ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

7 stekken die je niet links moet laten liggen op een kanaal

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Voor een leek lijkt een kanaal vaak een rechte bak waar geen of nauwelijks stekken zijn. Maar als je goed zoekt dan zul je ontdekken dat er wel degelijk hotspots te vinden zijn. In navolging op de video die we eergisteren publiceerden deelt Pim Hendriks nu 7 type stekken met jullie. Deze stekken trekken de karper aan en zijn altijd het proberen waard of een goed punt om te starten (als je voor het eerst op een nieuw kanaal komt). We laten Pim aan het woord:

Sluizen

Dit type stek is één van mijn favorieten. Houd er rekening mee dat er overdag vaak niet te vissen valt vanwege de vele boten die door de sluis komen. Hierdoor wordt de stroming erg sterk en kun je jouw hengels niet in positie houden. Maar er is ook goed nieuws! De meeste sluizen gaan namelijk dicht van 22 tot 6 uur. Pak dus vooral de nachten bij een sluis.

Kanaalvissen-Mark-Hofman

Een hotspot voor de nachten… sluizen!

Wat sluizen ook interessant maakt is het vele voedsel dat zich er verzamelt. Daarnaast is het water is er vaak ook nog eens zeer zuurstofrijk, dit weten de karpers zeker in de zomer te waarderen! Als klap op de vuurpijl zijn er diverse obstakels als steigers en palen in en rond de sluizen te vinden. Hierdoor zijn sluizen ook regelmatig goede winterstekken: de karpers vinden er dan hun basisbehoeftes: voedsel en veiligheid.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook