Word KWO member

4 voordelen van het vissen met een onderwatercamera – Ronald Nijhoff – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Op het internet circuleren flink wat gave onderwatervideo’s van azende karpers. Super mooi natuurlijk zo’n onderwatercamera, maar is het ook daadwerkelijk een toevoeging aan je visserij? Ronald Nijhoff vindt van wel en in dit tweeluik op de Community vertelt hij hoe en waarom hij een dergelijke camera inzet in zijn eigen visserij! Interessante kost!


Gefascineerd door de onderwaterwereld

Ronald vertelt: De werelden waarin mens en karper leven verschillen als dag en nacht van elkaar”, vertelt Ed Cremers in zijn artikel ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Een fascinerende uitspraak waar ik mijzelf ook al jaren mee bezig hou. Een fascinatie die mijn visserij de laatste jaren tot een veel hoger niveau heeft gebracht. Door het inzetten van een onderwatercamera is het namelijk mogelijk om veel efficiënter te werk te gaan wanneer je de lijnen daadwerkelijk nat maakt.

" De werelden waarin mens en karper leven verschillen als dag en nacht van elkaar. "

De jaren verstreken en ik ging steeds fanatieker vissen op karper. Bij een bezoekje aan de lokale hengelsportzaak werden, naast de benodigdheden, vaak de welbekende, gratis DVD’s meegenomen. Gefascineerd zat ik keer op keer te kijken naar het aasgedrag van de karpers terwijl ik de commerciële gedeeltes over sloeg. Ook verschenen steeds vaker prachtige onderwatervideo’s op bijvoorbeeld YouTube.

De onderwater DVD’s en video’s van de grote merken trokken altijd al mijn aandacht.

Jarenlang heb ik hier eigenlijk niets mee gedaan, maar uiteindelijk werd het tijd om zelf een onderwatercamera aan te schaffen. Na het inzetten van een onderwatercamera zag ik een stijgende lijn in mijn visserij. In minder tijd wist ik méér vissen te vangen en dat is natuurlijk iets wat iedere karpervisser wil. Mijn visserij bestaat voornamelijk uit korte sessie’s, waarin ik natuurlijk zo effectief mogelijk wil vissen. Een onderwatercamera kan daar zeker aan bijdragen! Hieronder vertel ik dan ook 4 belangrijke punten waar een onderwatercamera antwoord op geeft.

Als je slechts enkele uren de tijd hebt om te vissen, dan wil je deze wel zo effectief mogelijk te werk gaan. Een onderwatercamera helpt daarbij!


1: Krijg inzicht in het aanwezige karperbestand

Als ik een water ga bevissen, dan wil ik altijd eerst inzicht hebben in het aanwezige karperbestand. Hier baseer ik namelijk mijn voer- en visstrategie op. De meest eenvoudige manier is natuurlijk om te informeren bij andere vissers op het water en research te doen op internet. Deze manier van info vergaren is niet mijn ding; het liefst ontdek ik het zelf en ben ik in het ‘geheim’ bezig op een water. Op deze manier haal ik meer voldoening uit mijn visserij en heb ik weinig tot geen last van andere karpervissers.

Ronald wil zijn vistijd zo effectief mogelijk gebruiken!

Het liefst ontdek ik het zelf en ben ik in het ‘geheim’ bezig op een water!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook