ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Behouden pop-ups hun drijfvermogen op verschillende dieptes? Geert Ooms zocht het uit!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iedereen heeft ze in zijn of haar vistas: pop-ups. Vaak zelfs in meerdere kleuren, smaken en formaten. Vol vertrouwen slingeren we deze haakaasjes het water in en met hetzelfde vertrouwen gaan we ervan uit dat ze keurig blijven drijven. Ook op diep water. Tenminste… dat denken we?! Zou de waterdruk invloed hebben op het drijfvermogen van pop-ups? Geert Ooms zocht dit tot op de bodem voor ons uit! 


Geert vertelt: Het is inmiddels een paar jaar geleden dat mijn aandacht op dit onderwerp viel. In een artikel op KWO las ik dat iemand opperde dat pop-ups niet werken zodra je dieper dan zes meter vist. Het drijfvermogen zou dusdanig aangetast worden door de waterdruk dat het voordeel van zo’n drijvend haakaasje verdwijnt.

Geert kennen wij als een die-hard karpervisser die al de nodige ervaring heeft opgebouwd.

“Hmm…”

Toch kwam die stelling absoluut niet overeen met mijn eigen ervaringen, want ik heb de afgelopen jaren uitstekend gevangen op erg diep water, waarbij ik viste tot zo’n vijftien meter diep mét pop-ups. Zelf had ik er nooit echt bij stilgestaan of ik die vangsten misschien boekte op pop-ups die strak tegen de bodem gedrukt werden, want wanneer iets werkt, hoef ik er niet echt het fijne van te weten.  

Wanneer iets werkt, hoef ik er niet echt het fijne van te weten.

Natuurlijk ga ik, eerder onbewust, proberen te begrijpen hoe een rig of eindmontage functioneert en achterhalen waarom ik juist wel of niet vang. Maar het drijfvermogen van pop-ups had ik nog nooit in vraag gesteld.

Door dit artikel werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en besloot ik dat het de hoogste tijd was om dit eens uit te zoeken. Voor ik verder ga wil ik uitdrukkelijk vermelden dat ik niemand wil dissen of iemands capaciteiten als karpervisser in vraag wil stellen. 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1