ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

5 tips om met een klein budget naar Frankrijk te gaan

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Vissen in Frankrijk, welke karpervisser wil dat nou niet? Het land biedt enorm veel mooie wateren, zowel betaald als onbetaald. Echter is het vissen in het buitenland vaak alles behalve goedkoop. In dit artikel geven we jullie een aantal tips hoe je met een klein budget tóch naar Frankrijk kunt gaan!


Tip 1: Kies een water dat past in je budget

Eén van de meest voor de hand liggende keuzes die je kunt maken is betaald versus onbetaald. Hiermee bedoelen we de keuze om naar een betaalwater of naar een openbaar water te gaan. Bij een betaalwater moet je geld betalen om te morgen vissen. De prijzen van betaalwateren verschillen enorm. Wateren als Gigantica kosten al snel een paar honderd euro voor een week, terwijl er ook genoeg betaalwateren zijn voor €200,- of zelfs minder per week. Kies dan ook een betaalwater die matcht met de dikte van je portemonnee  😉

Het bevissen van Gigantica is niet goedkoop, maar het karperbestand, de service én de inbegrepen maaltijden maken het wél tot een populaire bestemming.

Kies je voor een openbaar water, dan zul je naast de reguliere vergunning, geen geldbedrag neer hoeven te leggen om te kunnen vissen. Op het eerste gezicht klinkt dit natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan een betaalwater, maar een openbaar water is niet per definitie altijd goedkoop.

Maar een openbaar water is niet per definitie altijd goedkoop.

Dat zit zo: bij een betaalwater zit je vast aan één water, omdat je voor dat water hebt betaald. Op dat water weet je zeker dat er (ruim) voldoende vis zwemt om een goede visweek te hebben. Bij een openbaar water zijn er veel meer onzekerheden: “zijn de gewenste stekken vrij, hoe is het visbestand, ben ik (en mijn spullen) er veilig?”. Door deze onzekerheid is de kans groter dat je moet verkassen, wat extra kosten met zich meebrengt zoals brandstof en extra aas. Denk maar aan de Pilaar en Hofman films, waar zelden alles van een leien dakje gaat…

mark-hofman-verkassen

MH en MP weten als geen ander hoe het is om vaak te verkassen!

Tot slot van de waterkeuze is het type water belangrijk, zowel betaald als onbetaald. Kies je voor een enorm stuwmeer, een reusachtige rivier of een groot betaalwater, dan zul je doorgaans veel aas nodig hebben wat de visserij niet bepaald goedkoop maakt. Kies je echter voor een kleiner water of bijvoorbeeld een water met veel wier waar je kleine schone plekjes bevist, dan kun je met kleine hoeveelheden voer een zeer goed resultaat behalen. Het is dus zeker niet altijd nodig om enorme bergen voer mee te slepen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1