ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed – Estate Lake – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed – Estate Lake – The Carp Specialist

In deze nieuwe BTW Revealed vertellen Wilco Gerrits en Bas van Zundert over hun visvakantie op Estate Lake. Dit Noord-Franse ‘actie-water’ is te boeken bij The Carp Specialist. Benieuwd naar wat Estate Lake te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Uiteraard werden er de nodige vissen gevangen door Bas & Wilco!

Video

Voordat we in de tekst duiken kun je hieronder alvast het videoverslag van Wilco en Bas op Estate Lake zien:

Voorbereiding

Bas en Wilco aan het woord: Er heerst altijd een gezonde spanning naarmate de trip dichterbij komt, deze trip in het bijzonder. Beide vrouwen en het dochtertje van Wilco gaan namelijk mee! Op de locatie van Estate Lake zijn twee gîte’s beschikbaar, waarvan wij er één gehuurd hebben. Dit is een vierpersoons gîte. De nodige tassen worden ingepakt, twee auto’s worden vol geladen en zoals altijd past het maar net. Qua aas zijn wij vrij bescheiden gebleven. Er gaat een totaal van 50 kilo boilies en pellets, gemixt van 15mm tot 25mmm, mee. Er wordt nog wat research gedaan over het water en er worden nog enkele reviews gelezen, verder laten wij ons lekker verrassen!

Ook de kleine kon mee naar Estate Lake!

Ontvangst en service

De TomTom weet waar we moeten zijn, precies bij het kasteel van Estate Lake hebben we onze bestemming bereikt. De grote poort gaat automatisch voor ons open en we volgen het grindpad tussen de bomen door naar het bordje ‘gîte’. Tussen de herfst gekleurde bomen straalt het mooie Estate Lake en ondanks de regen ziet het er prachtig uit. De auto is nog net niet geparkeerd als de eigenaresse Julie ons verwelkomt. Ze woont met haar familie en kinderen in het grote kasteel dat op de heuvel staat aan het meer. Julie geeft een rondleiding in de gîte en laat de faciliteiten zien. We zijn allemaal onder de indruk, het is schoon en tot op de puntjes in orde.

Bij Estate Lake ligt een prachtig kasteel, hier woont Julie met haar familie.

Tijdens ons verblijf op Estate Lake komt Julie regelmatig langs om te kijken of alles naar wens is, ook geeft ze tips over de visserij en de omgeving. Een gastvrije vrouw die de juiste kennis heeft en weet waar ze over praat. Op woensdag avond worden we verrast door de kookkunsten van Julie, ze maakt een heerlijke maaltijd klaar! De ochtend erna komt ze met verse gebakjes, deze zoete lekkernij is een specialiteit uit deze streek.

Julie is een hele prettige gastvrouw!

Het sanitair

Direct naast de vier persoons gîte bevinden de faciliteiten, deze met vloer verwarmde ruimte is op en top uitgerust. Schoenen en laarzen moeten buiten worden uitgedaan, zodat het geen zand en modderbende wordt. Er zijn maar liefst drie douches en drie toiletten aanwezig en dat voor zes vissers. Daarnaast is er een dubbele wasbak en zijn er voldoende stopcontacten aanwezig. Het is schoon! Zelfs geen spinnenwebben tegen het plafond. De douche is warm en de straal perfect.

De nodige sfeerfoto’s werden gemaakt!

In de gîte is een grote badkamer met douche en toilet aanwezig. Deze badkamer is ook uitgerust met vloerverwarming en er staat een wasmachine en droger, deze zijn schoon en zien er super uit. Zowel de vier persoons gîte als de zes persoons gîte zijn goed uitgerust en van alle gemakken voorzien. Meer specificaties zijn te vinden op de website van The Carp Specialist.

Wilco met zijn gezinnetje en een dikke bak!

De stekken

Op Estate Lake zijn een zestal stekken. Stek één en twee zijn te boeken samen met de gîte.  De vierpersoons gîte staat op zo’n 50 meter van het water af, direct aan stek één. De zespersoons gîte is 100 meter van stek één af, deze is aan de dijkzijde van het water. De stekken zijn goed bereikbaar via een aangelegd grindpad.

Uiteraard wist Bas ook dikke vis te vangen!

Tussen de stekken zit voldoende ruimte, zo hebben de vissers voldoende ruimte om ieder zijn gang te gaan. De stek nummers worden met bordjes aangegeven, de gehele oever is natuurlijk dus er kan iets worden afgeweken van de stek. Als je bijvoorbeeld twee stekken boekt met twee vissers kan je gewoon naast elkaar zitten, zolang je maar binnen de stek grenzen vist. Deze grenzen zijn met bordjes aangegeven aan de overzijde van het meer. Er zijn polyester boten beschikbaar waar je gebruik van kan maken tijdens je sessie, mocht je zelf niet in het bezit zijn van een rubberboot.

Het bovenaanzicht van het water geeft een duidelijk beeld van de stekken.

Het water

Na een rondje met de drone te hebben gevlogen, bleek dat de andere kant van het meer bezaaid is met kleine eilandjes en graspollen, hier is de diepte maximaal 1,3 meter. Deze baaitjes zijn een plek waar de karper zich ophoudt op momenten dat het druk is aan het water.

Een hele mooie bak die Wilco wist te vangen op Estate Lake!

Vanaf stek één en twee, die wij tot onze beschikking hebben, is de diepte iets anders, er is hier namelijk maar weinig bodemverloop. Aan de overkant op zo’n 180 meter vanaf de stek, precies waar de lelievelden beginnen, loopt de bodem iets op van 2,4 meter tot 1,2 meter.  Beide vissen we deze schuine kant gedurende onze week. Deze schuine kant is schoon van obstakels en de bodem is er iets harder dan bij het ondiepe gedeelte. Hoe dichter je bij de overkant komt, hoe zachter de bodem wordt. De bodem licht bezaait met bladeren en takken die de bomen zijn verloren. Daarnaast is het hier maar maximaal 60 centimeter diep.

Wat een prachtig sfeerplaatje!

De aanpak

De aanpak is iets waar je het beste op kunt inspelen als je aanwezig bent aan het water en de situatie zelf bekijkt. Door van tevoren de vele reviews te lezen, hadden we al een idee van aanpak gemaakt. Aangezien er maar van één kant gevist kan worden, vist iedereen naar de overkant van het meer. Doordat er gedurende het hele jaar door lelie velden aan de overkant staan, blijft dit een hotspot voor de vis.

De aanpak bleek te werken, Bas wist deze beauty te vangen!

Nadat we hadden gekozen om vier lijnen naar de overkant te varen, kozen we er ook voor om het hele gebied dat we tot onze beschikking hebben aan te voeren met ongeveer vijf kilo, verspreid over 150 bij 30 meter. Daarvoor maken we gebruik van verschillende soorten aas en smaken. Zo proberen we de vis tot de verleiding te krijgen om te blijven azen mochten de vissen langstrekken. Om lijndruk te verminderen gebruiken we een licht toploodje, zo loopt de lijn mooi over de bodem tijdens het vissen.

Alles werd op de gevoelige plaat vastgelegd!

Als de vis actief is, is dat direct duidelijk. Vooral tijdens de donkere uren waren de vissen flink aan het springen. Hierdoor kon er bepaald worden waar de vis zich dat moment bevond. We gebruikte verschillende rigs en aaspresentaties om zo effectief mogelijk te vissen en te kijken waar de vissen een voorkeur voor hadden. Dit bleek voor ons de beste aanpak tijdens deze zeven dagen durende sessie.

Een leuke schub uit het bestand van Estate Lake!

Conclusie

Estate Lake ligt in een prachtige, bosrijke omgeving met een mooie natuur, waar veel rust heerst. De vissen die wij vingen zagen er goed uit, allemaal met potentie, dus dat belooft wat voor de toekomst op Estate Lake. Daarnaast is Julie een fijne gastvrouw, vriendelijk en beleefd. We gingen met een voldaan gevoel naar huis!

  • Service 9
  • Vangsten/bestand 8
  • Sanitair 9,5
  • Stekken 8,5
  • Bereikbaarheid 9
Op Estate Lake is het voor iedereen genieten!

Tight Lines

Bas van Zundert en Wilco Gerrits


Meer weten over Estate Lake en de andere betaalwateren van The Carp Specialist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl