BTW Revealed: Bel Eaux Belforet – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Bel Eaux Belforet – The Carp Specialist

Op slechts 3,5 uur rijden vanaf Brussel en 4,5 uur rijden vanaf Breda vindt je het schitterende Domaine de Bel Eaux – Belforet, vrij vertaald: het domein van de mooie wateren van The Carp Specialist. Het domein doet zijn naam eer aan, middenin de bossen en het prachtige Noord-Franse landschap ligt Belforet een water van zo’n 12 hectare. Thimon Dokter ging er een weekend heen en schreef deze BTW Revealed


Thimon Dokter aan het woord: Maanden keek ik uit naar dit weekend. Een weekend heerlijk weg. In alle rust tussen het prachtig natuurschoon met mijn hobby bezig zijn, iets wat voor elk mens gezond is. Even lekker je rust nemen in een omgeving waardoor al je innerlijke accu’s weer opladen. Dit weekend had ik het geluk dat te mogen delen met mijn ouders en vriendin. Zulke momenten zijn goud waard aangezien ik normaal gesproken altijd alleen naar Frankrijk vertrek.

Een Franse parel van een ander water voor Thimon, duidelijk is wel dat de Franse karpers nergens veilig zijn voor deze vakman.

Zelfs voor een paar weken. Dit keer dus gezellig met goed gezelschap. De reis begon op zaterdagochtend 30 maart al enorm vroeg, namelijk om 04:00 uur. Met een nog wat slaperig gezicht ondertussen slurpend aan een bak koffie stap ik in mijn volgepakte auto. Mijn vriendin die naast mij plaats neemt kijkt me nog eens aan met een blik die meer zegt dan duizend woorden. Waarschijnlijk zal ze gedacht hebben dat ik gek ben met al die spullen en een auto die zowat op zijn assen doorzakt.

" Waarschijnlijk zal ze gedacht hebben dat ik gek ben met al die spullen en een auto die zowat op zijn assen is gezakt. "

Maar goed, dat is nu eenmaal karpervissen. Een hobby, zeg gerust voor mij mijn werk geworden heeft nu eenmaal serieuze vormen aangenomen en daar horen een berg spullen bij. Ik zeg altijd:

Liever mee verlegen dan om verlegen!

Uiteindelijk arriveren we na een rit vanaf ongeveer 6 uur vanuit Zwolle op de plaats van bestemming in het dorpje Le Chemin. Te herkennen aan de kerk waar je tegenaan rijdt wanneer je het dorpje binnen komt. Nadat ik de beheerder van Belforet genaamd Sebastién heb gebeld arriveert hij zelf niet veel later ook bij de kerk. Hij brengt ons daarna keurig naar onze stek toe en geeft ons een rondleiding in onze vakantiewoning en op de stek. Het water ziet er veelbelovend uit en het uitzicht is prachtig. We gaan ons hier vast het weekend wel vermaken!

Het water ziet er veelbelovend uit!

Feiten over Belforet

 • Het water heeft een afmeting van twaalf hectare;
 • Het water heeft vijf stekken. Drie tent stekken voor twee personen en twee gites (van alle gemakken voorzien) voor maximaal zes personen;
 • De topvis, een spiegelkarper weegt momenteel ongeveer 30 kilo. Daarnaast zwemt er een schubkarper van ongeveer 27 kilo en een graskarper van ongeveer 26 kilo als topvissen;
 • Per week worden er maximaal tien vissers toegelaten op het meer;
 • Op twee stekken (de beide gites) is slaapaccommodatie aanwezig (de rest van de stekken niet);
 • Je hond is welkom op Belforet (regel dit wel even vooraf met The Carp Specialist);
 • Voerboten zijn toegestaan mits je daarmee je medevissers niet hindert;
 • Roeiboten zijn toegestaan mits je een reddingsvest draagt en je medevissers niet hindert;
 • Je kunt op Belforet geen maaltijden bestellen. Wel kun je elke ochtend vers stokbrood, croissantjes of andere broodjes en boodschappen bestellen;
 • Op elke stek mag je auto geparkeerd blijven staan;
 • Beheerder Sebastién spreekt keurig Engels!

Onder andere deze brute schub, is het meer rijk.

 • Het water heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Het is geen moeilijk maar ook zeker geen makkelijk water. Logisch nadenken en inspelen op de huidige omstandigheden levert de vis op;
 • Op Belforet zwemmen ongeveer 400 karpers met een gemiddeld gewicht van 12 kilo;
 • Belforet is vanaf Breda 360 km en vanaf Brussel 276 km rijden;
 • Alle stekken zien er keurig en verzorgd uit en worden regelmatig onderhouden;
 • De faciliteiten zijn top in orde;
 • In het stadje Sainte Menehould kun je een supermarkt, bouwmarkt, ziekenhuis etcetera vinden. Ongeveer 18 km rijden vanaf Belforet;
 • Op het domein van Belforet worden in de aanliggende meren karper en witvis gekweekt.

Is je interesse al een beetje gewekt? Kijk dan zeker eens naar onderstaande beelden:

Uiteraard is de visserij op dit water gebonden aan regels. Voor het complete reglement verwijs ik je naar de website van The Carp Specialist.

Drukte

Op Belforet heb ik vooral zelf ervaren dat het met de drukte wel erg meevalt. Het water is twaalf hectare groot en heeft vijf stekken. Op iedere stek is er meer dan genoeg ruimte om alleen of met twee vissers je gang te gaan. Ik heb in mijn sessie geen enkele hinder ondervonden van andere vissers. Ik had alle ruimte om mijn hengels weg te leggen en er zat nog meer dan genoeg ruimte tussen mijn stek (4) en stek 1. Ook vanaf stek 4 naar de overkant bij stek 5 is het nog een behoorlijk eindje. De eilandjes tussen de stekken 4 en 5 zijn een mooie grens om aan te houden. Zo zit je met alle zekerheid elkaar in elk geval niet in de weg.

Door attractief te vissen wist Thimon een serie mooie vissen te vangen. Maar daarover later meer!

Belforet is erg populair en wordt vaak ver op voorhand geboekt, houd hier dus rekening mee en reserveer jouw favoriete stek ruim van tevoren. Op Belforet loont het om afwijkend te vissen ten opzichte van de rest, maar het wel gewoon enigszins simpel te houden aangezien het geen heel moeilijk water is. Vis bijvoorbeeld eens met twee hengels in plaats van drie. Minder lijnen in het water werkt wel vaker eens in het voordeel. Vissen met een slappe lijn wil er ook wel eens verrassend goed uitpakken!

" Zo heb jij alle ruimte en rust om lekker je gang te gaan. "

De stekken en faciliteiten zijn mooi verdeeld over het water. Zo heb je alle ruimte en rust om lekker je gang te gaan. Uit ervaring kan ik vertellen dat het er heerlijk vertoeven is midden in de prachtig Noord-Franse natuur.

De stekken over het water zijn goed verdeeld.

Voorbereiding

Altijd voordat ik naar Frankrijk vertrek of in Nederland ga vissen zorg ik voor de nodige voorbereidingen. Dit doe ik in de vorm van ‘huiswerk’. Ik doe onderzoek naar het visbestand van het water, de dieptes, staat er wier? Zwemt er veel witvis? En zo zijn er nog een aantal belangrijke dingen waarmee ik mij bezig hou. Hoe meer nadelige factoren je uit kunt sluiten, hoe beter dat uiteindelijk voor de sessie zal uitpakken. Vaak, voordat ik vertrek, knoop ik alvast wat verse rigs en maak ik mijn tacklebox op orde. Dan weet ik altijd zeker dat ik genoeg materiaal bij me heb voor de hele sessie.

Mijn rigs zijn eigenlijk vrijwel altijd hetzelfde

Althans, het basis principe dan. Vrijwel altijd gebruik ik dezelfde haken en onderlijn materiaal. Gewoon omdat ik daar nu eenmaal veel vertrouwen in heb en ik vrijwel vaak op dezelfde type wateren vis. Iets in mijn vertrouwen is de zogeheten ‘shot on the hook’.

Mijn ‘wapen’, de shot on the hook! 🙂

Ik gebruik dit met grote voorkeur vanwege de goede hulp met de inhaking van een vis. Door het kleine gewichtje in de haakbocht wordt de haak keurig en snel in de onderlip gestuurd. De loodjes die ik gebruik zijn van het merk Sensas en zijn groen en mat van kleur. Dit glimt niet onder water en dit geeft mij extra vertrouwen in mijn visserij. Vertrouwen is voor mij een erg belangrijke factor in de weg naar mijn vangsten.

Ieder procentje vertrouwen dat ik extra kan pakken zorgt bij mij voor een gerust gevoel en vaak voor goede vangsten.

Erg prettig is dat ik ook vrijwel nooit een vis los. Mijn rigs zitten vaak erg goed vast en de haakwond is dan minimaal. Een fijne bijkomstigheid voor onze vriend karper. Ik ben perfectionistisch en dit betaalt zich vaak uit in goede resultaten. Een tip die ik iedereen mee wil geven!

Ook een combinatie als deze is het proberen waard!

Ontvangst en service

Persoonlijk vind ik de service van Sébastien (de beheerder) erg goed. Wanneer je bent aangekomen in het dorpje Le Chemin word je verzocht met hem contact te zoeken. Dit moet je doen door hem te bellen op zijn mobiele nummer. Dit nummer staat vermeld in het reglement op de website van The Carp Specialist.

Wanneer Sébastien is gearriveerd bij de kerk moet je achter hem aan rijden naar het water. Hij zal je de weg wijzen naar je stek en vertellen wat de regels zijn. Ook geeft hij een korte rondleiding om alles te laten zien. Gedurende de sessie komt Sébastien regelmatig langs om te vragen of alles naar wens is en of hij misschien nog iets voor je kan regelen. Hij houdt goed en regelmatig contact met alle vissers. Daarnaast is er de mogelijkheid om desgewenst elke ochtend verse broodjes en stokbrood bij hem bestellen die even later keurig op je stek bezorgd worden. Persoonlijk vind ik dit allemaal top geregeld. Dus mocht je iets vergeten zijn, geen nood! Het wordt allemaal geregeld voor je! 🙂

Het dorpje Le Chemin ligt op een kleine afstand van het water.

Het sanitair

Het sanitair in de vakantiewoning is prima verzorgd. Alles wat een mens nodig heeft om zich toonbaar te maken is aanwezig. De badkamer heeft een luxe douchecabine met afsluitbare deuren zodat de rest van de badkamer niet blank staat tijdens de wasbeurt 😉 De douchekop is een heerlijk grote regendouche waardoor het douchen überhaupt geen straf is. Wel zo lekker na het vangen van een paar karpers waarna je graag even jezelf opfrist. Het toilet is een beetje onhandig gepositioneerd; een beetje krapjes zo naast de douchecabine. Maar goed, dit overleeft de gemiddelde visser vast wel!

De WC had een ietwat slechte positie…

…maar op de rest was weinig aan te merken.

Faciliteiten

Het weekend van vrijdag tot en met maandag zaten wij met ons gezelschap in de gite voor zes personen op stek 4. Deze stek is zeer ruim en heeft achter de woning een parkeerplaats waar makkelijk twee auto’s kunnen staan. Aan de voorzijde van de woning is een grote veranda met picknicktafel en een zitje met vier stoeltjes. Zowel bij goed weer en bij slecht weer is het hier prima vertoeven. Verder is er rondom de hele woning grind gestort. Dit zorgt voor vrijwel geen vieze schoenen in het huisje.

Eventueel regenwater of modder zakt erg makkelijk weg tussen het grind. Een erg prettige bijkomstigheid aangezien de meeste vissers en helemaal het niet vissend gezelschap de boel graag schoon houden. Overal is goed over nagedacht op Belforet zodat je van een aangenaam verblijf geniet. De beide gites zijn trouwens volledig met een sleutel af te sluiten. Mocht je even boodschappen willen doen of een uitstapje willen maken in de omgeving, dan staan de spullen in elk geval veilig.

Wij zaten in een ruime gite op stek 4.

De slaapkamers van de gite zijn ruim en voorzien van een stapelbed. De bedden zijn niet ideaal voor mensen zoals ik vanaf 1,80. Dan lig je helaas met je voeten er buiten. Voor de zomerperiode niet zo’n groot probleem. In de winterperiode iets minder leuk en een beetje koud aan de voeten. Verder zijn de slaapkamers prima verzorgd met bijvoorbeeld stopcontacten om je mobiele telefoon op te laden en een kast waar je kleding in kwijt kan. De woonkamer is voorzien van een heerlijk lederen bank en een lederen stoel. Hier kan je prima vertoeven als je even binnen van wat luxe wilt genieten. Verder heeft de huiskamer een tv, een tafel met vier stoelen, een tafeltje voor wat kleine dingetjes en er hangt een bordje met alle huisregels. Degelijk dus!

Van binnen zag het er goed uit.

De keuken is luxe ingericht met een vierpits gasfornuis, magnetron, vaatwasser, waterkoker, koffiezetter, en een koelkast. Ook is er genoeg opbergruimte voor de boodschappen in de aanwezige kasten.

Voor de faciliteiten heb ik nog een paar kleine verbeterpuntjes:

 • Haakjes in de keuken ophangen om handdoeken op te hangen;
 • Spiegels in de beide slaapkamers ophangen voor eventueel vrouwelijk gezelschap;
 • Kapstok in de leefruimte neerzetten om jassen en tassen op te kunnen hangen;
 • Gordijnen voor de ramen.

De keuken had alles!

De stekken

De stekken op Belforet zijn ruim en bieden prima de mogelijkheid om met meerdere hengels te vissen. Je kunt er goed je hengels positioneren. Het te bevissen water is wat mij betreft ook prima in orde. Elke stek heeft zijn eigen stuk water en dit is naar mijn mening groot genoeg om lekker je eigen ding te kunnen doen. Meerdere eilandjes kunnen bevist worden aan beide zijdes van de woning. Aan de voorzijde van de gite is een groot stuk open water dat je kunt bevissen. Vooral in de warmere periodes van het jaar is hier goed vis te vangen. In de koudere periodes lenen de obstakelrijke luwte plekjes van de eilandjes zich goed om een karper te versieren. Het hele jaar door zijn er kansrijke stekken om te bevissen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos, zeker voor de creatieve visser.

De stekken op Belforet zijn ruim en bieden prima de mogelijkheid om met meerdere hengels te vissen.

In de verte aan de overkant is een bivvy van de overburen te zien. Ver genoeg weg om zeker geen last van elkaar te hebben. Persoonlijk vind ik dit ideaal aangezien ik als ik aan het vissen ben behoorlijk op mijn privacy gesteld ben. Je kunt er prima in alle rust je ding doen. Belforet is voor de rustzoeker een aanrader.

Door dat je buren ver weg zitten heb je enorm veel privacy.

Aan de linkerkant van stek 4 (de gite waar vanuit ik viste) staat de gite van stek 1. Ook deze staat ver genoeg weg. Je kunt elkaar in de verte zien maar daarmee is het dan ook gezegd. Meer dan genoeg viswater heeft elke stek tot zijn beschikking en wat mij betreft is er op elke stek dan ook zeker met twee of drie vissers tegelijk te vissen. Het uitzicht is er trouwens ook prachtig als de vroege ochtend of avondschemering aanstaande is. Kortom, genieten kan je goed op Belforet!

Prachtig uitzicht.

Mijn aanpak op Belforet

Vrijwel op ieder water waar ik vis hanteer ik een andere aanpak. Dit heeft te maken met meerdere factoren die dat bepalen. Elk water is anders en dus vis ik ook op ieder water met een unieke aanpak. Factoren zoals het weer, de bodemstructuur, het aanwezige witvisbestand, het karperbestand en de mate waarin er het hele jaar door op het water gevist wordt zijn dingen die dat bepalen. Voor mij allemaal heel belangrijke factoren die ik laat meewegen in mijn aanpak. Op Belforet in maart was de watertemperatuur tot net boven de 10 graden gestegen. Meestal wanneer ik in deze nog koude en tamme periode in Frankrijk vis maak ik graag gebruik van klein en natuurlijk aas.

Klein en natuurlijk aas is voor mij the key to succes.

Groundbait, micro pellets, wormen, maden, hennep en zoete mais uit blik zijn zomaar een aantal van die ingrediënten die ik gebruik voor een ‘koude sessie’.  Deze aassoorten zijn over het algemeen allemaal attractief en zorgen in het nog koude water veel sneller voor een voedselprikkel dan bijvoorbeeld boilies of tijgernoten.

Mijn mix tijdens koude sessies.

Helemaal het levende aas zoals maden en wormen is in het vroege voorjaar een echte aanrader om in te zetten. Oké, iets meer witvis vang je wel, maar het aantal karpers stijgt ook zeker aanzienlijk. En ach, wat maakt die paar extra brasems nou uit in het nog koude voorjaar. Een beetje extra actie is dan alleen maar leuk wat mij betreft!

Mijn vangsten op Belforet

Nadat Sébastien ons een rondleiding heeft gegeven begin ik met mijn spullen uit te pakken. De picknickbank voorin de gite ligt inmiddels helemaal vol met materiaal. Zo’n bank is nu een zeer prettige bijkomstigheid om alle spullen op uit te stallen. Binnen een oogopslag kan ik vinden wat ik nodig heb. Het duurt dan ook niet lang voordat ik alle hengels voorzien heb van aas en mijn voerboot met dieptemeter heb klaargemaakt. Nadat ik alles heb voorbereid begin ik eens rustig met mijn voerboot over de stek te varen.

De dieptemeter vertelt mij dat het rondom de eilandjes en op open water niet veel dieper is dan een kleine 1,20 meter

Her en der vind ik wat hardere stukjes en een paar kuiltjes, maar echt zeer interessant wordt het niet. Ik ben enigszins verbaasd over het relatief ondiepe water maar probeer tegelijkertijd een aanpak te verzinnen die bij dit water type past. Immers is het zo dat de vissen er wel aan gewend zijn. Ik kan mij dus maar beter aanpassen aan hun leefomgeving. Zo werkt karpervissen nu eenmaal. De situatie voor de vis zo natuurlijk mogelijk houden. Vaak levert dat de beste resultaten op. Nadat ik de stek in kaart heb gebracht bedenk ik een plan. Ik zet verschillende rigs en aassoorten in en vaar mijn hengels één voor één uit. Door gebruik te maken van meerdere aassoorten en tactieken kom ik er het snelste achter wat goed werkt.

First blood.

Rond een uur of negen ben ik helemaal gesloopt. Een lange rit maken richting Frankrijk en vervolgens de boel opbouwen kost nu eenmaal best een berg energie. Ik besluit lekker te gaan slapen en af te wachten wat de eerste nacht zal brengen. Door alle rust en de heerlijke natuur om mij heen slaap ik snel. De nacht verloopt rustig en ik slaap heerlijk in alle stilte op het domein van Belforet. ’s Nachts hoor je er bijna niets. Ideaal voor een visvakantie in alle rust.

Hét moment dat de vissen het moeten gaan doen.

Na een rustige nacht is het eerste vroege ochtendlicht aanstaande. De vogels beginnen langzaam weer te fluiten en het ochtendzonnetje komt voorzichtig boven de bergen uit. Hét moment dat de vissen het moeten gaan doen. Lang duurt mijn rust dan ook niet meer als kort daarna de eerste hengel vertrekt. Na een sterke dril kan ik het net steken onder een hoog gebouwde vis. Een mooie schubkarper in de twintig ponds categorie is mijn buit. Een mooie sterke en fitte vis die er keurig uit ziet. Een perfect exemplaar om de dag mee te beginnen. Kort nadat ik een foto momentje heb gehouden met de schub loopt ook mijn andere hengel af. Mijn vriendin pakt de hengel en drilt keurig de vis af. Het plezier is op haar gezicht af te lezen. Prachtig om te zien.

Wie dacht dat vrouwen niet kunnen karpervissen heeft het mis…

Nadat zich in de eerste nacht drie vissen hadden gemeld blijft het vreemd genoeg de hele dag stil. Er is geen enkele activiteit meer op alle hengels te bespeuren. Ik besluit ’s middags even op onderzoek uit te gaan en benut het zonnetje om met mijn polaroid goed te kunnen observeren. Ik loop een paar rondjes en speur naar leven. Nergens kan ik echt iets interessants ontdekken op een paar belletjes na. Of het azende vis is kan ik niet zo goed zien, maar ondanks dat hou ik de moed er in.

De eerste nacht drie vissen is immers prima en ontevreden ben ik dan ook zeker niet. We zien vanzelf wat de rest van de dag en de volgende nacht zullen brengen. Net als ik ’s middags even met mijn vriendin een stukje wil gaan wandelen loopt er een hengel af. Even lijkt het er op alsof ik een zeelt heb gehaakt maar wanneer de vis dichterbij de kant komt zie ik tot mijn verbazing dat het om een koi gaat. Een kleurrijk maar zeker welkome vis. Leuk om eens te vangen.

Een koi, altijd leuk! 🙂

Na de vangst van de koi blijft het een hele tijd stil. Wat ik ook probeer of verwissel van aas, het mag allemaal nog niet zo baten. Aangezien we nu maar een weekend aanwezig zijn hier hoop ik dat de laatste nacht nog een vis zal opleveren. In korte tijd moet ik dan toch een goede sessie voor elkaar zien te boksen. Vlak voor de avond valt vang ik nog wel een klein zeeltje. Een teken dat de jonge aanwas van de vis het hier in elk geval goed doet. Een water met potentie voor de toekomst. Tevreden ga ik een paar uur later nog even gezellig wat drinken met mijn vriendin buiten op de veranda.

We genieten van onze rust en het feit dat we even lekker een weekendje weg zijn. Helaas wordt het al snel frisjes buiten en besluit ik even later mijn stretcher op te zoeken. Morgen is het alweer tijd om terug naar huis te rijden en het is dan wel handig om een beetje fit te zijn. Na een rustige nacht krijg ik ’s morgens toch nog een aanbeet. Een mooie spiegel komt even de onthaakmat bezoeken en zo word ik tóch nog beloond met een mooie vis. Na drie nachten vissen mag ik vijf karpers en een paar zeelten toevoegen aan mijn fotoalbum. Tevreden kijk ik terug op een mooi weekend!

De laatste vangst van de korte maar rustgevende weekendtrip!

Overall

Als ik Belforet in cijfers zou moeten uitdrukken dan krijgt het van mij een: 7,8

Service: 10

Persoonlijk vind ik de service op Belforet een zeer verdiende 10 waard. Sébastien is zeer vriendelijk en doet er alles aan om je visvakantie naar de zin te maken. Bij aankomst bij de kerk in Le Chemin komt hij de vissers halen en brengt hij je naar de stek. Desgewenst geeft hij tips over de visserij en helpt hij waar nodig. Elke dag is er mogelijkheid verse croissants of andere broodjes te laten bezorgen. Ook dat verloopt keurig volgens de afspraken. Hij is ook goed bereikbaar per telefoon wanneer er iets is. Helemaal top! Ook spreekt Sébastien keurig Engels waardoor communicatie prettig verloopt.

Vangsten / Bestand: 7

Mijn vangsten en het bestand van Belforet hebben van mij een 7 gekregen. Het water bevat een keurig visbestand en de vissen zien er gezond uit. Jammer is wel dat er nog flink wat kleine vissen op het water zwemmen. Maar goed, dat betekent wel een mooie potentie voor de toekomst! Er zitten prachtige exemplaren bij en ze zijn aan de hengel lekker sterk. Garantie voor plezier!

Sanitair: 8

Het sanitair in de huisjes ziet er goed verzorgd uit. Het is schoon en voldoet aan alle eisen. Weinig op aan te merken. Het enige dat beter kan is de ruimte. Het is er wel een beetje krap. De douche en de toilet hadden ook best apart gemogen vanuit praktisch oogpunt gezien. De bedden zijn goed maar wat aan de korte kant. Voor mensen zoals ik vanaf 1,80 lengte lig je met de voeten buiten het bed. Dat is niet heel erg prettig. Ondanks dat alles heb ik genoten van mijn verblijf.

Stekken: 8

De stekken op Belforet zijn prima verzorgd. Er is genoeg ruimte om te vissen met twee of drie vissers. De stekken zijn netjes aangelegd met grind of gras en heeft mooie rietkragen om bijvoorbeeld foto’s tegenaan te maken.

Bereikbaarheid: 6

De bereikbaarheid naar Belforet is wat mij betreft prima. Je kunt navigeren naar het dorpje Le Chemin en wachten bij de kerk. Vanuit daar brengt Sébastien de vissers naar de stek. Ook de wegen naar Le Chemin zijn allemaal prima te volgen via de navigatie. Echter, het is wel een beetje omslachtig.

Ook mijn vader kon zich goed vermaken hier! #relaxen

Conclusie

Overall gezien heb ik genoten van mijn verblijf op Belforet. De beheerder Sébastien is vriendelijk en helpt je waar nodig om er een aangename visvakantie van te maken. Belforet is een mooi water met een gezond bestand aan vis. Er zwemmen prachtige exemplaren en de variëteit is mooi verdeeld. Van graskarpers, schubkarpers, spiegelkarpers, tot aan koi’s en rijenkarpers. Alles zwemt er rond en zo is er voor ieder wat wils. Ook de natuur is er prachtig. Je hoort en ziet zowel overdag als ’s nachts van alles en dat maakt het allemaal bij elkaar tot een unieke belevenis. Je bent echt even weg en dat heeft op mij persoonlijk een goede invloed. Ik ben in elk geval weer helemaal opgeladen en denk dan ook dat ik in de toekomst zeker terugkom op dit mooie domein!

Thimon Dokter


Wil je meer weten over Bel Eaux Belforet of over de andere wateren van The Carp Specialist? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl