Word KWO member

8 Camping Tips voor de zomervakantie

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In dit artikel bespraken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je in de zomerperiode op combi-vakantie gaat. Daarmee bedoelen we: geen ‘full-focus’ visvakantie maar een verblijf in het buitenland waarbij er af en toe een hengeltje uitgegooid zal gaan worden. Nu is theorie heel leuk en leerzaam maar een zetje in de goede richting is waarschijnlijk ook welkom!

Nu ligt het delen van wateren soms erg gevoelig. Echter, wat hierbij opvalt is dat een ‘gepikeerde’ visser vaak alleen gepikeerd is als het over ZIJN water gaat… Mocht dezelfde (gepikeerde) visser informatie kunnen inwinnen over een ANDER water, dan is hij er als de kippen bij 😉  Kortom, je kunt het niet voor iedereen goed doen. Vandaar dat we er dan ook voor kiezen om jullie een aantal handvatten te bieden door hieronder 8 wateren met leuke campings te bespreken! Allemaal openbare meren met een normaal tot goed karperbestand. We trappen af met een waanzinnig vakantiegebied op zo’n 1000 km van Utrecht.


1. Campings rond Lac d’Aiguebelette

Aan de voet van de Alpen ligt een prachtig water van ruim 500 hectare. Het kraakheldere water zorgt ervoor dat het een paradijs is voor de watersporters. Dat het ook een goede biotoop is voor de karpers is wel gebleken door de jaren heen. Als je op Google afbeeldingen de termen Aiguebelette + carpe invoert krijg je meerdere fraaie karpers op je beeldscherm.

aiguebelette-carpe

Een echte ‘Alpenparel’…

Rondom het meer zijn maar liefst 12 campings gelegen. Van sobere campings tot luxe familiecampings. Vanaf de meeste campings is vissen toegestaan en het mooie is: omdat het snel diep wordt hoef je niet eens zo ver uit de kant te vissen. Nachtvissen mag hier op een aantal plekken (na reserveren bij de federatie). Kortom, dit meer is een topbestemming voor de karpervisser met een gezin, bekijk het overzicht van de campings HIER.

Klik op de afbeelding om naar de 12 campings te gaan rond dit water.

Klik op de afbeelding om naar de 12 campings te gaan rond dit water.


2. Drie opties rondom Lac des Settons

Een wat bekender water is het mooie Lac des Settons. Dit stuwmeer van 367 hectare is gelegen in Bourgondië. Settons staat niet bekend als ‘bakkenwater’, maar bevat een uitstekend karperbestand met vooral flink wat dertigers. Het water is zeer goed met de auto te benaderen, er zijn geen steile hellingen en een bootje is eenvoudig te water te laten. Aan de oevers van het meer zijn diverse rustige en eenvoudige campings. Ideaal voor een gezinsvakantie waarbij papa af en toe een sessie wil draaien. Er zijn een aantal nachtviszones maar die zijn open van 1 april tot 30 juni en van 1 september tot 31 oktober.

settons-camping-karper

Zoom in op de campings, klik op de afbeelding.


Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook