ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Bakken van Lac du Der en volop gave video’s!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Bakken van Lac du Der en volop gave video’s!

Het najaar is in volle gang! Dat zien we aan het regenachtige en gure weer, maar ook aan alle gave karpers die de laatste weken gevangen zijn. Deze nieuwe Boulevard staat dan ook weer vol met nieuwtjes, gave vangsten en toffe filmpjes! Deze week met o.a. de nieuwe video van Pilaar en Ossie, bakken van Lac du Der en een oproep voor de KWO Kalender.

De nachten worden steeds langer en frisser: het najaar is in volle gang!

Op avontuur in Frankrijk met Bas van den Broek

Niemand minder dan Bas van den Broek, bekend van zijn BFP Carp Store, bezocht kort geleden het Franse land. Samen met zijn vriendin beleefde hij volop avontuur én kwamen de nodige vissen op de kant. In de onderstaande video zie je hoe zijn sessie is verlopen!


De ontknoping van de Raven Quest 2019

Vorig weekend was het zo ver en vond de ontknoping van de Raven Quest 2019 plaats. Maar liefst 35 deelnemers hadden de locatie van de karperset (€3.055,-) gevonden naar aanleiding van de tips die Raven en KWO de afgelopen drie weken hebben gedeeld. De dag was een groot succes en uiteindelijk ging Kilian Kooymans er met de karperset vandoor. De aftermovie bekijk je hieronder!


Pilaar & Ossie deel 4 – Bekijk de eerste 5 minuten hier!

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het vierde deel van Pilaar & Ossie.

Kameraadschap, mooie wateren en actie: de ingrediënten van deze sessie!

Na het ‘hakkebarren’ in Slovenië is het tijd voor de allerlaatste bestemming van de trip: een machtig water in Oostenrijk van ruim 1000 hectare. Of het de boys lukt om ook hier succesvol te zijn, dát zien jullie in de nieuwe video van bijna een uur!

Benieuwd naar de volledige movie bomvol actie, humor en bazige karpers? Check hem dan hierrrrr!


Droomvacature: Floormanager bij ZOO&ZO Hengelsport!

Het team van ZOO&ZO in Ede is op zoek naar een nieuwe Floormanager Hengelsport. Aan één belangrijke eigenschap zullen de meesten wel voldoen: ze zoeken een hengelsportliefhebber in hart en nieren! Benieuwd wat de vacature precies inhoud en waar je kunt solliciteren? Klik dan HIERRR!

Wie weet sta jij binnenkort de ‘floor te managen’ in de ZOO&ZO megastore!

Video: The Challenge met Mark Pitchers

Wat zou jij doen als je grootste angst een naaktslak is en je hem drie minuten in je handen moet vasten houden, als je niet genoeg karper vangt? Juist, dat dacht Mark Pitchers ook toen hij van de mannen van Fox zijn nieuwe challenge opdracht kreeg!

Naast humor zitten de Challenge video’s bomvol met tips, trucs en informatie om onze gevinde vrienden te vangen.

In de nieuwe Challenge video zien we hoe Mark zijn uiterste best doet om te Challenge te voltooien. Naast een hoop humor deelt Mark ook veel tips om succesvol te zijn. Zeker een aanrader om te kijken!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Sven van Anrooy, hij ving op de Franse rivier de Lot een spiegel van maar liefst 31,5kg.

Kaboemmm, dit zijn karpers die je nooit meer vergeet! Gefeliciteerd Sven!

Hoe bedoel je een FISH OF A LIFETIME? Sven ving de karper op de T.H.C. bol van TTB Baits. Dit was niet de enige mooie vis die sneuvelde op dit aasje. Check hieronder nog enkele gave man-vis pics.

Ook Wim Hanegraaf wist succes te boeken, wat dachten jullie van deze superschub?
Ook Maarten van der Spoel, de vismaat van Wim, wist enkele bakken te strikken!
Ook Mister TTB himself wist (ondanks zijn drukke leven) enkele heerlijke vissen te landen.
Mede dankzij de vangsten van dit jaar zit het qua gezelligheid wel goed bij TTB.

KWO Kalender 2020: hulp gezocht!

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat betekent dat de eerste voorbereidingen voor het nieuwe jaar weer worden getroffen. Voor de 2020 versie van de KWO Kalender zoeken wij nog enkele foto’s! Heb jij nog een topfoto in je galerij die wij mogen gebruiken? Aarzel dan niet en mail hem naar webshop@karperwereld.nl.

Wie weet staat jouw foto binnenkort wel op één van de 12 pagina’s in de KWO Kalender!

Topsessie op Lac du Der

Eén van de bekendste Franse wateren is Lac de Der. Jaarlijks bezoeken vele karpervissers uit de Benelux dit machtige water, vanwege haar schoonheid, grote karpers en de uitdaging. Patrick Parijs en Roy van Weert kwamen afgelopen week ook terug van een geslaagde sessie op dit meer.

Patrick en Roy vielen tijdens hun weeksessie goed in de prijzen!

Na een goede verkenningsronde werden de spullen klaargemaakt en kon de weeksessie beginnen. Al vrij snel bleek dat de gekozen tactiek goud was, want diverse grote karpers volgden. Vooral Patrick viel in de prijzen, maar ook Roy kan tevreden terugkijken op de sessie met een flinke schub!

Patrick begon de sessie met deze flinke spiegel van ruim 27 kilo. Goed gedaan!
Over goud gesproken… Deze puntgave schubkarper vormde een terechte beloning voor het harde werken.
Patrick sloot de sessie af met deze bak van een schub. Ruim 24,5 kilo aan karpergeweld, hoe gaaf is dat?!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Martin Post deelt een aantal hele nuttige tips voor het vissen in het najaar!
Mark Noorman legt in dit artikel uitgebreid uit hoe hij zijn eigen corkball pop-ups rolt.
Toch wel de topper van afgelopen week: Dominik Hengstschläger beleefde samen met zijn vismaat een brute sessie in de Oostenrijkse Alpen!

Topvideo: karpervissen is een bijzondere sport

Hoe vaak hebben jullie wel niet aan een niet-visser moeten uitleggen wat onze hobby zo mooi maakt? Wij vissers weten als geen ander hoe bepaalde keuzes het verschil maken tussen een vangen en uren naar zwijgende beetmelders kijken. De mannen van het Engelse Nash hebben een mooie video gemaakt, waarin ‘onze passie’ erg mooi wordt verwoord. Kijken dus!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tips van de week hebben we overgenomen uit het najaarsartikel van Martin Post.

Als er iemand is die het najaar optimaal benut, dan is het Martin Post wel.

De tip luidt als volgt: ga eens voorvoeren! Martin: “De karpers zijn hongerig en een dalende watertemperatuur zorgt ervoor dat de karpers massaal over de bodem scharrelen. Daarnaast is de vertering nu nog optimaal, wat ervoor zorgt dat je met een voerstek extreme schranspartijen kan creëren.”

Voorvoeren is de beste tactiek om in het najaar maximaal te scoren!

“Lang voorvoeren is vaak niet nodig, want met twee à drie dagen stevig voorvoeren bereik je vaak al een prima resultaat. Met stevig voorvoeren bedoel ik tussen de twee en vijf kilo boilies per dag, al mag het natuurlijk ook best een kilootje meer of minder zijn! Voor meer najaarstips verwijs ik je door naar mijn laatste artikel op KWO.”

Lang voorvoeren is vaak niet nodig, want met twee tot drie dagen voeren bereik je vaak al een goed resultaat!

Topvangsten van afgelopen week

Doordat het najaar lekker op gang is zijn er volop vissers aan de waterkant te vinden. Sommige van hen weten ook flink wat succes te boeken, dus hieronder kun je weer genieten van een fraaie verzameling vangstfoto’s!

Sander van Veen wist een brute spiegel te landen!
Ook deze schub kwam bij Sander op bezoek!
Ronald van de Riet heeft ook niet veel slaap gehad, ondertussen wist hij ook meteen de grootste schub van de plas te vangen!
TTB man Arno Spruit trok naar het Machtige Du Der, deze binnenzee geeft niet altijd zijn schatten prijs, maar Arno wist toch een werkelijk prachtige spiegel te vangen.
Dick van Middelaar trok naar het Zuiden, hij trof het wat minder doordat zijn auto werd opengebroken, maar als pleister op deze wond landde hij toch een brute spiegel.
Jullie zagen ‘m al in de header: de 17 kilo schub die Christopher Zaazi wist te vangen!
Melvin Bruinink wist deze bijzonder gave schub te vangen!
Hoe vet is dit: samen met je vismaat op de foto met een vis! Het overkwam Kevin de Bijl en Niels Kuipers.
Precies op de juiste plek wist Jay Wilms deze gave schub te landen.
Danny Manuela kreeg deze puntgave schub op bezoek!
Bram van den Over stelde zijn Nederlandse PB scherp met deze veertiger!
We sluiten de reeks af met deze spiegel van Hans Rooijackers. Dit exemplaar weegt maar liefst 22.4 kilo!

Nash Podcast – Off The Hook met Kevin Nash!

In alweer de negende ‘Off The Hook’ podcast van Nash komt niemand minder dan de ‘bossman himself’ aan het woord. Dit keer zijn er ook videobeelden bij de podcast, dus deze aflevering is extra interessant om te bekijken!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Joachim Stelma vertelt over een belangrijke techniek bij het riviervissen: het vissen met zogenaamde ‘breeklijnen’!
Kevin Diederen gaat dieper in op de harde realiteit van het karpervissen: het gaat niet altijd vanzelf!

Video: karpervissen op Franse reservoirs

Onze Engelse amigo Gareth ‘Gaz’ Fareham was vorig jaar samen met Samir op een grote Franse roadtrip gegaan en nadien had hij de smaak goed te pakken. Een paar maanden later ging hij terug, nu met zijn maat Marcus en dat leverde een erg fraaie video op! Check ‘em hieronder!


Topfoto: Kevin Diederen

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een foto van Kevin Diederen. Deze fanatieke visser is inmiddels geen onbekende meer, want door zijn werk bij Korda en de gave foto’s op zijn Instagram kun je niet meer om Kevin heendraaien. Onderstaande foto is er een uit Kevin’s recente artikel op de Community, maar we vonden hem te gaaf om niet nog eens met jullie te delen!

Deze dikke plaat is precies op het juiste moment genomen!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl