ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

5 vragen die ik aan Darrell Peck wilde stellen

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Mark Hofman over Darrell: Een visser die ik enorm respecteer (en waar ik ook graag van wat aan neem) is Darrell Peck. Deze Engelsman bewijst al jaren dat hij overal zijn visje weet te vangen. Het mooie is dat hij het op een ‘no-nonsense’ manier doet en daar houd ik van. Geen ingewikkelde onderlijnen of tactieken. Gewoon zorgen dat je vist waar de vis zit en vervolgens aan de slag gaan met betrouwbare systemen en rigs.

Ik lees zijn blogs op de Community dan ook altijd met veel plezier. Ik kon het daarom niet laten om hem 5 vragen te stellen waar ik zelf ook regelmatig over nadenk. Ik hoop dat jullie iets van zijn antwoorden kunnen opsteken!


Stel: Je mag nog maar met 1 haakaasje vissen voor de rest van je vissersleven. Kies je dan voor een pop-up of een normaal bodemaasje?

Haha, dit is toch een onmogelijke vraag Mark!  😉  Normaal vis ik voornamelijk met pop-ups in het vroege voorjaar en schakel ik over op bodemaas als het najaar in het vizier komt. Ik denk dat de karpers in het voorjaar nog niet zoveel eten en als je dan een pop-up inzet heb je meer kans dat deze opvalt en dat de vissen hem pakken. Als ik écht zou moeten kiezen dan zou ik toch voor de pop-ups gaan. Deze passen namelijk erg goed in mijn actieve visserij. Ook denk ik dat ze de ‘hebberige’ vissen sneller over de streep trekken! En dit zijn vooral…DE GROTE VISSEN!

Als Darrell echt moet kiezen, dan gaat hij voor pop-ups!

Denk jij dat schubkarpers andere voorkeuren hebben qua aas als spiegelkarpers? Oftewel, pak jij het anders aan als je achter een grote schub of spiegel aan gaat?

Ik weet niet of ze echt andere voorkeuren hebben, maar mijn ervaring is wel dat grote schubs vaak lastiger te vangen zijn. Een paar jaar geleden viste ik op een water en het viel heel erg op dat ik meer schubkarpers ging vangen als ik mijn boilie over een bed van partikels ging vissen. Als ik uitsluitend met boilies viste ving ik deze schubs niet. De twee grootste vissen die ik dat jaar ving, een schub en een spiegel, ving ik echter allebei op een single geviste boilie. Het is dus wederom een lastige vraag  😉  Ik denk dat grote vissen in het algemeen gewoon een voorkeur hebben voor boilies en dat je daar zowel grote schubs als spiegels mee vangt!

Schubs of spiegels, grote vissen houden van boilies!

Het is bekend dat jij met hele ‘simpele’ rigs vist, zeker je bodemaas rig. Denk jij dat mensen teveel tijd en moeite spenderen met het maken van geavanceerde rigs?

Ik denk dat we met 2 verschillende type vissers te maken hebben die veel met rigs bezig zijn. Je hebt de groep die niet echt vertrouwen hebben in hetgeen ze gebruiken, omdat ze dit niet lang genoeg gebruiken. Daarnaast heb je de groep die heel veel plezier haalt uit het knopen en verzinnen van nieuwe systemen. Een hobby binnen een hobby zeg maar.

Mijn tacklebox is net als een gereedschapskist, ik gebruik hem niet met plezier maar meer omdat het nodig is. Hiermee bedoel ik dat ik niet elke keer een nieuwe hamer pak om een spijker in het hout te slaan. Ik heb een paar rigs voor verschillende aassoorten. Met deze rigs heb ik inmiddels duizenden karpers gevangen. Het vertrouwen wat ik daardoor heb ik in deze rigs geeft in mijn hoofd een hoop vrijheid. Ik kan me dan namelijk volledig bezig houden met het uitzoeken van de perfecte stek waar ik verwacht dat de karpers mijn aas zullen opnemen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1