ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed – Etang du Yeti – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed – Etang du Yeti – The Carp Specialist

In dit nieuwe artikel verteld Jordy op ’t Hof over zijn vis/familie vakantie op het Franse betaalwater Etang du Yeti. Dit betaalwater is het grootste van de in totaal vier bevisbare wateren uit het Domaine Des Bel Eaux. Al deze wateren zijn te boeken bij The Carp Specialist!

Een prachtige spiegel die Jordy samen met zijn neefjes wist te vangen op Etang du Yeti!

Jordy aan het woord: Bas van The Carp Specialist vroeg mij om een review te maken over het betaalwater Etang du Yeti. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! Het water en de prachtige vakantiewoning liggen gesitueerd in het noorden van Frankrijk. Dit is slechts 385 kilometer rijden vanaf mijn thuishaven, de regio Rotterdam. Dit vormde voor mij dan ook de ideale locatie voor een gecombineerde vis/familie vakantie!

Ideaal, een steiger bij het huisje!

Over het water

Etang du Yeti is het grootste van de in totaal vier bevisbare wateren uit het Domaine Des Bel Eaux. Deze wateren worden beheerd door Sebastiaan, die samen met zijn schoonfamilie bijna dertig viskwekerijen runt. Ook Etang du Yeti is één van de wateren waarin vis wordt gekweekt voor commerciële doeleinden. Het water is zeer ondiep, variërend van 40 centimeter tot maximaal twee meter. Met 20 hectare is het een vrij grote plas, echter biedt het slechts ruimte aan vier karpervissers die kunnen vissen vanuit één van de twee accommodaties aan het water. Er is overigens nog een sneaky derde stekje, maar daarover straks meer…

Met de grote boot van stek twee vaar je makkelijk naar de ‘sneaky’ derde stek!

Parkeren van de auto doe je direct naast een van de beiden vakantiehuizen. Het meebrengen van de hond is toegestaan maar let wel, de nieuwsgierige Jack Russel en een andere grote lobbes van het boerenbedrijf achter het vakantiehuis komen af en toe het erf op lopen. Daarnaast liggen supermarkten op zo’n vijf minuten afstand.

De auto parkeer je gewoon naast het huisje!

Het bestand

Het bestand zou naar verluid zo’n 800 vissen moeten tellen, waarvan het record momenteel een schubkarper van 27 kilo is. Volgens de beheerder Sebastiaan zwemmen er daarnaast nog ten minste twee andere vissen boven de 25 kilo, circa acht vissen tussen de 20 en 25 kilo en een fraai aantal 15 kilo plus vissen. Zo’n 70% van het bestand zou bestaan uit schubkarpers en 30% uit spiegels.

Een van de pracht spiegels uit het bestand van Etang du Yeti!

Los van voorntjes, grote hoeveelheden baars en snoek, zwemt er geen brasem. De plas wordt in het najaar regelmatig afgenet voor de verkoop van gekweekte vis. Hierdoor heeft Sebastiaan een goed overzicht van het gewicht en de conditie van de aanwezige vissen. Het water kent daardoor ook geen obstakels.

Ondanks dat het water geen obstakels kent, is het halen van de vis met de boot toch aan te raden als je op lange afstanden vist!

Voorwerk

Filmpjes op Youtube en de diverse achtergelaten reacties op de website van The Carp Specialist gaven mij eerlijk gezegd geen consistent beeld van de vangsten en mogelijkheden op het water. De reviews waren beperkt en te uiteenlopend. Duidelijk was in ieder geval dat in het najaar van 2018 een hoeveelheid kleine karper van het water moest zijn gehaald. Verder viel mij op dat ook de vangsten erg uiteenlopend waren. Zo wist een visser eind september in een week tijd slechts één vis te vangen, een koppel in augustus zo’n zes vissen, in juli iemand zeventien vissen en in mei zouden een tweetal vissers vanaf stek twee zeker 82 vissen hebben geland. Kortom, zeer ruime verschillen die verklaarbaar kunnen zijn door stekkeuze, weer, jaargetijde, natuurlijk voedsel (bloedworm) en anderzijds de kennis, kunde en inzet van de visser(s) in kwestie.

Jordy wist zijn vissen wel te vangen!

Wat ook met enige regelmaat terug te lezen viel was de aanwezigheid van kreeft. Gelet op die reacties ben ik mij bewust dat het gros aan betaalwatervissers de ‘ongemakken’ van kreeft niet graag zien tijdens een ontspannen visvakantie, maar met wat voorbereiding hoeft kreeft geen probleem te vormen. Ik gebruikte hard hookbaits wat meer dan voldoende bescherming bood.

Na twee nachten en twee vissen bleven de hard hookbaits, ondanks de kreeft, nog goed aan de hair zitten!

Eerste indruk

Aangekomen in het dorpje Angers werden mijn vrouw en ik door Sebastiaan ontvangen nabij het meetingpoint, een kerk op zo’n 200 meter van het water. Sebastiaan is een aardige Franse gast die goed verstaanbaar Engels praat. Samen rijden we naar het water en onze eerste indruk zegt me dat de stek veel privacy en rust biedt en daarnaast ook nog eens een ruime hoeveelheid water heeft om te bevissen.

Het vooraanzicht van het vakantiehuisje.

Etang du Yeti toont zich geen standaard betaalwater. Je ziet er geen karpervissers die als maar bezig zijn met voeren of tentjes in alle uithoeken van het water. Integendeel, er zijn slechts twee stekken die, omwille van de afgegeven vergunning vanuit de gemeente, beiden aan dezelfde korte zijde van het water liggen gesitueerd. Nadeel daarvan is dat de vis zich kan verplaatsen naar de luwe zone achterin het water. Een plek waar ze voor de meeste vissers de gehele week compleet buiten bereik kunnen blijven.

De luwte achterin het water bleek later die week dé zone waar Jordy moest zijn.

Al met al klinkt het dus best wel lekker, slechts twee stekken die zo’n 100 meter van elkaar verwijderd liggen. Echter heb je soms, voor een meer consistent succes op een betaalwater, juist net ‘iets’ meer stekken nodig, zodat de vissers aan het water de vissen als het waren dwingen rond te moeten blijven zwemmen.

Een prachtkarper die Jordy struinend achter in de kom wist te vangen!

Het vakantiehuis

Met de woonkamer en veranda op de eerste verdieping is het uitzicht over het water heerlijk. Het huis heeft een lekkere ruime woonkamer met een gemakkelijk schoon te maken lederen zitbank en zetels. Er is een tv met ontvanger en wifi, een eettafel met zes stoelen, twee slaapkamers met een tweepersoonsbed, één klein kamertje met een stapelbed en een badkamer.

Een riante slaapkamer met genoeg comfort.

De badkamer met bad is ruim, maar douchen diende bukkend of zittend te gebeuren onder een laag en schuin dak. De douchekop moest je daarbij zelf vasthouden. Niet handig en in nabespreking met Sebastiaan werd mij verzekerd dat hij er deze winter voor zou zorgen dat er een nieuwe logischer ingedeelde badkamer in het huis van stek twee komt. (Tip: laat kinderen niet alleen douchen, aangezien een klein tikje aan de kraan de warmte van het water vrijwel direct tot bijna het kookpunt brengt.)

De veranda heeft een prachtig uitzicht over het water!

Door het gehele huis zitten zeer goed werkende elektrische radiatoren. Er is ook gedacht aan de veiligheid voor de kinderen. Een afsluitbaar hekje is aangebracht voor de trap die naar de steiger aan het water lijdt. Onder het huis is ook nog een soort boot dok waarin twee gedateerde waterfietsen en een prima kunststof roeiboot lagen, die later deze week nog goed van pas zouden gaan komen.

Er is ook gedacht aan de veiligheid voor de kinderen.

Schoonmaak & hygiëne

Ben je bang voor spinnen, dan moet je wel even de bezem erdoorheen halen. Met name door het hout waren ze, aan de buitenkant, voor de ramen in grote getalen aanwezig. Ook binnen hebben we er een aantal weggehaald en ten aanzien van de algehele schoonmaak liet het huis bij aankomst wel echt te wensen over. Dode vliegjes op de lampen, dikke lagen stof op tv en kasten, een plakkende afstandsbediening, baardharen in het badkamermeubel, een toilet die niet echt schoon was en zondermeer geen schoon bestek en pannen in de kasten. Voor ons karpervissers is de standaard misschien minder hoog, maar voor onze meereizende partner en kinderen moet dit gewoonweg beter zijn als we dit water typeren als familie bestemming. Voor vertrek had ik dit al in een andere comment op de site teruggelezen en dit punt verdient dan ook duidelijk iets meer aandacht van Sebastiaan.

De gang in het huisje.

Mijn advies is zondermeer om zelf je kook en bakpannen mee te brengen, evenals bestek aangezien dit niet echt bruikbaar of van voldoende kwaliteit is. Het keukenblok is iets gedateerd en klein, maar je kunt er met de twee keramische pitten en de magnetron prima je eten bereiden. Verder is er een koel/vries combinatie en een koffiezet apparaat.

Het huisje is voorzien van een grote woonkamer!

Stekverdeling

Eerlijk, vergeleken met het te bevissen water van stek één zag ik dat mijn stek zo’n 70% meer water en vismogelijkheden bood. Of dit anders kan is nog maar de vraag. Zoals op de kaart hieronder al te zien is, is de stekverdeling namelijk inherent aan de positionering van de vakantiehuizen. In een achtergelaten comment van een andere visser werd dit ook al ter sprake gebracht, maar ondanks dit heb je op stek één feitelijk nog altijd meer water tot je beschikking dan op de meeste stekken van een betaalwateren.

Stek twee geeft beduidend meer vismogelijkheden dan stek één.

Vanaf stek twee kon ik zowel de kanten rechts, recht tegenover mij, op het wijd en de doorgang naar de ondiepe zone bevissen. Ook was het voor mij vanaf het huisje op stek twee toegestaan het water achterin de kom te gaan bevissen. Dit zou dan wel betekenen dat ik de ontspannen visserij vanuit het huisje zou moeten opgeven en een meer mobiele aanpak zou moeten gaan toepassen. Je kunt er immers niet echt vanaf de kanten vissen, al is er wel een klein stekje om heerlijk te zitten. Het vakantiehuis even verlaten is wellicht niet leuk als je samen met je vrouw en kids hierheen komt om te vissen, maar het kan zeker lonen in de ochtend even voor een twee of drietal uurtjes die kant op te varen.

Robin met haar eerste karper!

Op 550 meter varen vanaf de stek vind je de open plek met wat gras. De kom zelf loopt nog zo’n 270 meter verder naar achteren door. Overdag zag ik er boeggolven, stofwolken, jumpers en voer ik met de boot soms letterlijk tegen vissen op. Vis je vanuit de vakantiewoning op stek één dan kan en mag je deze zone van het water niet zonder overleg met de visser(s) op stek twee bevissen. Dit is omdat deze sector van het water aan stek twee zou toebehoren. Of dit helemaal fair is kun je over debatteren, zeker omdat de prijs voor de beiden stekken gelijk is. Sebastiaan vertelde mij daarnaast dat stek twee ‘bijna’ het gehele jaar door de meer productieve stek is, maar dat met name de maanden maart, april en mei vaak beter kunnen uitpakken in het iets diepere water van stek één.

Ook vanuit het huisje werden er enkele vissen gevangen!

Informatie vergaren

Voordat ik startte met vissen vroeg ik Sebastiaan het hemd van het lijf. Alle info van hem kon namelijk goud waard zijn. Sebastiaan begon te vertellen dat de visserij momenteel ‘’very, very slow’’ was en ik strak tegen de kanten aan moest proberen te vissen. Vrij vertaald was het er al weken schrapen voor een visje… Twee Duitse vissers voor ons hadden slechts een handvol vissen weten te landen.

Eigenaar Sebastiaan wist veel te vertellen over het water.

Met de koude wind en regen die ik de komende dagen nog over mijn heen zou gaan krijgen werd het vertrouwen er niet hoger op. Ik sloeg alle informatie in mij op en trok mijn plan. Afhankelijk van het resultaat dat ik vanaf de vakantiewoning zou weten te behalen, voelde ik er ook veel voor om de ondiepe zone achterin het water, na het weekend, te gaan bevissen. Ik had gekozen voor een familievakantie met vissen vanuit een vakantiehuis en geen struin acties of vissen vanuit de boot. Maar goed, als de vis hier massaal lag opgestapeld zou ik natuurlijk wel gek zijn het hier geen kans te geven.

Jordy vond het stiekem te gek om lekker samen met zijn vrouw te vissen!

Aanpak

Ik besluit, omdat ik samen met mijn vrouw ben, vijf hengels te gebruiken die ik zoveel als mogelijk verspreid over het water. Gelukkig voor mij laat de vis zich door de harde wind en goede luchtdruk op de dag van aankomst goed zien. In een soort kom aan de rechterkant van het water zag ik gigantische bellenplakkaten en springende vissen, dit is z’n 320 meter varen vanaf stek twee.

De eerste 48 uur was het erg regenachtig.

Ondanks dat er in deze kom slechts 50 centimeter water stond, kwam hier zeker een hengel te liggen. De andere hengels verspreidde ik op afstanden van 100 meter op het weid, 220 meter tegen de overkant en strak tegen het riet in de doorgang op 380 meter. Dat is ver, maar met de wetenschap dat die ‘Deutsche mannschaft’ zo goed als niks ving in de zone voor het huis, wilde ik vissen waar ik de vis ook daadwerkelijk had zien azen.

Met een elektromotor kun je non-stop je lijnen ver weg uitvaren!

Drillen van de vis

Vis je op dit water op net zulke lange afstanden als ik, zorg er dan voor dat je bij een aanbeet de vis met de boot gaat halen en sleep deze niet naar de stijger toe. Ook niet met regen, wind of midden in de nacht! Niet alleen voor het welzijn van de vis, maar ook omdat de vis zich achter de vele losstaande rietpollen langs de kanten kan vast zwemmen.

Bij elke aanbeet is het zaak gelijk achter de vis aan te gaan!

Het vissen op deze afstand is uitsluitend mogelijk door gebruik te maken van een gevlochten lijn. Beter zou zijn als je ze gewoon dichterbij kunt vangen. Echter, dat is op dit water, aldus Sebastiaan, de bestudeerde reviews en mijn eigen bevinding toch echt seizoens- en weersafhankelijk gebleken.

Wat een plezier! Samen werden de vissen gedrild vanuit de boot!

Aanbeten en aaspatroon

In de navolgende dagen viel het op dat ik tussen 11:00 uur in de ochtend en 18:00 uur in de avond geen enkele aanbeet wist te forceren vanaf het vakantiehuis. Standaard kreeg ik na het vallen van de duisternis op de verst van mij af gepositioneerde hengel als eerste beet om te eindigen met de hengel die het minst ver lag. Met het vallen van de duisternis trok de vis dus overduidelijk de ondiepe zone achterin het water uit. In het vroege voorjaar zwemmen de vissen, aldus Sebastiaan en informatie van andere vissers, meer verspreid rond over het gehele water. Hierdoor kun je juist ook overdag prima je vissen vangen. Dan hoef je vaak ook niet zo ver te vissen.

Ook in de nacht kwamen er aanbeten, de sounderbox sloeg dus regelmatig alarm naast het bed!

Door het gemis aan vis in de sector voor de beiden vakantiehuizen wist mijn collega visser op stek één helaas geen enkele vis te landen. Zelf ving ik ook niets op de hengels die ik dichterbij viste. In een achtergelaten comment op de website van The Carp Specialist las ik dat iemand eind september, ondanks het carpy weer, slechts één vis had weten te vangen. Ik vermoed dat ik niet veel meer zou hebben gevangen als ik mijn aanpak niet bewust had aangepast op wat ik had gezien. Maar goed, ik snap het wel, je hebt immers niet voor niets een vakantiehuis gehuurd om vanuit te vissen. Daarnaast is het wegvaren van je lijnen op afstanden die de molenspoel van de meeste vissers niet eens aan lijn kunnen herbergen niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De zwager van Jordy wist zijn eerste karper te vangen op Etang du Yeti!

Familievakantie

Op zondagavond arriveerden ook mijn zusje, zwager en kleine neefjes. Het is immers een prima familie bestemming. Vanaf de steiger hebben we heerlijk gevist op voorn, baars en snoek. Letterlijk een ongekende hoeveelheid witvis viel te vangen met een vast hengeltje, iets wat leuk tijdverdrijf was voor de kinderen.

Etang du Yeti is de ideale bestemming voor een familie/visvakantie!

Ook de kids mochten met oom Jordy mee in de boot om lijnen uit te varen, te voeren en natuurlijk karpers te vangen! Etang du Yeti is wat dat betreft echt een ideale locatie gebleken. Mijn kleinste neefje Aidann drilde als een pro vanuit de boot zijn eerste karper en mijn neefje Quinlann mocht vlak voordat hij naar bed moest een serieuze dikke dertiger vangen. Ook mijn zwager en zusje vingen die avond hun allereerste karpers.

Bam!! Helemaal zelf gedrild! Jordy’s kleine neefje met een 16kg schubkarper!

Struinen

Ik had het al even aangehaald. Ik zou natuurlijk wel gek zijn om niet te gaan vissen waar de vis letterlijk met tientallen lag te chillen. Daarnaast moest ik natuurlijk voor jullie lezers alle mogelijkheden van het water verkennen. Op dinsdagmiddag ben ik daarom, samen met mijn vrouw, in de rubberboot gestapt om met een klein tasje en drie hengels te varen naar het kleine kantstekje aan het begin van de kom.

Een prachtige schub voor Robin!

Robin wist, in de oktoberzon, in slechts een paar uur tijd meerdere mooie vissen te vangen. Op woensdag wilden we nog dieper in de kom vissen, maar het is er simpelweg niet mogelijk om dit vanaf de kant te doen. Daarom hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de grote roeiboot die bij stek twee ligt. Op drie hengels zaten nu chod rigs die ik met een klein zwiepje tussen de aanwezige vissen wierp. In zeer korte tijd wisten we ook nu weer meerdere vissen te landen.

Choddy time!

Op donderdag, vlak voordat we weer huiswaarts zouden keren, ben ik nog even snel alleen wezen struinen vanuit de boot. Vanuit de boot wist ik recht tegenover het vakantiehuis in slechts een uur tijd nog eens vijf mooie twintigers te landen op de chod rigs. Met meerdere aanbeten tegelijk was het dan ook echt een chaos. Maar met dat kleine beetje extra inzet wist ik de in totaal 4,5 visdag mooi af te sluiten met 27 aanbeten. Hiervan heb ik er slechts één verspeeld door een losgeschoten haak.

De chod rigs liepen als een trein!

Etang du Yeti in cijfers

Faciliteiten en beleving – 7

Dit water heeft totaal geen typisch betaalwatergevoel en daar scoor je punten mee. De door mij beviste woning op stek twee is in ieder geval relaxt om vanuit te vissen. Brood bestellen bij Sebastiaan kan ook. Zoals eerder omschreven gaat de badkamer veranderd worden voor het seizoen 2020 start. Het toilet lekte op de grond, maar ook dit zou Sebastiaan deze winter repareren. Wegens het gebrek aan keukengerei en gebrekkige schoonmaak trek ik helaas wel een aantal punten in mindering. Schoonmaakspullen zijn wel aanwezig, evenals een stofzuiger, maar neem vooral lekker je eigen schoonmaakspullen mee. Mijn advies aan iedereen is; maak schoon met de gedachte dat je het oplevert zoals je het zelf zou willen aantreffen! Beter zou zijn een deugdelijke nacontrole door de beheerder zelf.

Het bewijs dat plezier gaat boven bakken harken!

Bestand – 7

Lastig punt, ik begreep dat er zo’n 800 vissen op het water zouden zwemmen. Als dit klopt is dit een prima aantal. Eerlijkheidshalve twijfel ik hier een beetje aan. Op Etang du Yeti maak je kans op een grote vis, al moet je wel door de bijna 750 andere kleine vissen heen zien te vissen. Nu ben ik geen visser die echt van mening is dat je alleen maar dikke bakken moet vangen. Integendeel, plezier, jagen en de weg die leidt naar succes, is voor mij persoonlijk vaak veel belangrijker.

Gezelligheid op ten top!

Maar goed, in mijn optiek ligt het gemiddelde gewicht relatief laag, gelet op wat de gemiddelde betaalwater visser verwacht te gaan vangen. Kijkend naar de vele tientallen babykarpertjes die andere vissers er in oktober 2018 vingen, lag het gemiddelde gewicht bij ons nog niet eens zo laag. Alles onder de 8kg is er in de winter van 2018/2019 afgehaald waardoor het voor mij gerechtvaardigd voelt te twijfelen of het bestand daadwerkelijk nog altijd uit circa 800 vissen zou bestaan.

Het gemiddelde gewicht ligt relatief laag.

Het percentage schub/spiegel lag bij mij gelijk, hoewel het opviel dat ik vanaf het huisje tijdens de donkere uren voornamelijk schubkarpers ving en de spiegels zich struinend overdag gemakkelijker lieten verlijden. Kijkend naar mijn eigen resultaat en dat van andere vissers is mijn advies aan Sebastiaan om toch een meer gevarieerd bestand te creëren met een iets hoger gemiddeld gewicht. Geef je er niet om slechts zeer af en toe een grotere 15 kilo plus vis te vangen en is chillmodus, rust en lekker vissen met je familie al meer dan prachtig, dan geef jij het bestand van Etang du Yeti misschien wel een tien in plaats van mijn zeven.

Jordy’s zusje had natuurlijk ook succes, wat een prachtige schub zeg!

Prijs – 7

Een week vissen op Etang du Yeti kost ongeacht de stek of jaargetijde 1125 euro. Voor dit bedrag mag je een week vissen met twee vissers en krijg je een van beiden vakantiehuizen inclusief boot tot je beschikking. Ook op stek één ligt bij de start van seizoen 2020 een boot. Als ik mijzelf verplaats in wat de meeste betaalwater vissers graag willen vangen, dan is de prijs om hier te vissen beter te verantwoorden wanneer het gemiddelde gewicht zoals gezegd iets hoger komt te liggen.

Een mooie spiegel die Robin wist te vangen vanaf de struinstek.

Stekken – 7

De stekken één en twee voelen, gelet op het verschil in de hoeveelheid water en vismogelijkheden, niet helemaal eerlijk verdeeld. Echter de prijs voor de beiden stekken is wel gelijk gedurende het gehele seizoen, vandaar mijn lager gemiddelde cijfer. Ik zou stek twee eerlijkheidshalve een hoger cijfer geven dan stek twee. Op de website van The Carp Specialist had ik al in een reactie gelezen van een andere visser dat ook zij de stekverdeling niet fair vonden.

Vanuit stek twee is het mogelijk om naar de ‘sneaky’ bivvy stek te varen!

Eindcijfer – 7

Mijn eindcijfer komt uit op een gemiddelde zeven. Ondanks dit niet al te hoge cijfer zou ik het water wel willen aanraden aan jonge gezinnen of twee vissers met meereizende partners. Ik prefereer stek twee boven stek één. Als je in een periode vist dat je iets meer moeite moet doen om aan de vis te komen, moet je bereid zijn dit ook te willen en vooral kunnen doen!

Jordy en Robin moesten iets meer moeite doen voor de vissen, gelukkig vinden zij dit geen enkel probleem!

Aanbeveling

Mijn advies aan eigenaar Sebastiaan en Bas van The Carp Specialist is om het toe te staan om vanuit beide stekken de ondiepe kom achterin het water te mogen bevissen. In de huidige setting wringt de schoen namelijk een beetje. In mijn ervaring bewerkstellig je hierdoor juist dat de vis zich niet constant in die veilige zone blijft ophouden en alle vissers op deze manier een meer eerlijke kans krijgen om vis te vangen. Ook is het leuk voor de afwisseling en voor mij voelt het als een pure beleving.

Het vissen in de kom achterin was voor Jordy het succes van de vakantie!

Wanneer de punten als schoonmaak, de verbeterde badkamer en de hierboven genoemde verbetering in de vismogelijkheden in het seizoen van 2020 ook echt worden doorgevoerd, verdient het water vanaf de start al een meer dan prima cijfer 8!

Tips:

 • Gebruik hard hookbaits in de nacht.
 • Pas je type haak aan op de afstand waarop je vist.
 • Haal de vis met de boot als je ver vist.
 • Wees niet bang te vissen op 40 tot 50 centimeter water, ik had er alle vissen vandaan.
 • Soak je haakaas en vis ook eens buiten de harde plekjes op een zachtere bodem.
 • Chod-rigs werkten als een trein.
 • Vis eens in de zone achterin het water (vanuit de boot).
 • Vis strak tegen de kanten aan.
 • Durf ver te vissen als de vis daar zwemt.
 • Gebruik beetmelders met sounderbox als je slaapt in het huis.
 • Gebruik geen markers, omdat de koeten er direct naast gaan duiken.
 • Neem eigen dekbedden, beddengoed, pannen, messen en snijplanken mee.
Een geslaagde familie/visvakantie was het voor Jordy Zeker!

Kortom, ik heb echt een geweldige familie/visvakantie gehad en met 27 aanbeten had ik dan ook niets te klagen. Met bovenstaande tips hoop ik jullie een stuk op weg te helpen voor als je het water zelf eens bezoekt.

Ik kan nu al niet meer wachten op de volgende visvakantie!

Jordy op ’t Hof


Meer weten over Etang du Yeti en de andere betaalwateren van The Carp Specialist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Jordy is onderdeel van het team KWO en één van de meest kritische auteurs binnen het karperwereldje. Voor KWO zal hij blogs plaatsen over techniek, vangsten, maar ook 'heavy subjects' over de taboe's in het karpervissen zullen voorbij komen. Daarnaast geeft Jordy regelmatig zijn onafhankelijke mening over producten in field testen voor diverse bedrijven.