ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Brood in je winterse stickmix? Zo doe je het!

Favoriet Favoriet
Brood in je winterse stickmix? Zo doe je het!

Het is een vreemd oud spel dat karpervissen. Het lijkt erop dat zodra er een nieuwe methode is deze helemaal gehypet wordt en oude methodes vergeten worden. In dit artikel lees je hoe je met een simpele broodmix een super attractieve manier creëert voor het vangen van karper!


Basis broodmix

Een oude methode die uiterst effectief kan zijn is toch wel het vissen met een broodmix. Een methode waarvan vaak vergeten wordt hoe makkelijk het te maken is en hoe effectief het wel niet is. Het geweldige aan deze methode is dat er zoveel verschillende soorten brood zijn. De mix is namelijk te maken van wit brood tot aan op honing gebaseerde donkere broden met grove zaden erin. Hiermee kun je een voedselrijk voertje creëren met ook nog eens een crunch-factor erin verwerkt. Als dat geen karpers verleid…

Het gebruiken van een broodmix kan uiterst effectief zijn in de winter!

Hoe maak je de mix?

De broodmix is makkelijk te maken met een blender. In de blender kun je vervolgens nog flink wat attractieve dingen toevoegen om het nog aantrekkelijker te maken voor de karper. Een interessante is om hier bijvoorbeeld nog wat boilie kruim aan toe te voegen! Zelfs bakpoeder of bloem in de mix geeft een goed wolkend effect onder water. En wat dacht je van een beetje liquid zoals Goo in je mix?

De laatste tip om de mix nog aantrekkelijker te maken is het toevoegen van maden. Dit kan uiterst effectief zijn in de winter! Hiermee zie je dus dat er erg veel te combineren valt met een broodmix.

In combinatie met maden is de broodmix dodelijk in de winter!

Witvisgevoelig

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat ook witvis houdt van een stukje brood. Al kan dat ook weer in je voordeel werken om de karper actief te houden. Kijk dus zeker eens naar de mogelijkheden voor het maken van een broodmix, en onthoudt dat je bij het goedkope en voertje makkelijk wat additieven kan toevoegen om een flink verschil te kunnen maken met jouw broodmix.

Deze rakkers houden ook wel van attractief maaltje…

Pas op voor eenden!

Natuurlijk is het wel oppassen voor meerkoeten en andere eenden. Ook zij houden, net als karpers, heel erg van brood. Heb je bijvoorbeeld een mix gemaakt van wit brood en merk je dat de koeten erop blijven duiken? Dan doe je er goed aan om de mix te mengen met donker brood. Zo valt het wat minder op en doe je er de eenden (en jezelf) ook een plezier mee!

Pas op voor de duikende meerkoeten!

Gebruik dus zeker eens brood in je mix en bekijk zelf hoe effectief het kan zijn!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl