ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

47 veertigers, zeven vijftigers en twee zestigers – Samir Arebi over zijn BIZARRE vangsten op de Hot Tuna

Favoriet Favoriet
47 veertigers, zeven vijftigers en twee zestigers – Samir Arebi over zijn BIZARRE vangsten op de Hot Tuna

We kennen Samir Arebi uiteraard van zijn vette avonturen en video’s samen met Claire. Dit jaar gebruikte hij de Hot Tuna’s van Nash en de resultaten liegen er niet om. In deze update vertelt Samir meer over het gebruik van de Hot Tuna’s in zijn visserij!


Samir aan het woord: Aas is voor mij één van de meest belangrijke factoren in mijn visserij. Door je aas en de manier waarop je het inzet te finetunen kun je het verschil maken tussen vangen en blanken. Wie wil dat nou niet…

Voor Samir is er geen twijfel meer mogelijk: deze bol is goud waard!

Natuurlijk speelt de locatie een belangrijke rol, maar als je de vis eenmaal gevonden hebt, hoe krijg je ze dan op je aas en zorg je dat ze blijven azen? Dit is waar aaskeuze een rol kan spelen.

Aaskeuze kan zeker een rol spelen in het succes van jouw visserij.

In de afgelopen twee jaar hebben we twee verschillende boilies gemengd met groot succes. Een flink aantal gigantische Franse bakken kwamen op de kant! Het mengen van aas is een bewezen tactiek die we op nagenoeg ieder nieuw water dat we bevissen toepassen. 

Boilies mengen is een tactiek die Samir en Claire op nieuwe wateren vrijwel altijd toepassen.

De gedachtegang in onze aanpak is eenvoudig en logisch: door gebruik te maken van enorm attractief aas zoals in ons geval de Instant Action Hot Tuna, gecombineerd met de Scopex Squid, weten we enorm succesvol te zijn.

Instant attractie

Allereerst wil je de vissen triggeren om je aas op te nemen. Deze eerste attractie creëer ik door de Hot Tuna een aantal dagen in de bijpassende Spod Syrup te soaken en daarna te voeren.

Samir gebruikt Spod Syrup om de vissen te triggeren.

Deze dikke siroop zorgt ervoor dat de geur- en smaakstoffen door de hele waterkolom worden verspreid. De aantrekkelijke geur is onweerstaanbaar voor de vissen, waardoor ze naar de bodem worden gelokt en daar kunnen aanschuiven voor een feestmaal.

Wat een plaatje!

Pittig vismeelrijk aas heeft het altijd al goed gedaan en de Hot Tuna gebruikt ingrediënten die bij ander aas van Nash een centrale rol hebben gespeeld, zoals bij de Monster Pursuit en de TG Active. Het mag dan wel verkocht worden als een Instant Action variant, maar denk maar niet dat dit een goedkoop of minderwaardig recept is.

Claire was op zijn minst gezegd te spreken over dit aas. 😉

De Hot Tuna bestaat uit twee vismelen, birdfoods met chili poeder, chili olie en een exclusieve pittige bled met een subtiele nasmaak. De liquids zijn gebaseerd op een geconcentreerde tonijnsmaak en de wereldberoemde Shellfish Sense Appeal.

De vissen lijken de pittige smaak enorm te waarderen!

Het feit dat je veel waar voor je geld krijgt met de Hot Tuna dankzij de 2+1 gratis deal is ook heel waardevol. Vaak gaat het aas er hard doorheen tijdens je Franse trips, zeker als het begint te lopen! 

Vasthouden en laten azen

Het tweede deel van onze voerstrategie is gebaseerd op de Scopex Squid, die geen introductie meer nodig heeft. Gecombineerd met de Hot Tuna levert deze het beste resultaat op, beter dan wanneer we de boilies los van elkaar inzetten. De twee boilies zijn behoorlijk tegenstrijdig: de Squid is een wat bleke en subtielere bol, terwijl de Hot Tuna met zijn dieprode kleur en pittige geur- en smaakstoffen wat ‘schreeuweriger’ is. 

De Squid is net als de Hot Tuna een vaste waarde in Samir’s aaskeuze.

We hebben een hele specifieke aanpak als het gaat om het inzetten van deze voorgesoakte boilies. In eerste instantie voeren we zo’n 250 gram van iedere boilie op een oppervlak van vijf bij vijf meter. Op die manier moet de karper blijven zwemmen om de voerplek leeg te vreten, in plaats van dat hij eenvoudig de stek kan leegeten.  

Deze tactiek blijkt een schot in de roos te zijn.

Bij iedere vangst verhogen we de voerhoeveelheid met 250 gram. Na één vis voeren we dus 500 gram, na de tweede 750 gram en ga zo maar door. Onze ervaring leert dat we op deze manier de stek goed kunnen opbouwen zonder dat we ‘m overvoeren. De tactiek heeft ons al flink wat chaotische sessies opgeleverd! 

Maximaal resultaat

Na het vangen van een vis op de hierboven omschreven voerplek varen we vaak eerst terug naar de stek om te voeren en een nieuwe rig te droppen. Op die manier ligt er vrijwel altijd voer op de stek en kunnen de vissen blijven azen. Zo hoefde we vaak niet lang te wachten op de tweede aanbeet…  

Ook vrienden van Samir raakten overtuigd van deze tactiek tijdens socials.

Afgelopen twee maanden hebben we zeker drie keer gehad dat de hengel alweer afliep voordat we terug waren bij de kant. Eén van die snelle aanbeten leverde zelfs een 30 kilo plus vis op! 

Een tactiek is zeker geslaagd te als je dit soort vissen vangt!

Op het gebied van rigs gebruiken we geen spannende dingen. Een uitgebalanceerde snowman met Hot Tuna pop-ups die gesoakt zijn in de bijpassende liquids doen het vrijwel altijd goed. We combineren de snowman met de Scopex Squid Cultured hookbait, die een unieke mantel bevat en onweerstaanbaar lijkt te zijn voor de karpers. In de afgelopen twaalf maanden hebben Claire en ik een ongelofelijke reeks vissen weten te vangen in de vorm van 47 veertigers, zeven vijftigers en twee vissen van boven de 30 kilo. Hoe bizar is dat! 

Samir en Claire hebben een BIZAR jaar achter de rug.

Al met al bewijst dit dat een niet voor de hand liggende combinatie van twee soorten aas enorm succesvol kan zijn. De voerstrategie en rigs kun je verder simpel houden!

Nog een ongelofelijke bak die viel voor Samir’s voertactiek.

De Hot Tuna en Scopex Squid hebben onze visserij echt naar een hoger niveau getild en heel eerlijk gezegd hebben we deze combinatie nog niet eerder aan het licht gebracht, dus…

Doe er je voordeel mee! 

Samir Arebi


Check de site van Nash voor meer info over dit aas. Volg Samir op Instagram en volg Nash op Youtube voor de vetste vlogs van Samir en Claire te volgen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl