ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

5 tips voor de zomervisserij van Team Trakker Benelux – Deel 2

Favoriet Favoriet
5 tips voor de zomervisserij van Team Trakker Benelux – Deel 2

Loopt jouw zomer nog moeizaam en kan je wel wat tips gebruiken? Check dan zeker dit vervolg van de zomertips van het Trakker team! In het eerste deel kwamen al slimme tips voorbij en in dit tweede en laatste deel lees je er nog eens vijf die jou zeker gaan helpen in de zomervisserij!


Tip #1: Vissen in de bovenste waterlagen!

Davy Meulenberg aan het woord: We kennen het allemaal: zonnebadende karpers aan de oppervlakte. Vissen zijn koudbloedig, dus ze zullen de warmte opzoeken. Op kleine, ondiepe putjes is dit vaak langs de kant waar de zon het langst opstaat. Aangezien dit meestal erg ondiep is zal dit eerder opwarmen. Op diepe putten daarentegen zul je zien dat ze zich vaker in de bovenste waterlagen ophouden. Probeer hier dus slim op in te spelen in je visserij!

Een vis die Davy wist te vangen door in te spelen op de zomerse temperaturen.

Dit kan zijn door aan de oppervlakte te vissen met bijvoorbeeld een broodkorstje of hondenbrok. Of door gebruik te maken van de steeds populairder wordende zig-rig! In dat laatste geval zal ik zelf dan altijd voor de verstelbare zig-rig kiezen. Puur om het feit dat je hiermee snel je diepte kan aanpassen, zonder hiervoor een nieuwe rig te hoeven knopen.

Zeker op druk beviste wateren kan dit het verschil maken!

Het vissen met de zig-rig vergt wel de nodige oefening, maar eenmaal onder de knie, zul je merken dat dit een echte killer kan zijn. Zeker op druk beviste wateren kan dit het verschil maken!

Het drillen “voelt” wat anders, maar dat went snel.
De zig-rig heeft Davy al heel wat extra vissen opgeleverd.

Extra tip: probeer al je hengels eens te voorzien van de verstelbare zig-rig en vis ze alle drie op verschillende dieptes: 0.5 meter, 1 meter en 1.5 meter onder het wateroppervlak bijvoorbeeld. Als je eenmaal weet op welke diepte de vis zich bevindt, kun je ervoor kiezen om al je hengels op deze diepte te vissen. Ook kun je experimenteren met de kleur van het foam. Ik zelf heb gemerkt dat zwart erg goed werkt. Dit valt namelijk erg goed op tegen de heldere lucht. Succes!

Tip #2: Stromend water, zomerse kanalen!

Dion Bekkers aan het woord: Het is hoog zomer en dat gaat gepaard met hoge watertemperaturen. Watertemperaturen van 27 graden plus zijn daarbij geen uitzonderingen. De vis maakt hier dankbaar gebruik van en is vooral in de bovenlaag en bij vegetatie te vinden om lekker te ontspannen. In deze maanden wijk ik zo nu en dan graag uit naar de vele kanalen die ons land rijk is. Stromend water wel bedoeld!

Nederland heeft veel te bieden!

Stromend water heeft veel voordelen in deze periode, zoals extra zuurstof. En dus stroming, scheepvaart, en pleziervaart. Allemaal factoren die voor het feit zorgen dat de vis zal blijven eten. Beweging is verbranding, warm of koud, geen tijd om te relaxen! Dat is ook een ideale situatie om een voercampagne op te bouwen. Denk daarbij aan de welbekende hotspots als duikers, bruggen en onderbrekingen.

Kanalen kunnen voor leuke verassingen zorgen.

Extra tip: bij hoge watertemperaturen, verplaats je visserij eens naar stromende wateren als kanalen. Het water zal altijd in beweging zijn en kan op zulke waterstelsels voor leuke verrassingen zorgen.

Tip #3: Zoek de zuurstofrijke plekken op!

Robin Nieuweboer aan het woord: In de zomer ligt het zuurstofgehalte in het water vrij laag. De vissen worden daardoor ook minder actief. Zoek daarom naar plekken waar veel zuurstof in het water komt zoals gemalen, barrages en waterlozingen. Je zult merken dat de vissen zich in grote getallen ophouden bij deze plekken. Daarnaast hebben we natuurlijk nog moedernatuur met regen. Na een periode van warme dagen moet je proberen de waterkant op te zoeken zodra het gaat regenen. Vooral ná de regenbuien zul je meer aanbeten krijgen. Tijdens de regenbuien vang je vreemd genoeg minder karpers. Nadeel van deze tip is dat je er geen invloed op hebt. Niks is zo veranderlijk als het weer!

Regen na enkele droge dagen, betekent voor Robin: VISSEN!

Tip #4: Comfort, Licht & Compact!

Gerard Keetman aan het woord: De zomer is misschien wel mijn meest favoriete seizoen om te vissen. De dagen zijn lekker lang en het is lekker warm (je zou het niet zeggen deze zomer😉). De ideale omstandigheden voor gezellige socials en korte sessies of nachten na en voor het werk! Waar ik dan extra op let is comfort. Mijn vismaten lachen me er nog weleens om uit, maar ik ga waar het kan voor ‘licht en compact’. Het gesleep met alle spullen zorgt er in de zomer snel voor dat het zweet op je rug staat en dat heb ik liever alleen van het drillen van een mooie vis. Mijn tip: de nieuwe Cygnet Sniper Barrow. Ik heb er al een aantal versleten maar dit is de meest lichte (9,4 kilo), neemt nauwelijks ruimte in je auto in en is echt heel stabiel. Koopje van de zomer!

Maak het jezelf gemakkelijk.

Tip #5: Tijgernoten en Koolhydraatrijk aas!

Frank van Schaik aan het woord: Waar ik tot een aantal jaar geleden eigenlijk niet zo’n fan was van de zomer, is dit de afgelopen jaren eigenlijk (mede door de reisbeperkingen door corona) flink veranderd. Het is eigenlijk stiekem gewoon best lekker om in een aangename temperatuur te vertoeven en ondertussen goed te vangen!

Mijn “Personal Best” ving ik in 2020 midden in de zomer op twee tijgernootjes.

Wat mij echter opgevallen is in de vele zomerse (Frankrijk)sessies is dat het aas wat voor de aanbeten zorgde altijd koolhydraatrijk was. Waar ik zelf fervent gebruiker ben van vismeelboilies (eiwitrijk) bleken deze in de zomer wat achter te blijven ten opzichte van tijgernoten en koolhydraatrijke zoete knikkers.

Bij Frank heeft koolhydraatrijk aas zich in de zomer zeker bewezen!

Nieuwsgierig dat ik ben, heb ik hier dan ook een beredenering achter proberen te zoeken. Mijn gedachte is dat in de zomer het natuurlijk voedselaanbod haar hoogtepunt bereikt en de vissen dus eiwitrijk voedsel in overvloed hebben (muggenlarven etc.). Een gegeven is dat koolhydraten van nature vrijwel niet aanwezig zijn onder water, maar de vissen dit wel degelijk waarderen. Mijn gedachten is dan ook dat je aas er extra uitspringt in deze periode en de vissen dit als een lekker tussendoortje zien. Probeer het eens deze zomer zou ik zeggen!

Succes met jullie zomervisserij!

Team Trakker Benelux


Volg de mannen ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Voetjes omhoog en genieten van gave video’s ⤵️
Session of a lifetime – Op reis met familie Pilaar
Alijn Danau over targetvissen en meer vangen in minder tijd
Keep Seaching met Mark Hofman – Bekijk meer dan 20 afleveringen!

Keep learning ⤵️
Minder brasems vangen? Check deze rig tips
Kijk het kanaalvissen af van de Belgische meester Ian Thiels
Super tip: gebruik plastic haakaas op druk bevist water (video)

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl