Word KWO member

Achteraf is makkelijk praten – Deel 3 – De zandafgraving

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In het eerste en tweede deel van ‘Achteraf is makkelijk praten’ hebben we al een blik geworpen naar de visserij op een klein kanaal en een dichter bij huis gelegen verenigingswater. In het derde en tevens laatste deel neemt Kevin ons mee naar zandafgraving met de naam ‘De Meeren’. De eerste drie jaren was Kevin één van de vergunninghouders van dit syndicaat en heeft hij zijn best gedaan om de unieke bewoners van het water op de kant te krijgen. Ook dit waren ontzettend leerzame jaren, dus lees hieronder snel verder!


Een nieuwe uitdaging

Kevin vertelt: Voordat ik in 2013 voor het eerst op het water aan de slag ging had ik eigenlijk nog geen ervaring met dergelijke wateren. De extreme helderheid, grote dieptes, wiergroei en het verplicht gebruik maken van een boot om de vissen veilig te kunnen drillen waren voor mij allemaal nieuw. Vooral het hanteren van een rubberboot, stekken in kaart brengen en soortgelijke zaken vanaf het water doen leken mij lastig. Ik probeerde dan ook zo weinig mogelijk gebruik te maken van mijn boot en het merendeel gewoon vanaf de kant te doen. De algehele aanpak en rigs werden hier op aangepakt en dat leek al snel voordelen met zich mee te brengen.

De extreme helderheid, grote dieptes, wiergroei en het verplichte bootgebruik waren voor mij nieuw

Werpend met chod rigs kwam de presentatie van een rig namelijk een stuk minder nauw en kon ik tevens met veel minder verstoring van de ondiepere delen van het water mijn vissen vangen. Toen midden in de zomer de vissen meer en meer op de diepere delen van het water werden gevangen, leerde ik dat ik mij wellicht zou moeten gaan aanpassen.

Het merendeel van Kevin’s vangsten op De Meeren kwam op een chod rig.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook