ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Dragon Island – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Dragon Island – The Carp Specialist

In deze bijzondere BTW Revealed lees je niet alleen over het nieuwe water Dragon Island van The Carp Specialist, maar check je ook de video die Willem Kwinten samen met zijn broertje Sjors heeft gemaakt tijdens de sessie. Er werden een aantal bijzondere bevindingen gedaan over bijvoorbeeld het natuurlijk voedsel in de bodem van dit betaalwater. Lees dus snel deze update en kijk de video, zodat ook jij jouw betaalwater ervaring volgende keer beter kan voorbereiden!


Lekkere pics en alle informatie over het water

Willem & Sjors aan het woord: Sjors wil al jaren met zijn grote broer naar Frankrijk en deze zomer was het eindelijk zover. Samen hebben we 3 fantastische dagen gevist op het 15 hectare groot water met de naam Dragon Island. Bij aankomst is het sfeervolle clubhuis het eerste dat opvalt en bovenal het standbeeld van een prachtige spiegelkarper.

De faciliteiten zijn goed voor elkaar bij Dragon Island. Check ook de spiegelkarper op het grasveld.

Met dit uitzicht wil toch iedereen wakker worden?

Sjors voelde zich direct thuis op het water bij Lenny!

Twee goede vrienden van ons, Nick en Patrick, kwamen ook vissen op de stek naast ons. Toen zij aankwamen bekeken we eerst de imposante vissen die in het clubhuis te bewonderen zijn.

Er zwemt een fantastisch bestand aan karper!

De man die de ontvangst doet is Lenny, een ervaren beheerder die al 15 jaar in het vak zit. Na kennismaken kwamen we er al snel achter dat Lenny het water op zijn duimpje kent. Lenny heeft alle ontwikkelingen van begin tot eind meegemaakt en die kennis zet hij maar wat graag in om zijn gasten op Dragon Island te voorzien van de nodige tips & tricks.

Lenny, een gouden gast die je verblijf zo aangenaam mogelijk probeert te maken!

Whoop, whoop! Rods out!

Sjors en ik mogen op stek 5 vissen en naast ons op stek 4 nemen Patrick en Nick plaats. De stekken zien er perfect verzorgd uit en we zaten al snel in de vakantiemodus.

Vakantiemodus: ON!

Vismodus: ON!

Het was hoog zomer en overdag zochten we de schaduw op met een biertje. Overdag draaide we de lijnen uit dus maakte we ons nuttig met het voorbereiden van de rigs terwijl we genoten van onze vakantie.

Het is genieten op de stekken van Dragon Island.

Hoog zomer is het natuurlijk voedsel maximaal en daarnaast willen de vissen overdag regelmatig in de chill modus gaan. Automatisch zijn dan de donkere uurtjes het best en daarom zorgde we dat iedere avond de lijnen optimaal scherp werden gedropt op de vrije plekjes tussen het wier. Het was dan ook laat op de avond dat de eerste vis zich melde in de vorm van een massieve schubkarper! Nick was de gelukkige vanger en op mijn hengels duurde het tot de ochtend voor ook wij van de nul waren. Geen slechte eerste nacht!

De donkere uurtjes bleken aan het begin van de sessie het best te zijn.

Sjors de karperkoning!

In de ochtend zag ik met de drone enorme kleiwolken verspreid over het water. De vissen zaten blijkbaar vol op het natuurlijk voedsel in deze warme tijd van het jaar. We konden goed zien hoe er in de klei volop geaasd werd. ‘stof’ tot nadenken!

Grote kleiwolken die duiden op azende vissen!

Zoete maïs is één van de beste karperaasjes, maar wordt zoveel gebruikt dat er ook snel dressuur op heerst.

De kleiwolken zette me aan het denken. De vissen aasden wel degelijk maar toch vingen we maar twee vissen die ochtend. Ik besloot om de voerhoeveelheid boilies op een plek flink op te schroeven, en met de andere 3 hengels met enkel een handje maïs te vissen/voeren. Van daaruit kon ik de komende twee nachten weer verder puzzelen.

Op iedere stek ligt een rubberboot en reddingsvest voor je klaar, ideaal om goede plekjes te zoeken tussen het wier.

Flink wat runs…

Na de stekken opnieuw een dag rust te hebben gegeven lagen ’s avonds de stokken in no time op scherp, zoals gezegd: 3 hengels met een blikje maïs en één hengel op een flinke hoop boilies.

Met een dieptemeter kan je prima de diepere kuilen vinden.

De tactiek met het blikje maïs bleek te werken want binnen een uur lagen er twee mooie vissen op de mat!

Hier doen we het voor, nog voor de zon onder ging twee mooie vissen!

Alle karpers die wij hebben gezien van Dragon Island zijn gaaf tot in de puntjes.

Iedere ochtend rijdt Lenny langs de plaatselijke Franse bakker om vers stokbrood en croissants te halen en dit komt hij op je stek brengen. Overdag bezochten we de faciliteiten en gingen de accu’s aan de lader. In de diepvries lag een ijsje op ons te wachten. De douches zijn nog luxer dan thuis en ook de toiletten zijn perfect onderhouden door de schoonmaakster.

Lenny komt iedere ochtend verse broodjes brengen.

Wat een luxe.

Perfecte faciliteiten!

Diepvries, koelkast, stroom, alles is voorzien.

Ook Nick en Patrick wisten een fantastische spiegel te vangen waardoor we nog meer genoten van onze vakantie, of mannenweekend zoals Sjors het noemt! Het visbestand is buitengewoon te noemen met veel topvissen tot zelfs ruim over de 30kg, and still growing. Het is wel een uitdagend water waar je moet werken voor je vissen.

Patrick en Nick bleven nog 4 nachten langer dan Sjors en ik, waarin zij nog een aantal goede vissen wisten te vangen!

Op stek 1 van Dragon Island staat een luxe gite die je kan boeken en ook stek twee is speciaal want als enige kan je vanaf het eiland vissen, wat zeker niet verkeerd is! In totaal bevat het water 6 tweepersoons stekken met veel ruimte en privacy.

Alle stekken worden door eilandjes gescheiden waardoor het altijd duidelijk is tot waar je mag vissen.

Dit uitzicht gaat nooit vervelen!

De hengel met een grote hoeveelheid boilies bleef die nacht stil, maar in de laatste ochtend van de driedaagse sessie was het juist deze hengel die de grootste vis van de sessie opleverde. Een fantastische schubkarper met potentie. De toekomst van Dragon Island.

De afsluiter was niet de minste van de sessie!

We konden het fantastische weekend op Dragon Island niet beter afsluiten dan met deze mooie vis en we komen zeker terug om nog voor een van de vissen uit het A-team van Dragon Island te gaan!

Happy Sjors! Zonder zorgen genieten van een visvakantie op Dragon Island.

Conclusie

Terugblikkend op ons verblijf op Dragon Island kunnen we de volgende cijfers geven aan deze bestemming:

Service: 9

Er is gewoonweg niets aan te merken op de service die Lenny verleent op het water. Van vers brood in de ochtend tot een drankje uit de koeling. Lenny spaart kosten noch moeite om ervoor te zorgen dat jouw verblijf écht als vakantie aanvoelt.

Vangsten/bestand: 8

Dragon Island is een uitdaging. Als je goed vist kan je een mooie serie vissen vangen maar het is zeker geen ‘runwater’. De karpers die wij hebben gevangen en gezien zijn stuk voor stuk puntgaaf. Er zwemt een bizar bestand aan bakken en de vissen groeien snel volgens Lenny, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Lenny heeft zelfs een stockpond waar jonge aanwas geselecteerd wordt om met verschillende lichtingen vis de toekomst van Dragon Island te garanderen.

Sanitair: 9

Het Sanitair is gewoonweg luxe. Niets op aan te merken!

Stekken: 9

De stekken zijn ruim en iedere stek heeft voldoende water ter beschikking met meerdere hotspots. Alle stekken worden van elkaar gescheiden door een eilandje waardoor het perfect duidelijk is tot waar je mag vissen. Door het graven van de eilanden zijn er diepere geulen ontstaan die ook zeker interessant zijn om te bevissen.

Bereikbaarheid: 8

De rit vanaf Eindhoven is ongeveer 4,5 uur rijden dus dat is prima te doen als je bekijkt wat voor een topwater je kan bevissen.

Dragon Island scoort een 8.6 als gemiddeld cijfer! #NETJES

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad en geeft het vertrouwen om zelf ook het avontuur aan te gaan en dit water met een bezoekje te vereren!

Veel succes!

Willem Kwinten


Wil je meer weten over Dragon Island of over de andere wateren van The Carp Specialist? Check dan de website en vergeet ook niet om de Instagram en de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl