ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Mega vissen van Alijn Danau en een sessie in IRAK!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Mega vissen van Alijn Danau en een sessie in IRAK!

In deze gloednieuwe KWO Boulevard hebben we weer een flink aantal opmerkelijke nieuwtjes voor je klaarstaan. Je ziet o.a. een aantal gave vangsten van Alijn Danau, een brute Franse trip van Glenn van der Auwera, een sessie in een niet-alledaags visland en nog (veel) meer!


Epische zondagfilm van Carl en Alex

Hoewel de nieuwe video van Carl en Alex niet alleen maar over karpervissen gaat, is deze film absoluut de moeite waard om te bekijken. De boys gaan zowel in de USA als in Canada vissen op onder andere karper en baars. Geniet van de video!


Pilaar en Hofman – Mega karpers in Turkije!

Dikke karpers, gierende runs en een schitterende omgeving: dat is het Turkse avontuur in het kort. De volledige video bekijken? Meld jezelf aan bij de KWO Community: http://bit.ly/aanmelden-kwo-member.

Een bruut avontuur: zo zou je de Turkije trip kunnen omschrijven!

Ben je al member en wil je meteen de hele film van 84 minuten zien? Klik dan HIER! Bekijk hieronder een outtake die we op YouTube hebben geplaatst. Daarin kun je 20 minuten van de movie bekijken!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Mark Hofman, waarbij hij een bezoekje brengt aan Patrick Krekt om vanuit zijn boot samen te vissen. In 24 uur worden meerdere stekken bevist en krijgen de mannen de nodige actie!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

Stefan Schuurman vangt nieuw PB

Stefan vertelt: Nadat mijn target in Nederland voor mijn neus werd gevangen ben ik samen met mijn broertje Eric naar Frankrijk gereden. Al snel wisten we daar een 20 kilo vis te vangen, en tijdens het terugvaren naar de kant hoorde ik nog een Delkim afgaan. Er werd volgas koers gezet naar de hengel en zo’n tien minuten later kon ik mijn PB scheppen: 23,8 kilo spiegelgeweld!

Wauw, wát een bak! Gefeliciteerd Stefan!

Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst (of eigenlijk vangsten) die deze week de titel hebben veroverd zijn de vissen van Alijn Danau. Alijn heeft door de jaren heen een indrukwekkende reputatie opgebouwd op visgebied, en afgelopen tijd beweest hij dat het vissen hem nog steeds goed af gaat.

Door de jaren heen heeft Alijn flink wat brute vissen weten te vangen!

Niet alleen wist hij op Heylakker een vis te vangen genaamd ‘Lijntje’, die er 19 maanden niet uit is geweest, Alijn kreeg ook Titus, een bijzondere schub die al twee jaar niet was gevangen op zijn mat! Beide vissen werden gevangen op de Odyssey XXX van CC Moore.

Meer dan een meter lang en bijna 29 kilo zwaar: Lijntje is een zeer indrukwekkende vis!
Na ‘Lijntje’ was de sessie natuurlijk al geslaagd, maar door Titus op 18 kilo te vangen was het helemaal een groot succes!

Jaarlijkse vistrip – Glenn van der Auwera

Glenn vertelt: Afgelopen juni was het weer tijd voor de jaarlijkse vistrip. Samen met negen anderen hebben we een betaalwater van 20 hectare afgehuurd. Het is behoorlijk warm en bij het opbouwen vallen de zweetdruppels van mijn hoofd. Op de tweede ochtend komt de eerste vis op de mat: een 17.4 kilo spiegel voor Sven! Na de eerste vangst werd de BBQ aangestoken en werd er gegeten, gedronken en goed gelachen.

Er werd gegeten, gedronken en goed gelachen!

Later in de week wordt het slechter weer en komen er steeds meer vissen op de mat. Hieronder check je nog een kleine greep van de vissen die op de mat kwamen. De vissen die ik wist te vangen werden gevangen met de boilies van Eddy Sterckx!

Damn, deze two tone van 19.6 kilo mag er wezen!
Na het vangen van deze 19.8 kilo zware spiegel hangt er een 20 kilo vis in de lucht…
Uiteindelijk weet Sven de 20 kilo grens te doorbreken met deze 21 kilo spiegel!
Ook deze 22.8 kilo spiegel…
…en dit pareltje komen op de mat!
Al met al een zeer geslaagde sessie. Op naar de volgende trip!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Rob Rijkers vertelt in dit artikel over zijn ‘Fish of Lifetime’!
In de nieuwe blog van Mark Hoedemakers komt zijn visserij in mei en juni aan bod!
De KWO Fieldtests zijn al jarenlang een begrip op KWO. In deze nieuwe Fieldtest komt de Titan Hide XL aan bod, die getest is door Peter Vlasveld!

Karpervissen in de polder met Robert Grootenboer

In de onderstaande video volgen we Robert Grootenboer tijdens zijn visserij in de polders van Nederland. Het blijft een mooie visserij, zeker als je enkele juweeltjes mag vangen. Veel kijkplezier!


Pro Line vangsten

De mannen van het Pro Line team wisten ook afgelopen week weer succes te boeken. Onder andere Niels van de Lee en Bjorn Vandewesterlo kregen een vis op de mat. Check hieronder een aantal foto’s van de mannen:

Niels van de Lee kreeg niet alleen deze gave schub in zijn net…
…maar ook deze fraaie koi!
Dat een vis niet gigantisch groot hoeft te zijn om bijzonder te zijn bewijst Bjorn Vandewesterlo!
Naast het vissen zelf genieten de Pro Line mannen ook volop van het verblijven aan de waterkant. Rick Oomen schoot deze foto, waar de sfeer vanaf springt!

Tip van de week: Volg de wind

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van deze week gaat over de wind. Door de wisselvallige weersomstandigheden van de laatste dagen zit er volop zuurstof in het water en zijn de karpers flink actief. In dit soort omstandigheden komt het vaak voor dat karpers de windrichting volgen. Probeer hierop te letten als je een stekkeuze maakt!

Met je neus in de wind: het kan een hoop vis opleveren! Foto: Peter Vlasveld

Topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat het zomer is zijn de weersomstandigheden de laatste dagen vrij wisselvallig geweest. Die wisselvalligheid doet de karpers op de meeste wateren goed, dus er wordt lekker gevangen! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Jesse Elligens kreeg deze brute spiegel op de mat!
Na een aantal keer voeren was het binnen twee uur raak bij Jeroen van Gils. Resultaat: een fraaie dertiger!
Oef, deze koi van Hendrik-Jan Verheij is wel een hele bijzondere vangst!
Op Bel Eaux Belsaules werden kort geleden…
…twee bijzondere vissen gevangen!
Wouter Veuger kon zijn geluk niet op toen hij deze strijder ving van meer dan 35 jaar oud!
Roy wist deze supergave schub te vangen!
Rick van Engelen beleefde…
…een zeer geslaagd nachtje!
Joris Otgaar kon een brute spiegel van maar liefst 18.5 kilo vangen!
Ben Scholten wist niet alleen deze krachtpatser te vangen…
…maar ook dit puntgave kleine pareltje!
Quinten Schmitz ging voor de eerste keer naar Frankrijk…
…en we hebben zo’n vermoeden dat hij nog wel een keer wil gaan 😉
De laatste foto is van Frank van Dooren, die de foto het onderschrift: “Pakjesavond!” meegeeft.

Grootwater visserij in Frankrijk – Wouter Vanswartenbrouck

Wouter vertelt: Kort gelden viste we een weekje in Frankrijk op een meer van 120 hectare. Bij aankomst blijkt er dit keer extreem veel wier te staan, wat het zeker niet makkelijk maakt om te vissen! We lieten ons echter niet afschrikken: een goede voorbereiding is immers alles. Tussen het wier werden open plekken gezocht en vervolgens goed aangevoerd met partikels. En het werk heeft geloond. Hier zijn enkele foto’s van de vangsten!

Damn, vissen vangen in dit soort omgevingen is wel heel vet!
Ook deze spiegel mag er zijn. De schubben op zijn flank maken het plaatje compleet!

Karpervissen in… Irak?

Op de website van Carpleads.de kwamen we een bijzonder verhaal tegen van Ronny Oelke. Ronny is werkzaam als militair in het Duitse leger en vertrok voor acht maanden lang naar Irak, waar hij bij toeval op een klein meertje stuitte.

Als militair in het Duitse leger vertrok Ronny naar Irak.

Na het verkrijgen van het nodige materiaal, dat deels uit Duitsland moest komen, kon Ronny zijn vergunning gaan regelen.

Het nodige materiaal is verzameld en jullie weten wat dat betekent: fishing time!

De lokale bevolking bleek enorm behulpzaam en vriendelijk. Ronny kreeg toestemming om op het water te vissen, mits hij vergezeld werd door een local. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd! Check hieronder een aantal vissen die Ronny in Irak wist te vangen:

Het is op z’n zachts gezegd bijzonder om in een land als Irak op karper te vissen!
Ondanks de ietwat beperkte visuitrusting…
…wist Ronny toch een aantal Irakese karpers te vangen!
Al met al een onvergetelijk avontuur!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Riviervissen in Duitsland én een Frans avontuur: je leest het in Darrell Peck’s nieuwe blog!
Mandy Zupansic vertelt in dit artikel hoe het tweede deel van haar voorjaar verliep. In het kort: het ging een stuk beter!

Topfoto

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Salvatore Perrone. Salvatore zit te vissen in Oost-Europa en wist daar een bijzonder gave spiegel te vangen!

Hoe zouden jullie deze vis omschrijven? Een spiegel, een koi of een rijen? Bijzonder is het in ieder geval!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar is er daar eentje van. Pilaar brengt een bezoekje aan deze Belgische legende die een flinke reputatie heeft opgebouwd!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl