ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Boek veilig je visvakantie bij The Carp Specialist!

Favoriet Favoriet
Boek veilig je visvakantie bij The Carp Specialist!

Visvakantie boeken in coronatijden? Het kan het zeker, maar je moet wel met het één en het ander rekening houden. Wat kan er nu wel en wat kan er nu niet? Het team van The Carp Specialist heeft in dit artikel alles voor je op een rijtje gezet!


Omboeken

Team The Carp Specialist aan het woord: De meeste karpervissers die in 2020 hun reis geannuleerd zagen worden door de maatregelen, hebben deze weer omgeboekt. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan kan dit alsnog tot uiterlijk één jaar na de originele aankomstdatum, hierna vervalt het recht tot omboeken.

Geen stress, er kan gewoon omgeboekt worden!

Wij bieden onze gasten de mogelijkheid om de visvakantie om te boeken naar een latere datum bij reisadvies Oranje & Rood. We zijn heel blij dat vrijwel alle watereigenaren hieraan mee willen werken. Deze service bieden we gratis aan, ook als jouw vakantie een tweede of zelfs derde keer wordt geannuleerd. Let op: de watereigenaren van Villedon, Iktus Carpe & Iktus Ruffaud zijn helaas strenger dan onze andere watereigenaren. Lees er hier alles over!

De vissen doen het in ieder geval goed!

Wanneer kun je omboeken?

 • Omboekingen zijn enkel mogelijk voor karpervisvakanties vanaf één maand voor de originele aankomstdatum tot uiterlijk twee weken voor de aankomstdatum.
 • Boek je niet binnen de bovenstaande termijn om, dan gaan wij er vanuit dat je gewoon op visvakantie gaat en heten wij je van harte welkom op de door jou gereserveerde aankomstdatum.
 • Mocht je jouw karpervisvakantie die verder dan één maand voor de huidige datum is ingepland willen annuleren, dan doe je dit op geheel eigen kosten en hanteren we hierbij onze algemene voorwaarden.
 • Alleen reserveringen die volledig zijn betaald kunnen worden omgeboekt.
 • The Carp Specialist biedt een kosteloze omboeking aan die enkel geldt voor het betreffende water, het is dus niet mogelijk om van water te wisselen bij je omboeking.
Gelukkig kunnen we nog steeds op verschillende wateren terecht!

Dit zijn de regels:

Update 25-03-2021 – via The Carp Specialist

Regels Nederland

 • Mondkapjes bijna overal verplicht.
 • Er geldt een avondklok van 21:00 uur (22:00 uur vanaf 31 maart) tot 04:30 uur, je mag ook niet reizen tijdens de avondklok. Let op: Op betaalwater mag je gewoon nachtvissen.
 • Alleen essentiële winkels zoals supermarkten zijn geopend.
 • Het is verplicht om een negatieve PCR Coronatest bij je te dragen (ten hoogste 72 uur oud) op het moment dat buitenlandse reizigers de grens passeren, je kan hierop gecontroleerd worden.
Op betaalwater mag er in Nederland gewoon gevist worden!

Regels België

 • Mondkapjes zijn bijna overal verplicht.
 • Er geldt een avondklok vanaf 22:00 tot 6.00 in Wallonië en van 00:00 tot 05:00 in Vlaanderen. Tijdens de avondklok mag je niet reizen. Let op: Op betaalwater mag je gewoon vissen.
 • Het is verplicht om een negatieve PCR Coronatest bij u te dragen (ten hoogste 72 uur oud) op het moment dat buitenlandse reizigers de grens passeren, je kan hierop gecontroleerd worden.
 • Buitenlandse karpervissers zijn momenteel (tot 18 april 2021) niet welkom in België, Belgische karpervissers zijn wel gewoon welkom op de Belgische betaalwateren. De Belgen zelf hebben ook een reisverbod tot deze datum.
 • Doorreizen door België om naar Frankrijk te gaan is wél toegestaan mits Verklaring op Eer.

Belgische karpervissers zijn gewoon welkom op de Belgische betwaalwateren!

Regels Frankrijk

 • Mondkapjes zijn bijna overal verplicht.
 • Er is een avondklok van 19:00 tot 06:00. Ook hier mag je tijdens de avondklok niet reizen. Let op: Op betaalwater mag je wel nachtvissen.
 • Alle winkels, met uitzondering van horeca, zijn gewoon open.
 • Als je Frankrijk inreist via België heb je de Verklaring op Eer nodig. Vul ook het Franse formulier ‘Deplacement vers/depuis un pays de l’espace Européen‘ in en neem dit uitgeprint mee op reis.
 • Ook hier is de PCR Coronatest nodig (maximaal 72 uur oud). Deze test geldt voor alle personen die ouder zijn dan twaalf jaar. Er kan op gecontroleerd worden! PS: Deze test is niet nodig voor de terugreis.
 • De betaalwateren Domaine des Iles & Jurassik Carpe zijn GESLOTEN tot 18 april. De gebieden waar deze wateren liggen zijn namelijk in lockdown, doorreizen is wel toegestaan.
Ook op de betaalwateren in Frankrijk mag gevist worden.

Met andere woorden, zorg dat je de zaakjes in orde hebt wanneer je op karpervisvakantie gaat. Via deze link kan je alle wateren in Frankrijk, België én Nederland zien waar je gewoon terecht kunt. Check ook de site van The Carp Specialist om te kijken wat er nog meer mogelijk is op vlak van omboeken, regels en voorwaarden.

Tight lines!

KWO Redactie


Surf naar de site van The Carp Specialist voor meer informatie. Volg daarnaast het team op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl