ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

5 tips voor de zomervisserij van Team Trakker Benelux – Deel 1

Favoriet Favoriet
5 tips voor de zomervisserij van Team Trakker Benelux – Deel 1

We hebben de mannen van het Trakker team gevraagd naar hun beste zomertips. Het gevolg was een lijst met maar liefst tien tips die jou helpen de zomer goed af te sluiten! Van pop-ups tot jezelf verkoelen, iedere tip is mega waardevol! Lees de eerste vijf tips in de onderstaande update.


Tip #1: Zoek de wiervelden op!

Cyriel Ramlakhan aan het woord: Veel karpervissers zien de zomermaanden als de minst leuke periode van het jaar. De temperaturen lopen hoog op, de luchtdruk stijgt vaak enorm en er zijn eigenlijk maar weinig factoren die in je voordeel kunnen spelen… Althans dat denkt men vaak! In de zomermaanden genieten karpers vaak met volle teugen van het zonnetje en in de avond en nacht cruisen ze vaak door en langs de grote wiervelden op zoek naar wat lekkers. Juist! Die immense grote, dichtbegroeide wiervelden die vaak ook nog eens vlak voor je stek liggen. Die zijn nu op hun best! In deze wiervelden leeft ontzettend veel natuurlijk voedsel. Dit is ook de reden dat onze vrienden daar vaak te vinden zijn.

Het rijke aanbod van natuurlijk voedsel in wiervelden doet de karpers verleiden hier in te trekken.

Extra tip: Maak verantwoord gebruik van deze wiervelden. Zorg allereerst voor een visveilig (lood)systeem. Een belangrijker onderdeel is er in deze periode niet!

De grotere wiervelden zijn vaak goed te zien. Vlak voor het wier veld is de bodem meestal aardig schoon. Dit zijn vaak erg goede stekken! Door gebruik te maken van een marker kan ik mijn stek feilloos terug vinden zonder bang te hoeven zijn dat mijn rig in het wier verdwijnt. Maak wel gebruik van een marker waar je lijn niet achter kan blijven hangen tijdens een aanbeet en/of dril. Ik gebruik zelf de Cygnet Marker Pole Kit en die bevalt mij heel goed!

Deze tactiek heeft Cyriel al aardig wat vissen opgeleverd!

Tip #2: Laat de pop-ups thuis!

Joost van Vonderen aan het woord: De zomer, niet de beste periode om op karper te vissen zou je denken. De vissen zitten niet op topgewicht en het is druk aan de waterkant. Dit was tot twee jaar geleden ook de gedachte die ik erop nahield. Door de situatie met reisbeperkingen in Europa was ik gedwongen om mijn voorjaarstrip twee keer te verplaatsen naar de zomer. Tot mijn grote verbazing waren dit twee trips om nooit te vergeten qua aantallen, gewichten en tevens was het lekker toeven aan de waterkant.

Voortaan plant Joost z’n sessies wel anders in 😉

De watertemperatuur bereikt een hoogtepunt in de maanden juli en augustus en dit betekent dat de zintuigen van een karper optimaal werken en ze vaak op verschillende plekken goed vangbaar zijn. De vissen zijn de afgelopen periode belaagd met kleurrijke pop-ups en zullen dit nu vaak zien als gevaar. In de zomer en in het najaar vis ik graag gewoon met een single of dubbele 24 millimeter een stuk (tien á vijftien meter) buiten de voerstek.

De vissen zijn de afgelopen periode belaagd met kleurrijke pop-ups en zullen dit nu vaak zien als gevaar.

Grotere vissen zijn over het algemeen een stukje langzamer en kijken graag eerst ‘de kat uit de boom’. Een single 24 millimeter, een aantal meters van andere azende karpers, kan heel effectief zijn als je gericht op grotere karpers jaagt.

Joost heeft in het verleden met succes op grote vissen gejaagd!

Extra tip: maak gebruik van klauwhaken, het liefst in haakmaat twee of vier. Door de hoge watertemperatuur zijn de bekken van de karpers vaak wat zachter dan in de andere periodes van het jaar.

Tip #3: Ventileren, verkoelen & muggen

Erik Korner aan het woord: In de zomermaanden kan het door de warmere temperaturen flink benauwd aanvoelen. Om toch optimaal gebruik te kunnen maken van je bivvy is het ideaal om de ventilatiepanelen van je bivvy volledig te openen. Dit zorgt voor een aangename luchtstroom binnen in je bivvy. Mocht er nu weinig wind staan en je toch net even wat extra verkoeling wilt in je bivvy. Dan is de Trakker Bivvy Fan super handig. Deze handige fan is compact, makkelijk aan te sluiten op je powerbank en is voorzien van een absoptie pad voor het gebruik van citronella vloeistof tegen muggen.

Een groot pluspunt is de absoptie pad, hierdoor blijven de muggen liever buiten de tent 😉
De Bivvy Fan zorgt voor extra verkoeling, wat wel zo lekker is als de temperaturen hoog op lopen!

Extra tip: zorg ervoor dat je altijd een flesje ‘deet’ bij je hebt om jezelf maximaal te wapenen tegen de muggen!

Tip #4: Zoeken & observeren

Casper van Amsterdam aan het woord: Mijn visserij in deze tijd van het jaar bestaat voornamelijk uit het vissen van korte sessies. Waarom? Omdat je in korte tijd makkelijk aan je vissen kunt komen door een goede voorbereiding. De vissen zijn goed zichtbaar en komen vaak op ondiepe plekken waar de zon lekker op staat. Ik zoek, observeer en voer licht aan zodra ik weet waar de vissen zich ophouden.

Mijn zomertip voor jullie is dus ook, ga zoeken en observeren en plof niet zomaar ergens een paar uur neer met je hengels.

Licht bepakt en met een fiets kan ik snel op meerdere plekken komen. Bewapend met de telescopische Atom Rods is dit ideaal. Voor het observeren gebruik ik vaak mijn drone of een bril met polariserende glazen. Mijn zomertip voor jullie is dus ook, ga zoeken en observeren en plof niet zomaar ergens een paar uur neer met je hengels.

Zoeken en observeren, twee speerpunten in de visserij van Casper.

Tip #5: Houd je hoofd koel

Raymond van Ommeren aan het woord: Een lekker verfrissend drankje tijdens het vissen of gewoon je eten vers en koud houden voor een paar dagen. Ik heb best lang gezocht naar de juiste methode, van koelelementen tot elektrische koelboxen. De Aqua Coolbag bood uitkomst, in combinatie met één of twee pet-flessen (één liter) bevroren water, blijft de inhoud tot drie dagen koud. In combinatie met mijn thermosflessen zit ik er altijd goed bij.

Een thermofles dient er niet alleen voor om dranken warm te houden…

De thermosflessen kunnen zowel koelen als warm houden. Overdag ijskoude ijsthee en ‘s avonds warm water om koffie of thee te zetten. Zelfs in de ochtend is je water nog warm genoeg voor een lekker bakkie. Voor de snelle sessies waar ik weinig materiaal mee neem maar wel een warme maaltijd wil, gebruik ik mijn thermosfles om de thuis gemaakte pasta bolognese warm te houden. Makkelijk toch?

Succes in de zomermaanden!

Team Trakker Benelux


Volg de mannen ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Vang meer karpers dankzij deze updates ⤵️
Zo start je jouw vistrip op een betaalwater
Alles over wiervissen zie je in deze video
Obstakelvissen in de Benelux: Willem Kwinten legt het je uit

Karper entertainment op KWO ⤵️
Bekijk de roadtrip van Pilaar & Hofman door Duitsland, Kroatië en Slovenië
De 1000 Franse meren route van Mike Thille in ON THE MOVE
Keep Seaching met Mark Hofman – Bekijk meer dan 20 afleveringen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl