ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Meer dan 10x zoveel vis op je stek – De Voercampagne – Ed Cremers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Theorie toepassen op de praktijk: dat is wat Ed Cremers ons gaat laten zien in dit artikel! Door een aantal slimme berekeningen kun je de perfecte voerbalans opmaken en daarmee tot wel 15 (!) keer zoveel vis op je stek krijgen. Hieronder lees je hoe dat zit!


Ed aan het woord: Een voerstek kan ter plaatse de gemiddelde karperbezetting met een factor vijftien doen toenemen, zo besloot ik mijn vorige bijdrage. We fantaseren er waarschijnlijk aan de waterkant allemaal wel eens over, dat onze lokbollen alsmaar meer vis uitnodigt deel te nemen aan een woelige schranspartij. De stek ontzettend begint te gonzen van activiteit en veelvuldige schimmen door het water trekken naar onze stekken toe. Daar aangekomen stulpen hun muilen uit om als nietsontziende zuigmachines de plaats klinisch schoon te maken…

We fantaseren er allemaal wel eens over, dat veelvuldige karpers naar onze stek trekken, aangetrokken door onze fantastische lokbollen.

Voerhoeveelheden

Tot zover mijn levendige fantasie, terug naar de realiteit en wat goed is om te weten over hoe we een succesvolle voerstek kunnen realiseren. De eerste kernvraag die zich bij dit onderwerp opdringt is welk aantal boilies we het best kunnen doneren. We willen immers noch te karig, nocht te scheutig zijn.

We willen immers noch te karig, nocht te scheutig zijn.

Hoeveel boilies een karper in theorie dagelijks krijgt verstouwt hangt af van twee voornaamste factoren: het volume van zijn darmen en de snelheid waarmee het aas erdoorheen gaat. De darminhoud van de karper is niet gering en bedraagt grosso modo vijf à tien procent van zijn lichaamsgewicht. En bij een watertemperatuur van 20-25 graden Celsius krijgt hij zijn voer binnen 4 tot 48 uur verteert. Ingeval van een lagere temperatuur van 10-15 graden Celsius doet hij er aanzienlijk langer over: 18-60 uur.

Opbergruimte voor ons aas heeft de karper meer dan genoeg.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1