ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Nu live: De Benelux Carp Qualifier 2020 – Bekijk hier de laatste updates!

Favoriet Favoriet
Nu live: De Benelux Carp Qualifier 2020 – Bekijk hier de laatste updates!

Het zal je vast niet zijn ontgaan: deze week vindt de Benelux Carp Qualifier van 2020 plaats! 18 teams nemen het tegen elkaar op om het felbegeerde ticket voor de World Carp Classic van 2021 in de wacht te slepen. Volg in dit artikel de laatste ontwikkelingen van de wedstrijd!


Hieronder staan de laatste nieuwsupdates, waarvan de nieuwste steeds bovenaan wordt geplaatst. Ook het leaderboard vind je hieronder!

Leaderboard

De uitslag is binnen! Bekijk hieronder de uitslag van de BCQ 2020:

Of klik HIER voor een grotere afbeelding!

Visdag 7 – Finale

De uitslag is binnen en de winnaars zijn bekend! De top 3 is als volgt:

 1. Team The Holy Scales
 2. Team The Boilie Service
 3. Team KC De Blankers

Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars! Benieuwd hoe de winnaars werden verrast met hun eindresultaat? Bekijk dan de onderstaande video:

Bekijk hieronder de laatste video van het evenement:

Al met al is dit de data van het einde van de wedstrijd:

 • 100 gevangen karpers
 • 42 graskarpers
 • 21 schubkarpers
 • 37 spiegelkarpers
 • Gemiddeld gewicht niet-graskarpers 15,2kg
 • 10 vissen van meer dan 20kg, grootste vis 26,3kg
 • 1483 kilo gevangen karpers
 • 4 stekken zonder vis

Visdag 6

Totaal onverwacht sloeg de top drie op de zesde visdag volledig om. Team KC De Blankers stond op de zesde plaats maar de vangst van een 20 kilo plus vis bracht ze naar de tweede plaats. Er zijn nog drie teams in de race die het vuur aan de schenen van Team The Holy Scales leggen. Eén goede vis van 23 kilo of meer kan voor drie achtervolgende teams genoeg zijn om de eerste plaats over te nemen!

Team The Holy Scales met een gave spiegel van 15.9 kilo.
Ook Team Toppers van stek 8 wisten een gave schub te landen!

De statistieken tot nu toe: 89 gevangen vissen, waarvan 36 graskarpers, 19 schubkarpers en 34 spiegels. In totaal kwam er al 1.318 kilo karper op de kant! Bekijk hieronder een aantal foto’s van de zesde visdag en uiteraard de videocompliatie. De laatste uurtjes gaan inmiddels in…

Wie gaat er met de prijzenpot vandoor?!

Visdag 5

Alweer de vijfde visdag zit erop en de marshals zijn nog steeds ongekend druk met het wegen van alle vangsten. Tot op heden zijn er maar liefst 73 (!) vissen gevangen, waarvan 28 graskarpers, 28 spiegelkarpers en 17 schubkarpers. Er is in totaal meer dan 1000 kilo aan karper gevangen!

De mannen van The Boilie Service knallen lekker door met deze 17 kilo zware spiegelkarper.

Door de hoge gewichten die al in het leaderboard staan is er niet veel verschoven. Het enige team dat echt een flinke stap heeft gemaakt zijn Peter en Bert van Team Toppers. Zij sprongen van onderaan het leaderboard naar de vijfde plaats!

Er kwamen wederom een flink aantal vissen op de kant op de vijfde visdag.

Er werden vandaag een flink aantal goodies uitgedeeld aan alle deelnemende teams. Ook werden Tim en Sofie getrakteerd op een heerlijk luxe diner!

Oef, dat is genieten!

Bekijk hieronder de videocompilatie van wedstrijddag 5:

Visdag 4

De vierde dag zit erop en we zijn bij de tweede helft van de wedstrijd beland. Het is ongetwijfeld de meest bizarre BCQ tot op heden! De vissen worden overal vandaan gevangen en elke dag zijn er verschuivingen op het leaderboard. Stek 1 staat nog steeds aan de leiding, maar de mannen van The Boilie Service zitten ze strak op de hielen op de tweede plaats.

De mannen van The Boilie Service zetten flinke stappen!

Er zijn in totaal nu 57 vissen gevangen waarvan 23 graskarpers, 13 schubkarpers en 21 spiegels. Hieronder kun je enkele foto’s en de videocompilatie van visdag 4 bekijken.

Wat een brace! De mannen op stek 11 waren dolblij met deze 15.3 en 20.2 kilo zware vissen.
Vandaag bracht Michiel Pilaar een bezoekje aan de BCQ 2020.
De monstervis van stek 1: 26.3 kilo!

Videocompilatie:

Visdag 3

Na de fraaie start van de eerste en tweede visdag was het ook op de derde dag goed los. Op dinsdagochtend stond de teller op maar liefst 31 gevangen vissen, waaronder 10 grassers, 10 schubs en 11 spiegels. Het gemiddelde gewicht is vrij bizar: exclusief de graskarpers komt dat uit op bijna 18 kilo!

Ook bij Team Endless Tackle was het raak!

Er werden flinke sprongen gemaakt in het leaderboard en vanuit het niets sprong Team The Holy Scales van stek 1 ineens naar de top. Zij wisten namelijk de állerzwaarste vis te vangen over alle edities van de BCQ: maar liefst 26.3 kilo spiegelgeweld! Binnen 24 uur wisten de mannen op stek 1 maar liefst 7 vissen te vangen, waarvan er naast de massieve spiegel ook nog drie vissen van rond de 15 kilo blij zaten én een schub van 19.6. Knap gevist mannen!

Deze brute schub was goed voor bijna 20 kilo!

In de onderstaande videoupdate kun je precies zien wat er allemaal gebeurde op dag drie:

Visdag 2

Na de tweede visdag staan er al 19 vissen op het leaderboard genoteerd, verdeeld onder 10 verschillende teams. De top drie zit behoorlijk dicht op elkaar, maar met één grote vis kan ook ieder ander team zich bij de top drie voegen. Het team dat aan de leiding staat, Team Carpe Diem, heeft met haar drie zwaarste vissen een gewicht van 41.85 kilogram. Bekijk hieronder hoe de tweede visdag is verlopen:

Start en visdag 1

Door de Corona perikelen was de start van de wedstrijd anders dan voorgaande jaren. Deelnemers droegen mondmaskers, er zijn geen bezoekers aanwezig en van een groot openingsfeest was geen sprake.

De stekloting vond op gepaste afstand plaats.

Na de stekloting vertrokken deelnemers naar hun stek en de wedstrijd startte al op zaterdagmiddag in plaats van zondagmiddag.

Na de loting konden deelnemers beginnen met opbouwen.

Tijdens de regenachtige eerste dag kwamen er al diverse fraaie vissen uit. Na een aantal graskarpers tot 15 kilo kwam ’s avonds de eerste schub op de mat en wat voor één! Team The Boilie Service pakte een 17.8 kilo zware vis op stek 14. Zij gingen als leider de eerste nacht in.

Dat is nog eens een begin van de wedstrijd: bijna 18 kilo aan schubgeweld voor stek 14!

Voor een volledig overzicht van de eerste dag check je de onderstaande video:


Alles volgen van de BCQ 2020? Volg dan de Facebook– en Instagrampagina of bekijk het leaderboard op de website!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl