ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Alijn Danau over zijn Shimano TX-7 hengels waar hij de Mohikaan mee wist te vangen!

Favoriet Favoriet
Alijn Danau over zijn Shimano TX-7 hengels waar hij de Mohikaan mee wist te vangen!

De ‘power house’ onder de Tribal hengelserie: dat is de Shimano TX-7! Dat deze krachtpatser wel wat kan hebben heeft Alijn Danau bewezen, want hij wist er niet één maar zelfs twee keer de Mohikaan op te vangen, met een recordgewicht van 42,2 kilo! In deze review deelt Alijn zijn mening over de hengels.


Alijn aan het woord: Ik had sinds begin dit jaar de eer en het genoegen om alweer een nieuwe hengel, zijnde de Tribal TX-7 uit te testen en ermee aan de slag te gaan.

Alijn kreeg de mogelijkheid om dit jaar de TX-7 hengels uit te testen! Foto: CarpOnline Romania.

Eigenschappen

De blank is gemaakt van high modulus full carbon + HPC en versterkt met Biofibre. Super sterk, met toch een vloeiende actie. De hengel is voorzien van de immer betrouwbare Kigan RVS Zirconia geleideogen en het startoog is 50 millimeter.

De blank is ontzettend krachtig dankzij de HPC250 & Biofibre technologie. Foto: CarpOnline Romania.

De molenhouder is een Fuji DPS, kwaliteit dus, zoals gebruikelijk bij Shimano. De EVA-eindgreep is dun en ligt daardoor makkelijk in de hand. Finishing touch is het herkenbare Tribal ‘bug’ logo aan het einde van het handdeel.

Op de blanks zijn Kigan RVS Zirconia geleideogen gemonteerd. Foto: CarpOnline Romania.
De Fuji DPS molenhouder en EVA grip maken de TX 7 serie af! Foto: CarpOnline Romania.

Test

Ik heb de hengel de afgelopen maanden uitvoerig kunnen testen en ingezet in alle mogelijke situaties (ver, kort en alles ertussen in). Ook heb ik zowel vanaf de kant als vanuit de boot mogen drillen met de hengels. Op de wateren waar ik de laatste maanden aan de slag ben, kan ik gebruik maken van een boot om de hengels weg te brengen, maar ik heb puur uit nieuwsgierigheid ook een aantal keren gewoon geworpen om de mogelijkheden uit te testen. Ik kan je met de hand op het hart verzekeren dat ze me niet hebben teleurgesteld! Afstanden tot 130 meter zijn vlot haalbaar mits wat oefening en werpkunde.

Met de TX-7 zijn afstanden (met een beetje oefenen) tot 130 meter haalbaar!

Ze presteerden op alle vlakken uitmuntend sterk en het zijn gewoon schitterende instrumenten die me al waarlijk veel drilplezier hebben verschaft en karpergeluk hebben gebracht. Los van hun technische kwaliteiten zien ze er ook fraai, zeg maar gelikt, uit waardoor ze zelfs de meest veeleisende tackle tart zullen weten te bekoren.

Naast de technische kwaliteiten zien ze er ook gelikt uit!

Uitvoering

De hengels hebben een adviesprijs vanaf € 229,95 en zijn verkrijgbaar in:

  • 12 feet – 2.75, 3.00, 3.25 of 3.50 lb
  • 13 feet – 3.50 lb
Omdat Alijn meestal vanaf de boot drilt koos hij voor de 12 feet in 2.75 lb uitvoering.

Zelf gebruik ik de 12 feet in 2.75 lb uitvoering. Ik heb een voorliefde voor wat zachtere drilactie en omdat ik meestal vanaf de boot dril kies ik praktisch altijd voor de 2.75 lb versie.

Mohikaan

Of de test geslaagd is? Ik heb mijn bucketlistvis de ‘Mohikaan’ nu tweemaal mogen vangen in relatief korte tijd. Een eerste keer op 38,8 kilo in augustus en recent, eind september, op een recordgewicht van 42,2 kilo. Je kunt dus wel zeggen dat de hengels op alle mogelijke manieren goed getest zijn.

Eerder dit jaar wist Alijn de Mohikaan te vangen op 38,8 kilo…
…en recent wist hij hem weer te vangen, dit keer op een recordgewicht van 42,2 kilo!

Gebruikte materiaal

Met de onderstaande gear wist ik de Mohikaan te vangen:

  • Hengel: Shimano TX-7 2.75 lb – 12 ft
  • Molen: Big Baitrunner XTB-LC
  • Lijn: Power Pro 0,36 millimeter braid
Voor Alijn is de Shimano TX-7 dik geslaagd!

Ben je op zoek naar nieuwe hengels, twijfel niet, ga voor de TX7! Ze hebben mij in ieder geval geen windeieren gelegd…

Alijn Danau – Team Shimano Tribal


De Shimano TX-7 is verkrijgbaar bij verschillende Shimano dealers. Voor meer informatie bekijk je de onderstaande video of klik je hier!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl