ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

1,5 jaar mishandeld: de Trakker Tempest Brolly Advanced – KWO Fieldtest door Michiel Pilaar

Favoriet Favoriet
1,5 jaar mishandeld: de Trakker Tempest Brolly Advanced – KWO Fieldtest door Michiel Pilaar

Kou, regen, wind, zon, sneeuw, modder en knetter warme temperaturen. Als er één product goed getest is in een KWO Fieldtest dan is het wel de Tempest Brolly Advanced van Trakker. De afgelopen anderhalf jaar heeft onze eigen Michiel Pilaar het tentje in maar liefst 8 landen gebruikt onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Tijd voor het eindoordeel!

“Ben ik een dure tent wel waard?”

Oké KWO’ers, ik zal eerlijk zijn. Ik ben verre van materialistisch en zie een bivvy of brolly eigenlijk alleen als een noodzakelijk iets. Het is beschutting tegen de weersomstandigheden en een plek om mijn spullen in te stallen. Ik voelde me dan ook bijna bezwaard toen Trakker een brolly met “MP” op het verzendlabel op kantoor afleverde. Waarom? Omdat de brolly een waarde heeft van zo’n ?575,-. “Ben ik zo’n dure tent wel waard?”

Ik kan wel zeggen dat de Tempest op véél mooie plekken is geweest in 2019.

Maar goed, een gegeven paard moet je natuurlijk niet in de bek kijken en aangezien ik flink wat buitenlandse sessies in de agenda had staan kwam het presentje eigenlijk ook wel gelegen. Zowel Mark als andere amigo’s van mij gebruiken ook met regelmaat één van de Tempest modellen van Trakker, dus ik wist ongeveer wel wat ik kon verwachten.

Hofman gebruikt sinds jaar en dag de Tempest V2 Bivvy!

Eerste indruk

Snel, compact niet te zwaar!

Bovenstaande zijn de 3 eigenschappen die voor mij het meest belangrijk zijn voor zo’n beetje alle onderdelen van uitrusting, dus ook voor mijn tentje. De snelheid van opzetten gaan we later pas beoordelen. Laten we beginnen met het formaat van de tas + gewicht. Het totale pakket wat ik op kantoor kreeg was namelijk 13kg.

Zwaar tillen… dat doe ik liever niet aan materiaal (liever forceer ik m’n rug door moddervette karpers te liften)!

Maar goed nieuws! Omdat ik nooit lang op een stek blijf en niet ga huilen als mijn tassen nat worden aan de onderkant heb ik als eerste het grondzeil in de garage gegooid. ZO! Dat scheelt weer 4 kilo! De ruime 8,5 kilo die over bleef was (en is) goed te doen.

Oké, er was een sessie waar ik spijt als haren op mijn hoofd had dat ik zonder grondzeil van huis ging… 😉

Het formaat van de tas is ook een vooruitgang op hetgeen ik had: een tent met het welbekende ‘paraplu systeem’. In de tas was deze zo’n 180 centimeter lang en de draagtas van de Tempest is slechts 110 x 23 centimeter. #WIN

Sneller dan het licht?

Allllright. De Tempest Brolly Advanced scoort dus voldoende in gewicht, een goed als het gaat om compactheid. Ik kan me voorstellen dat jullie benieuwd zijn hoe rap de brolly is opgezet. Uiteraard heb ik dat getest en na een goede 3 minuten staat de tent overeind, vastgepind met haringen in de grond (zonder grondzeil, dat moet gezegd worden). Ook op snelheid scoort de tent een goed. Maar sneller dan het licht: dat niet 😉

De Tempest staat binnen no-time. Zeker als je geen grondzeil, infillpanel en stormsticks gebruikt.

Dat het tentje (sorry, ik vind ‘brolly’ apart woord) zo rap staat komt doordat er eigenlijk maar 3 handelingen zijn: de 5 buizen in elkaar klikken, de buizen middels het ‘spreidblok’ op spanning zetten en de haringen de grond in jagen. Er worden twee stormsticks meegeleverd, maar die heb ik niet één keer gebruikt (en geloof me, ik vis niet alleen met windstil weer).

De Tempest in gebruik

Zoals ik al zei heb ik de brolly overal mee naartoe genomen en zowel in Italië als Kroatië was de grond dusdanig hard dat het onmogelijk was om haringen te gebruiken. Het fijne van de Tempest is dat de 5 buizen zorgen dat de tent ook zonder haringen blijft staan. Een paar stenen en een emmer op de onderkant van het doek en de tent staat (oké, dit niet niet aan te raden als er windkracht 6 staat) 😉

Soms is het prima om zonder tent te slapen. Gelukkig heb ik een prima slaapzak. Niet geheel toevallig is die ook van Trakker. Klik HIER voor de review.

Het formaat van de dit tentje is prettig, de cijfers zijn: 125cm hoog, bij een diepte van 220cm en een breedte van 250cm. Niet te groot, niet te klein. Zeker voor iemand als ik (die vaak korte nachtjes vist) is dit een prima formaat. Ik heb meestal niet zoveel in mijn tent staan: een stretcher, 2 tassen en een emmer met aas. Dit past in de Tempest Brolly Advanced, maar daar blijft het ook bij. Het is zeker geen 1,5 persoons bivvy.

Er werd véél gevist (en gelukkig ook gevangen) in 2019 en overal waar ik kwam werd de Tempest opgezet!

Nu anderhalf jaar (en zo’n 50 nachten) verder zit de modder overal op het doek, zowel binnen als buiten. Maar dat is het enige teken van gebruik! De ritsen werken nog en ook het continu nat opbergen is blijkbaar geen reden geweest tot devaluatie van het doek. Verrassend? Niet echt: Trakker staat als sinds jaar en dag bekend om het leveren van producten die een lange levensduur hebben. Al moge duidelijk zijn dat droog opbergen ten alle tijden beter is 😉

Voor- en nadelen

Tijdens het gebruiken heb ik de volgende pluspunten aan de Tempest Brolly Advanced kunnen koppelen:

 • Mega dik en sterk doek, onverwoestbaar en waterdicht! Ook op de naden komt er geen druppel water de tent in.
 • Over water gesproken: tijdens vochtige nachten had ik relatief weinig condens aan de binnenzijde van de tent. Erg prettig!
 • Prima ventilatie mogelijkheden (4 panels).
 • Perfect formaat in transport én uitgestald op de stek (binnenruimte).
 • Snel opgezet en ook weer binnen no-time opgeborgen in de draagzak.
 • De brolly is uit te breiden met een skull-cap en een insect panel. Die laatste heb ik wel gemist afgelopen zomer 😉
 • Degelijke afwerking met producten van hoogwaardige kwaliteit (ritsen, clipjes, klittenband, enz).
De brolly is uit te breiden met een skull-cap en een infill panel met muggengaas.

Zijn er dan geen nadelen te vinden? Toch wel een paar:

 • Het is zeer donker in de tent, dit komt door het dikke tentdoek, soms wel irritant want zelfs overdag heb je een hoofdlamp nodig zoeken als je iets achter je stretcher moet zoeken. Deze donkerte is overigens weer een voordeel als je uit wilt slapen 🙂
 • Door het dikke doek is het totaalpakket dus wat zwaarder dan tenten van andere merken. Maar goed, dat zit ‘m dus in de kwaliteit.
 • Er ontbreekt een haakje of koordje aan het plafond, zou handig zijn voor een sounderbox (tip voor de meelezende productontwikkelaars) 😉
 • Niet zozeer een nadeel maar iets om rekening mee te houden: als je stretcher uitgeklapt staat zet je niet zo makkelijk nog een stoeltje in de tent. Tijdens regenachtige dagen zit je dus voornamelijk op je stretcher.

Conclusie, voor wie is de tent geschikt?

Als ik een eindcijfer moet geven dan krijgt de Tempest Brolly Advanced een dikke 8,5. Het is een verbeterde versie van al zijn voorgangers en zal jarenlang mee gaan als je er normaal mee om gaat. Ik ga NIET normaal om met mijn spullen en na 1,5 jaar is de tent nog in puike conditie.

Tijdens de ‘maden sessie’ met René Treffers (afgelopen december) gebruikt ik voor het eerst het grondzeil. Dat was toch wel relaxt, een aanrader bij koud weer 😉

De verkoopprijs ligt zoals gezegd op ?575,- en dat is voor veel vissers best wat geld. Voor de helft van het geld heb je al een redelijke tent van een ander merk. Voor de recreatieve visser kan een goedkoop tentje een prima optie zijn. Ben je echter een fanatieke rakker die tientallen nachten per jaar vist, dan kun je eigenlijk niet om kwaliteit heen. Met deze brolly van Trakker krijg je in ieder geval waar voor je money.

Ook de kleine Vinz vond de Tempest een prima plek om te verblijven 🙂

Mocht deze Brolly Advanced aan de dure kant zijn, dan kun je ook het broertje bekijken: de Tempest Brolly V2. Deze is niet gemaakt van Aquatexx maar 210D Polyester. Een stuk lichter (5kg totaal) en goedkoper! De V2 kost je namelijk slechts ?279,99. Een prima alternatief.

De Tempest Brolly V2: een prima alternatief voor de vissers met een kleiner budget.

Kortom, ben jij op zoek naar een brolly met een goede prijs-kwaliteit verhouding? Bezoek dan een Trakker dealer en duik zelf eens een Tempest in. Uiteraard kun je ook op Carp Zwolle langsgaan op de Trakker stand en daar zelf een oordeel vellen!

Not a bad view…

Voor een compleet overzicht van alle specs klik je hierrr. Kijk je liever naar een video (ik denk het haast wel) check dan hieronder wat de highlites van de Tempest Brolly Advanced zijn!

Voor meer informatie over de producten van trakker surf je naar https://trakkerproducts.co.uk/ en volg je Trakker op Instagram en YouTube.

Michiel Pilaar

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl