ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Betrouwbaar ‘wafteren’: succesvol karpervissen met lichtgewicht haakaas – Chris de Clercq

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Bodemaas en pop-ups: dat is wat het gros van de karpervissers gebruikt. Toch horen we steeds vaker het aasje ‘wafters’ in de wandelgangen. Van onze Belgische makker Chris de Clercq weten we dat hij graag wafters gebruikt en we vroegen hem naar zijn ervaringen én zijn favo wafter rigje! Lees snel verder en laat jezelf inspireren!


Chris aan het woord: Het vissen met ‘zwevende’ aasjes of wafters zit de laatste jaren in de lift (amai, dat is een vroege woordspeling ;-P ) En dat is niet toevallig: wafters bieden namelijk een aantal voordelen tegenover andere presentaties. Zo vliegen ze bij een aasopname veel makkelijker in de bek dan traditioneel zwaar bodemaas wat een plus kan zijn bij voorzichtig azende karpers. Bovendien blijven ze op de meeste bodems goed detecteerbaar (denk aan modder) zonder dat ‘in your face’ opdringerige van pop ups. Een bijzonder ‘clevere’ presentatie dus die misschien net die ene moeilijk vangbare target om de tuin kan leiden.

Een bak van een schub, die ‘sneuvelde’ op een kort wafter rigje.

Toch is bij het vissen met wafters niet alles rozengeur en maneschijn. Zoals de titel al verraad was het komen tot een betrouwbare wafteraanbieding ook voor mij een leerproces dat ik hieronder graag met jullie deel.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook