ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Barsten of buigen – Leer meer over hengels met Richard Vink

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Techniek, Verhalen

Karperhengels. Ze zijn er in allerlei soorten, maten, testcurves en ga zo maar door. Wat is eigenlijk het verschil tussen een 2lb en een 3lb hengel? En wat houdt een Slow-, Medium-, of Fasttapered hengel in? Richard Vink neemt ons mee in de wereld van de karperhengels!


Herfst

Richard Vink aan het woord: Tijdens mijn laatste, wekelijkse avondtripje voelde het al merkbaar kouder. Desondanks wist ik nog vijf mooie vissen te vangen op de korst, strak tegen de kant, waar de vissen ’s avonds in alle rust hun kostjes bij elkaar scharrelen. We zijn nu een paar dagen verder en op het moment dat ik dit schrijf striemt de regen met volle vlagen tegen het raam naast mij. De herfst is aangebroken en heeft met rasse schreden zijn intrede gedaan na een eindeloze en warme zomer. Dat dit moment eraan zat te komen was natuurlijk al lang duidelijk.

Een mooie spiegel die uit het kantje is geplukt.

Hoewel de herfst niet altijd zo hard van start gaat als nu, is en blijft het een jaarlijks terugkerend fenomeen. De dagen worden korter, de nachten worden langzaamaan kouder en de vreetmodus gaat aan. De biologische klok vertelt onze gevinde vrienden dat ze een reserve voor de winter moeten gaan aanleggen. Niets aan de hand hoor ik je denken? Voor mij persoonlijk toch wel. Omdat ik ’s zomers vooral actief en struinend aan de oppervlakte vis, betekent dit moment voor mij een overgang naar de statische visserij. De koppen gaan namelijk steeds vaker naar beneden, in plaats van omhoog. Laat ik daar nou net moeite mee hebben!

Vissen van dit formaat kunnen op licht materiaal een leuke dril geven.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook