ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Jurassik Carpe 1 – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Jurassik Carpe 1 – The Carp Specialist

Deze BTW Revealed gaat over twee verschillende sessies die Jop van Dillen en Willem Kwinten visten op Jurassik Carpe 1 van The Carp Specialist. De eerste sessie was vooral een leerschool en hier werd de tweede sessie maximaal gebruik van gemaakt! Welke leerpunten zij opdeden lees je in deze update waarin zelfs de vangst van één van de topvissen van het water voorbij komt!


Willem & Jop aan het woord: We zijn inderdaad twee keer naar Jurassik Carpe 1 gegaan voor een visvakantie, omdat we na de eerste sessie nog een appeltje te schillen hadden met de karpers daar! Het is namelijk zo dat we de eerste sessie veel pech hadden met het weer. We hadden maar twee nachtjes de tijd en we zaten op een ondiepe stek. Door de harde wind en soms regen was het vrijwel onmogelijk om de vrije plekken tussen het wier te vinden.

We hebben daardoor voor mijn gevoel te lang met de boot op het water gevaren waardoor we het grootste gedeelte van de karpers van ons weg hebben geduwd. Dit was een grote leerschool en voor de volgende sessie hebben we het helemaal anders aangepakt! Dit en meer zien jullie in de video die we gemaakt hebben van deze heerlijke trip.

Heerlijke foto’s en alle nuttige informatie

Voor dat we jullie onze tactiek vertellen kunnen jullie eerst naar een fotodump kijken van onze eerste sessie op Jurassic Carpe 1.

Door de vering, herkenbaar? 😉

De faciliteiten zijn dik in orde.

Het domein wordt perfect onderhouden door de eigenaar Guillaume.

Diepvries ter beschikking.

En de accu’s opladen.

Hier de hulp van eigenaar Guillaume in de tackleshop aan het water.

Vergeet zeker je licht materiaal niet als je een echte allrounder bent!

Een waadpak is erg handig voor het landen van de vis.

Er staat veel wier in Jurassik Carpe 1 maar als je zoekt zijn er mogelijkheden genoeg.

Aan het uitzicht kan het niet liggen.

Als specimen hunter ga je je hier zeker vermaken!

Een rubberboot is een must in de warmere maanden.

Pva is zeker aan te raden om te voorkomen dat je rig wier oppikt tijdens het zinken.

Weer of geen weer, met Jop MOET de BBQ aan.

Het enige voordeel van regen is de kleur die het teweeg brengt.

De enige karper die we in onze twee nachten vissen wisten te vangen.

Zo, nu hebben jullie een beeld van de eerste sessie. Kortom: veel ruisvoorn! Hier hebben we ons kostelijk mee vermaakt. We waren maar wat blij dat we twee winklepickers in de wagen hadden liggen. Met een emmers particles en een doosje pieren kan je je lol niet op. Maar dit is natuurlijk niet waar we speciaal voor naar Frankrijk rijden.  Het vakantiegevoel was er wel, maar wat we miste waren: RUNS!

De tweede sessie was het weerbeeld totaal anders!

Het vakantiegevoel was er wel, maar wat we miste waren: RUNS!

De eerste sessie stond in het teken van wind en regen. De tweede sessie verbranden we levend! We spreken halfweg mei en de mussen vallen van het dak. Bij aankomst zien we enkele mannetjes al paai gedrag vertonen waarbij ze vrolijk het wateroppervlak doorkliefden. Als we maar op tijd zijn zeg ik nog tegen Jop…

Als we nog maar op tijd zijn vóór de paai…

Echter zou het deze sessie helemaal goed komen!

De eerste twee dagen vingen we nog meerder vissen die vol kuit zaten! PS: Check dit fragment in de film :’)

Tactiek

De sessie zou in totaal 4 nachten duren en van begin af aan kregen we flink wat runs. We hadden namelijk al onze leerpunten uit de vorige sessie verbeterd! Doordat we opnieuw stek 17 en 18 hadden geboekt kwamen we in dezelfde situatie terecht als het jaar ervoor. Echter had ik deze keer al een idee waar de wiervrije plekken waren. Daarvoor had ik geïnvesteerd in een goede WiFish dieptemeter waarmee ik met de voerboot perfect de wiervrije plekken kon vinden, en hier de rig droppen. Zo hoefde we amper met de rubberboot het water op en verstoorde we de stek zo min mogelijk. Ook hadden we deze keer enkel 18 en 24mm boilies bij om zoveel mogelijk bijvangsten te vermijden. Overdag viste we met 18 en in de nacht met 24mm.

Jurassik Carpe 1 staat bekend om het mooie bestand met veel karaktervissen.

Hier zijn de wierbedden perfect te zien!

Met 24mm boilies zet je veel kleinere vissen buitenspel!

We voerden een keer per dag een groot oppervlakte stevig aan met Live System boilies.

In de lodge hangen duidelijke diepte- en bodemstructuur kaarten.

Guillaume zal indien nodig ondersteunen om op de juiste plekjes te vissen.

We wisten in de 4 nachten meer dan 25 runs te krijgen waarmee we het gebrek aan actie in de eerste sessie dubbel en dwars gecompenseerd hebben. Toch is het verhaal nog niet klaar, want hoe cliche het ook is, kwam de échte afsluiter pas in de laatste ochtend.

Soms moet je de vis met de boot uit het wier gaan halen.

Met visveilige en goed werkende systemen is de kans op verspelen klein.

Vrijwel iedere vis die we vingen was werkelijk #nailed

Dit zijn de parels die een sessie doen slagen!

Een Koi-achtige schub kwam als verassing voor Jop.

Dit was wel de ‘grootste’ verassing van de sessie!

Oude donkere karakterschubs, dat is waar we van houden.

Een fantastische visvakantie op Jurassik Carpe 1!

Je zag de afsluiter van de sessie al bovenaan dit artikel, en wat een oude mastodont is dat zeg. Dit is waar Jop en ik voor naar Jurassik Carpe 1 zijn gekomen. Één van de stokoude karaktervissen die het water rijk is. Helaas net een dagje na de paai, maar who cares. Dit is de kers op de taart!

Één van de stoukoude mastodonten op Jurassik Carpe 1!

Conclusie

Terugblikkend op de twee sessies die we gevist hebben op Jurassic Carpe 1 kunnen we de volgende cijfers geven aan deze bestemming:

Service: 8

De service van Guillaume en zijn hulp is prima en indien nodig komen ze zelfs je accu’s op de stek ophalen om bij de voorzieningen op te laden. Guillaume heeft duidelijk als streven om jou een toffe week te laten beleven en je kan merken dat hij trots is op zijn domein.

Vangsten/bestand: 10

Als je van karaktervissen met een uitdaging houdt scoort het visbestand een 10! Dit is precies waarom wij naar Jurassik Carpe 1 zijn gegaan. Achteraf bleek onze verwachting perfect te kloppen. We hebben een grote variëteit aan verschillende karpers gevangen met een stokoude topvis als kers op de taart! Er zwemmen zelfs vissen tot over de 30kg! We hebben hard gewerkt voor onze vissen en de voldoening is dan ook groot!

Sanitair: 7

Het sanitair is sterk verbeterd sinds de eerste keer dat wij er waren, wat een groot pluspunt is! Nu zijn de Sanitaire voorzieningen prima te noemen.

Stekken: 8

Op Jurassik Carpe 1 heb je op bijna alle stekken enorm veel ruimte en kan je op flinke afstand vissen mocht dat nodig zijn. Echter komen de karpers ook dicht onder de kant. De stekken zijn ruim en met de auto te bereiken.

Bereikbaarheid: 9

Vanaf Eindhoven nog geen 4 uur rijden, dat is peanuts voor zo’n topwater! Alles is goed georganiseerd op Jurassik Carpe 1 dus je gaat van je visvakantie zeker geen spijt krijgen.

Jurassik Carpe 1 scoort een 8.4 als gemiddeld cijfer! #NETJES

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad en geeft het vertrouwen om zelf ook het avontuur aan te gaan en dit water met een bezoekje te vereren!

Veel succes!

Willem Kwinten & Jop van Dillen


Wil je meer weten over Jurassik Carpe 1  of over de andere wateren van The Carp Specialist? Check dan de website en vergeet ook niet om de Instagram en de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl