ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Meer 24 uur met

24 uur karpervissen vanuit de bazenboot van Patrick Krekt – MH on Tour

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 16 MIN

De KWO BBQ is iedere keer weer een gezellig momentje voor ons (als redactie) om met de auteurs en de KWO Crew een hapje en een drankje te doen. Tijdens de editie van 2018 was Patrick Krekt ook present. Deze rasvisser uit de 010 regio had net acte de présence gegeven op KWO in een toffe ‘Member in de Spotlight‘ die doorspekt was met gave foto’s over de grote passie van Pat: BOOTVISSEN!

#BOATLIFE

Tijdens de BBQ kwam dan ook de uitnodiging vanuit Patrick dat KWO wel eens een nachtje mee mocht op zijn bazenboot. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd en begin juli stapte Mark aan boord. Het filmverslag van deze 24 uur checken jullie bovenaan.

All carp aboard!

5 vragen over bootvissen

Ok Pat, nu we hebben kunnen genieten van de video willen we je toch nog wat vragen stellen die bij ons opkwamen tijdens het kijken van de video. Daar gaan we:

#1 In de video verkassen jullie nog meermaals naar een nieuwe stek, doe je dit altijd en voer je die stekken dan aan? Zo ja: heeft 1 keer aanvoeren al effect (bijvoorbeeld door de avond van aankomst op een stek te voeren voor ’s ochtends)?

Ja klopt, als ik tijd heb om de volgende ochtend ‘uit te vissen’ voer ik (voordat ik mijn voorgevoerde nachtstek ga bevissen) één of twee stekken aan voor de ochtend. Vroeg verkassen is dan wel een pre, i.v.m. de drukte op het water en de meerdere populaire ochtend stekjes 😉 Ookal kan ik soms maar één keer voorvoeren: ik denk dat het zeker helpt!

Goed, attractief aas kan het verschil maken!

#2 Wat is de meest gemaakte fout die vissers maken als ze een boot aanschaffen?

Ik denk dat het belangrijk is dat je goed nadenkt over hoe je het bootvissen wilt gaan beleven, wat je budget is en of je extra vrije tijd hebt naast het vissen. Aan een polyester boot heb je veel onderhoud en deze is redelijk kwetsbaar, daar gaat dus gaat veel (extra) tijd en uiteindelijk ook veel geld in zitten. Een aluminium boot kost redelijk veel doekoe bij de aanschaf, maar je hebt er ongeveer 8 tot 10 jaar geen omkijken naar.

Mijn rodpod staat muurvast dankzij de G-O rodpodhouder van Arynboat.

Andere aandachtspunten: een compacte uitrusting is een must, je bent immers beperkt qua ruimte op de boot. Ook is een sterke rodpodhouder belangrijk. Je wil niet dat je rodpod (inclusief hengels en beetmelders) overboord gaat (of draait als je een aanbeet krijgt)!

#3 Ga je ook wel eens met je boot naar het buitenland?

Dat staat wel op de planning, maar mijn huidige boot is een flink gevaarte welke ik niet zomaar honderden kilometers over wegen kan transporteren. Voordat ik zulke avonturen ga beleven moet ik toch écht een betere trailer hebben. Nog even doorsparen dus! Maar wateren als Madine, Etang du Stock of de grote rivieren: ik ga er zeker mijn boot te water laten!

De ultieme beloning!

#4 Als je moet kiezen: nooit meer bootvissen of nooit meer naar Frankrijk, wat wordt het dan?

100% nooit meer bootvissen. Vissen vanuit een boot is echt tof, laat dat voorop staan. Maar als ik terugdenk aan al mijn Franse avonturen, dan zou ik mijn boot zo inruilen als ik ze nog een keer mocht overdoen. 2020 zal ik ook minder actief vanuit de boot gaan vissen en weer meer in Frankrijk gaan strijden. Als je veel vanuit de boot vist ga je die Franse avonturen toch wel missen, tenminste: ik wel!

Ik mis de buitenlandse avonturen toch wel! Als m’n kids wat ouder zijn ga ik zeker vaker naar Frankrijk!

#5 En om af te sluiten: wat is je mooiste ‘bootvangst’ en waarom?

Ik denk toch dat ik kies voor een vis die ik samen met mijn dochter heb uitgezet in november 2016. De vis kreeg (uiteraard) de naam van mijn dochtertje mee en al een jaar later mocht ik ‘Lilly’ terugvangen. Het is dan zeker niet de grootste of allermooiste vis die ik gevangen heb vanuit de boot, maar absoluut de bijzonderste!

‘Lilly’, een prachtige (bijna) volschub!

Ok Pat, super bedankt voor je tijd en je bijdrage aan de KWO Community. Wij gaan ook maar eens sparen voor een bazenboot 😉

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook