ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Aastips voor de warme maanden – Zo kies je de beste zomerboilie!

Favoriet Favoriet
Aastips voor de warme maanden – Zo kies je de beste zomerboilie!

De zomermaanden kunnen de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Passieve karpers door het warme weer, volop concurrentie van andere vissers en natuurlijk de grote hoeveelheid natuurlijk voedsel. Benieuwd hoe je daar slim op in kunt spelen met een goede boilie? Lees dan snel verder!


Passieve karpers over de streep trekken, dat klinkt meteen als ‘zomertaferelen’… De hitte doet wat met de karpers en daarom is het vaak lastig om ze echt op je voer te krijgen. Gelukkig vallen de temperaturen deze zomer goed mee en valt er zeker iets te forceren! In deze update geven we drie tips over het vinden van de ideale zomerboilie.

De zomer is een heerlijke periode, maar zeker niet de gemakkelijkste!

Tip #1: Vol in de soak

Omdat de karpers zeker niet hele dagen op de bodem vertoeven in deze periode, is het vaak werken voor een aanbeet. Door je aas in de soak te gooien maak je het attractiever en zo attenderen we de karpers erop dat er iets te rapen valt! Deze soaks verspreiden zich mooi door de waterlagen heen waardoor we hun smaakpapillen flink triggeren. Ook vis op half water kun je hier dus mee naar de bodem lokken!

Een goede soak is altijd een prima idee in deze periode van het jaar!

Onthoud ook dat hoe langer de soak in de boilie heeft kunnen trekken, hoe langer ze deze ook kunnen laten uitlekken. Het is een toffe extra die zeker in de zomer zijn vruchten kan afwerpen!

Tip #2: Groot haakaas

In de zomerperiode is de witvis (helaas) flink actief. Hierdoor is het aan te raden om wat selectiever te vissen. Een 24 millimeter bol (of zelfs groter, zoals 28mm) is dan vaak ook geen overbodige luxe omdat je hier gewoonweg minder bijvangsten mee boekt. Wees niet bang om buiten je comfortzone te gaan, want ze kunnen het echt wel hebben! Met een 24mm boilie kun je ook gerust karpers van rond de 20 pond vangen 😉

Dat past inderdaad makkelijk!

Je zal minder losse piepen krijgen en je boilie blijft langer intact. Op deze manier zit je een stuk relaxter te vissen en hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je voor niets zit te vissen. Vaak zijn hard hookbaits ook een goede keuze, deze zijn net iets harder en zitten ook nog eens bomvol attractie!

Ook topvissers als Geert Ooms is niet bang om groot haakaas in te zetten in de zomermaanden.

Tip #3: Snelle hap

Zeker in deze periode, tot in de eerste weken van september, is het natuurlijk voedsel rijkelijk aanwezig. Kleine diertjes zoals larven, slakjes en kreeftjes vormen eiwitrijke snacks voor onze gevinde vrienden. Naast de hitte is dat dus een tweede moeilijke factor om rekening mee te houden. Om daar goed tegen te kunnen concurreren is het vaak een goede zet om juist het tegenovergestelde aan te bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan een zoete boilie.

Een zoete bol kan mooi concurreren omdat het precies de tegenovergestelde waarden bevat.

Dit kan een mooie trigger zijn, want waarom zou een karper in die periode een eiwitrijke bol pakken, terwijl het vol met slakjes, kreeftjes en larven zit… Je moet het een beetje zien als een snelle portie ‘onweerstaanbare’ suikers. Een lekker attractief dipje of booster is hier dus ook een goede optie!

Probeer je aas zo attractief mogelijk te maken, alle beetjes helpen in deze ietwat lastigere periode.

Al bij al zijn er genoeg mogelijkheden in deze periode. Hopelijk kunnen jullie mooie successen boeken met deze aastips 🙂

Tight lines!

KWO Redactie


Meer tips en tricks over aas vinden jullie op onze Community!

Vang meer karpers dankzij deze updates ⤵️
7 video’s over succesvol karpervissen in het voorjaar
Tips van Mario Gijbels over aas, maanstanden en bakken vangen
Last van lossers? Bekijk dan zeker deze rig video van Willem Kwinten

3 KWO series die je gezien moet hebben ⤵️
8 weken vissen op Cassien, Mark Hofman deed het!
Pilaar & Ossie On Tour door Frankrijk, Slovenië & Oostenrijk
3 uur lang AVONTUUR met Pilaar & Hofman in de Vlot Experience

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl