ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Alijn Danau over de Shimano Tribal TX karperhengels: 10 en 12 feet

Alijn Danau beschikt over meerdere hengelsets; de welbekende Shimano Tribal’s in een 10 en 12 feet uitvoering.. Al jaren zet hij deze karperhengels met het volste vertrouwen in op diverse wateren, waaronder Rainbow Lake. Zo heeft Alijn voor ieder water, situatie of stek een andere voorkeur. Hij licht het allemaal toe in de onderstaande video!


Video

Check de onderstaande video en kom alles te weten over de Shimano Tribal TX karperhengels die Alijn inzet in verschillende situaties! Zo vertelt hij wanneer hij 10 feet hengels inzet en wanneer hij 12 feet opteert. Verder welke lbs klasse hij inzet en vooral ook waarom hij die gebruikt. Kortom info rechtstreeks van één van de absolute helden uit de karperwereld.


Team Shimano aan het woord: Alijn vist met zowel de 10ft TX-4 hengels (2.75lbs versie) en voor de 12ft uitvoering gebruikt hij het liefst de TX-7, ook in 2.75lbs.

De Tribal TX-4 10ft

De TX-4 is de ultieme hengel in zijn prijsklasse, zo telt deze range in totaal negen verschillende modellen. De kortste hengels uit de range zijn 9ft; perfect voor het stalken! Daarnaast zijn er modellen beschikbaar van 10ft, 12ft en 13ft. Dit in combinatie met testcurves van 2,75 tot 3,25lb zorgt ervoor dat je exact op jouw specifieke visserij kunt inspelen met het model dat je kiest. Zo is een 12 of 13 feet uitvoering de ideale keuze voor de visser die een hengel zoekt om die belangrijke extra meters te kunnen werpen en zo de concurrentie voor te blijven! Tot slot heb je de 10ft die start met een 2.75lb, welke geschikt is voor het bootvissen en gaat door tot een 3.25lb versie voor extreme visserijen op rivier.

Standaard gaan de 13ft hengels nu mee in de uitrusting van Michiel Pilaar!
  • Een krachtige Full Carbon + HPC blank, versterkt met Biofibre voor extra verre worpen (12/13ft) en toch een geweldig dempende actie tijdens de dril.
  • Seaguide RVS SiC geleideogen; Seaguide ogen zijn zeer betrouwbaar en reduceren frictie tot een minimum wat de werpafstand ten goede komt.
  • Shimano Woven Carbon DPS molenhouder en EVA frontgrip.
  • Slanke shrinkgrip greep met de kenmerkende ingebouwde Shimano rod stopper.
  • Alle 12ft & 13ft modellen bezitten een 50 millimeter startoog.
De Woven Carbon DPS molenhouden met EVA frontgrip.
Afgewerkt met een shinkgrip greep met de kenmerkende Shimano rod stipper.

De Tribal TX-7 12ft

Als je op zoek bent naar een karperhengel met de ‘full package’ check dan echt de Tribal TX-7 eens. Het is qua uiterlijk allereerst een prachtige hengel en beschikt over een hoogwaardige blank van High Modulus Full carbon + HPC en is tevens extra versterkt met Biofibre. Verder is de hengel afgebouwd met hoogwaardige Kigan RVS Zirconia geleideogen, inclusief 50 milimeter startoog. Hierdoor is een supersterke hengel ontstaan voor (krachtige) verre worpen, maar desondanks toch een vloeiende actie: ideaal bij ‘hook & hold’ visserijen. Verder bezit de hengel een Fuji DPS molenhouder om je big pits muurvast te kunnen monteren en een slanke EVA-eindgreep die makkelijk in de hand ligt. Als finishing touch is het de TX-7 voorzien van het herkenbare Tribal ‘bug’ logo aan het einde van het handdeel. Over de TX-7 schreef Alijn reeds een review op KWO, check hier de link.

De ‘power house’ onder de Tribal hengelserie: dat is de Shimano TX-7!
Dat deze krachtpatser wel wat kan hebben heeft Alijn Danau bewezen, want hij wist er tweemaal de Mohikaan op te vangen.

Wist je dat met het 13ft INT model het Wereldrecord van 247 yards (225 meter) is gegooid in combinatie met een 114 grams loodje in de categorie ‘overhead casting’!

Team Shimano


Meer weten over de Tribal XT range van Shimano? Klik dan op deze link. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws door de mannen te volgen op Facebook en Instagram.

Bekijk ook