Word KWO member

De basis voor een succesvolle (gezins)vakantie – Rick van de Graaf – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Een gezinsvakantie combineren met een visvakantie is niet iets wat zomaar van een leien dakje gaat. Jij wilt graag vissen, maar de vrouw/vriendin (en de kinderen) willen graag naar het zwembad. Het eerlijk verdelen van de tijd is dus iets wat erg belangrijk is. In een tweeluik op de KWO Community geeft Rick van de Graaf ons vele tips om je gezinsvakantie ook nog eens op vistechnisch gebied goed te laten verlopen! We laten Rick aan het woord…


Een gezins(vis)vakantie…

Rick vertelt: “Het zou zo mooi zijn…” hoor ik een ieder denken als de woorden ‘vakantie’ en ‘hobby’ vallen. Op reis gaan met je gezin en tóch stiekem bezig zijn met het karpervissen is iets waar velen van ons van dromen! Het zal je niet verrassen, maar zelf ben ik al jaren fan van visvakanties met het gezin. Ik geef toe: het is balanceren op een flinterdun koordje met militaire kisten aan, maar als je de juiste balans kan vinden tussen het gezin en de runs; dan zit je gebakken! Eén van de belangrijkste factoren is uiteraard de bestemming. Nu heb ik het geluk dat mijn vriendin gek is op Italië als vakantiebestemming. Laat dat nu net hét land zijn met prachtige meren vol sterke karpers. Wanneer je deze weet te vinden kan je soms met je neus in de boter vallen. Vissen op je vakantie vergt behoorlijk wat flexibiliteit van zowel jou en je gezin. Zorg dus dat je het niet op de spits drijft, want geloof me, je gezin is vele malen belangrijker dan het vangen van een karper!

" Italië: Hét land met prachtige meren vol sterke karpers. "

Lago di Pusiano, één van de honderden Italiaanse meren met diverse campings aan het water!


De juiste bestemming

Eén van de belangrijkste facetten van een geslaagde gezins(vis)vakantie is een gedegen voorbereiding. Zelf ben ik groot fan van het programma Google Earth dat voor zowel Windows als Apple (gratis) beschikbaar is. Je kan via deze tool prachtige bestemmingen vinden en als je er flink mee oefent zal je versteld staan van hetgeen je allemaal kunt ontdekken.

Mijn volgorde is heel simpel: ik zoek als eerste een camping. Het liefst aan een groot meer en daarbij houd ik altijd in gedachte dat er genoeg te doen moet zijn voor het gezin. Een groot voordeel van Google Earth is dat je bij een meer met kraakhelder water goed de dieptes kan bekijken en zo op voorhand alvast potentiële stekken kunt zoeken.

Deze schermafbeelding heeft een perfect voorbeeld van hoe Google Earth je informatie kan geven over de bodemstructuur en dieptes.

Bij het uitkiezen van een vakantiebestemming zorg ik altijd dat ik een camping kies waar dichtbij verschillende potentiële visstekken liggen. Dit maakt het makkelijk om mijn voerstrategie uit te voeren zonder dat dit ten koste gaat van de tijd die ik kan spenderen met mijn gezin. Over mijn voerstrategie volgt in het tweede deel meer.

Dit is toch wat een karpervisser wil? Een campingplek vrijwel aan een bruut Italiaans meer!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook