ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Jurassik Carpe 2 – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Jurassik Carpe 2 – The Carp Specialist

Kort geleden bezocht Bianca Venema het Jurassik Carpe complex, om daar Jurassic Carpe 2 te bevissen. Dit betaalwater, dat via The Carp Specialist is te boeken, bevat een visbestand om van te watertanden en is zeker een bezoekje waard! In dit verslag lezen jullie over Bianca’s ervaring op dit water.

Dit uitzicht zegt al genoeg: Jurassik Carpe 2 is echt een prachtwater!


Bianca Venema aan het woord: Domaine d’Halatte oftewel het Jurassik Carpe complex, bestaat uit drie wateren en is gelegen in een prachtige omgeving onder de rook van Parijs, op slechts 355 kilometer rijden van Breda en 265 kilometer vanaf Brussel. Dit 125 hectare grote mekka van kaperwateren biedt werkelijk voor elk type karpervisser wat wils. Alle drie de karperwateren van het Jurassik Carpe complex zijn te boeken via The Carp Specialist.

Alle wateren van het Jurassik Carpe complex zijn te boeken via The Carp Specialist!

Jurassik Carpe 1 is vooral geschikt voor een visreis van een hele week (korte verblijven in overleg mogelijk). De kleinere wateren Jurassik Carpe 2 & 3 zijn te boeken voor de duur van een week, een midweek als een weekend. Ideaal om deze wateren voor een wat langere karpervisvakantie te combineren of juist snel een weekend of midweek te genieten van karpervissen. Zo heb ik Jurassike Carpe 2 en 3 bevist, twee weken achter elkaar! Niet alleen leuk, het scheelt uiteraard ook in reis- en tolkosten 😉

De stekken zijn bijzonder fraai. Hier hou je het zonder moeite een weekje vol!

Algemeen

Er zijn rondom de wateren verharde wegen aangelegd zodat alle stekken per auto bereikbaar zijn. De auto mag op iedere stek geparkeerd blijven staan, dus dat is erg praktisch in verband met de visspullen. Centraal op het complex is een nieuw sanitairgebouw geplaatst met diverse toiletten, douches, wastafels, oplaadmogelijkheden, vriezers en koelkasten. Bovendien is er een gezellig restaurant gevestigd waar dagelijks heerlijke maaltijden worden geserveerd en diverse dranken en lekkere snacks kunnen worden gekocht.

Een restaurant op het complex zorgt voor de ultieme verzorging qua maaltijden!

Er is een volledig uitgeruste tackleshop aanwezig, waar je naast diverse tackle items ook aas kunt kopen. Boten, elektromotoren, accu’s en kijkemmers kunnen ter plaatse worden gehuurd. Er is ook een maaltijdservice beschikbaar, waarbij je ’s morgens vers stokbrood of croissants krijgt gebracht, warme lunch en/of diner wordt bezorgd en barbecues voor op de stek kunnen worden gehuurd. Het is op Jurassik Carpe 1 en 2 mogelijk om een huisje te huren en ook honden zijn van harte welkom.

Genieten van een uitzicht als dit en dan ook nog verse broodjes bezorgd krijgen op de stek. Wat wil je als karpervisser nog meer?!

De kaperwateren in het kort

Jurassik Carpe 1 kenmerkt zich onder andere door een bijzonder ruim wateroppervlak van wel 77 hectare groot voor in totaal 20 stekken voor 22 vissers. Het water bevat naast een karperbestand om van te watertanden diverse uitdagingen op het gebied van wier- en obstakelvisserij, een tweetal interessante eilanden, vele diepte- en bodemverschillen, kans op bijvangsten en volop mogelijkheden voor bootvisserij.

Eerder bezocht onder andere Willem Kwinten Jurassik Carpe 1!

Thimon Dokter schreef eerder voor KWO een BTW Revealed van dit water en dat boeiende artikel vind ik echt een aanrader. Ook Willem Kwinten is er geweest en schoot er een geweldige video!

Jurassike Carpe 2 heeft een oppervlak van 16 hectare in totaal en biedt plaats aan 11 vissers. Er is dus ruim voldoende water per visser beschikbaar! Elke stek is keurig aangelegd en geeft voldoende ruimte om je volledige karper setup mooi uit te stallen. Jurassik Carpe 2 is verder een uitdagend water dat zich uitstekend leent om PB’s te doen verbreken. In het water is op enkele plaatsen wier aanwezig en er zijn interessante diepteverschillen, taluds, kuilen en geultjes te ontdekken die mogelijk mooie vangsten kunnen opleveren.

Het visbestand op Jurassik Carpe 2 is om van te watertanden!

Jurassik Carpe 3 biedt meer dan genoeg opties om als karpervisser je hart op te halen. Dit water is zeven hectare groot en biedt plaats aan vijf vissers. Het water is werkelijk een oase van rust, natuurpracht en ideaal voor karpervissers die naast een uitdaging in de visserij ook privacy en ruimte op prijs stellen. Jurassik Carpe 3 beschikt over veel bodemverloop, een weelderig eiland en last but not least een gezond karperbestand met topvissen tot ruim 25 kilo! Een BTW revealed over dit water schreef ik eerder en vind je hier.

Bianca viste eerder al op Jurassik Carpe 3!

Ontvangst

Goed, tijd om jullie mee te nemen op mijn visavontuur op Jurassik Carp 2! De ontvangst is zoals altijd hartelijk en gastvrij bij op dit complex. Twee keer eerder heb ik op dit water gevist en hierdoor kende ik Guillaume en zijn vrouw, bailliff Gregory en kok Leatitia van deze eerdere sessies. Bij aankomst staat de koffie altijd klaar en via een plattegrond wordt keurig uitgelegd waar je stek zich bevindt. Hierna wordt je persoonlijk naar de stek gebracht. Guillaume en Gregory spreken Engels en ze geven je op de stek direct nuttige tips en trucs om je kans op vangsten te bevorderen.

Het ontvangst is altijd zeer hartelijk op Jurassik Carpe!

Het is ter plaatse mogelijk om gebruik te maken van de maaltijdservice die op de stek wordt bezorgd en als je een boot hebt gehuurd voor je sessie dan ligt deze, samen met de accu en elektromotor, voor je klaar. Zowel Guillaume als Gregory zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood of problemen. Het complex wordt via hekken afgesloten van 19.00 tot 8.00 uur zodat in veiligheid zoveel mogelijk wordt voorzien.

Er kan ter plaatse gebruik worden gemaakt van een maaltijdservice!

Service

Qua service biedt Jurassik Carpe onder andere een maaltijd/broodservice op de stek gedurende drie keer per dag. Elke ochtend vers stokbrood en/of croissants dus! Er kan ook een barbecue op de stek worden gehuurd. Dagelijks komt Gregory langs voor een praatje en je kan elke accu aan hem meegeven zodat deze kan worden opgeladen en je hem de volgende dag weer mooi retour ontvangt.

Je kunt zelfs je lege accu’s meegeven om opgeladen te worden!

Er is een uitgebreide tackleshop aanwezig waar je terecht kunt voor vele hengelspullen, end tackle maar ook baits en particles zijn te koop. Een roeiboot kan gehuurd worden evenals een electromotor, accu en zelfs een kijkemmer. Ideaal dat dit allemaal ter plaatse is!

Er zijn meer dan genoeg faciliteiten op het complex aanwezig om iedere karpervisser een zorgeloos verblijf aan te bieden.

De service heb ik als bijzonder positief ervaren. Tijdens mijn sessie had ik bijvoorbeeld een nieuwe gasfles nodig en deze werd zonder pardon door Guillaume geregeld. Een fantastisch gebaar dat kenmerkend is voor de topservice op dit water. Een dikke duim omhoog dus!

Voorbereiding

In de voorbereiding op deze sessie had ik alvast de dieptekaart geraadpleegd die op de website van The Carp Specialist te downloaden is. Aangezien ik het water in november beviste had ik mijn hengels vooral gericht op het bevissen van de diepere delen en kuilen in het water. Qua aas koos ik voor de Complex-T range van Dynamite Baits, die zich qua voedingswaarden uitstekend leent voor de koudere watertemperaturen en als interessante feature heeft dat het uitwasemen vooral in modderige delen van het water duurzaam van aard is. Verder gebruikte ik als voer fijne partikels zoals hennep en chopper tijgernoten.

Het Complex-T aas van Dynamite Baits…

…moest voor aanbeten gaan zorgen!

Een fishfinder is tevens onmisbaar en doet de kans op vangen aanzienlijk toenemen. Hiervoor viel mijn keuze op de Deeper Pro fishfinder, die compact is om mee te nemen, eenvoudig is aan te sluiten op elke boot en via je eigen telefoon nauwkeurig afleesbaar is. Mijn sessie startte ik vervolgens met het uitgebreid uitpeilen van de bodem en al snel vielen mij interessante diepe kuilen en taluds op.

De Deeper Pro moest helpen om de bodemverloop in kaart te brengen.

Sessie

Op die manier bepaalde ik de rigs die ik op deze karperspots zou gaan gebruiken en mijn keuze hiervoor viel op de 360 rig voor het vissen met pop-up en de combirig voor het vissen met bodemaas. De lengte van de rig liet ik wat langer, aangezien ik vooral viste op de overgangen tussen harde en zachte bodem. Dit bleek al snel een goede keuze, want binnen vier uur had ik na een mooie dril de eerste karper al op de mat.

Ondanks de koude omstandigheden wist Bianca al snel succes te boeken.

Deze karper kon duidelijk de 20mm Complex-T boilie niet weerstaan en ik kon mijn geluk niet op! Tijdens de koudere begin winter/eind herfst periode wordt de kans op een aanbeet toch best wel kleiner en als het dan zo snel al prijs geeft dan geeft mij dit een speciaal gevoel.

Binnen no time komt de eerste vis al op de mat!

Op deze manier ving ik op drie hengels van drie verschillende spots tien prachtige karpers in een week tijd. De vissen waren allen boven de 15 kilo met als uitschieter een prachtige spiegelkarper van net geen 20 kilo. Ondanks de koude watertemperatuur gaven deze karpers stuk voor stuk een mooie dril en dit leverde keer op keer een heerlijke strijd op. Dik genieten dus!

Bianca kan terugkijken op een zeer geslaagde sessie!

Wier

Er is enig wier op het Jurassik Carpe 2 aanwezig en ik hoor geregeld van vissers dat ze dit als lastige visserij ervaren. Persoonlijk vind ik het vissen op wierrijk water een mooie extra dimensie geven aan de karpervisserij. Ik hou in dat geval rekening met het gebruiken van wat grotere haaksoorten, drop off loodsysteem of ik gebruik loodsystemen met een vorm die makkelijk door het wier heen glijdt, ik vis met drijvers en dril bij voorkeur vanuit de boot.

Persoonlijk vind ik wier een extra dimensie geven aan de visserij.

Na de aanbeet vooral geen druk zetten en rustig naar de vis toe varen geeft bij mij prima resultaten. Guillaume gaf verder aan het water behandeld te hebben zodat de wiergroei in de toekomst relatief beperkt zal blijven.

Door slim in te spelen op het wier hoef je er zeker geen last van te hebben!

Regels

De regels die gelden voor Jurassik Carpe 2 zijn vergelijkbaar met de regels die gelden voor de gemiddelde betaalwateren, met als voordeel dat hier met vier hengels per visser gevist mag worden. Visveiligheid staat hoog in het vaandel, dus dikke onthaakmatten zijn verplicht, evenals ontsmetting van de eventuele wonden. De maximale haakgrootte is twee en gevlochten hoofdlijnen zijn verboden. Gebruik van leadcore is toegestaan met een maximale lengte van 50 centimeter.

De regels zijn natuurlijk bedoeld om het prachtige karperbestand niet te beschadigen!

Bewaarzakken zijn verboden en zelfgemaakte partikels zijn toegestaan, maar de kwaliteit ervan kan worden gecontroleerd. Het gebruik van voer- en roeiboten is ook toegestaan evenals barbecuen op de stek. Tijdstip van aankomst is 14.00 uur en tijdstip van vertrek is 10.00 uur. De regels zijn duidelijk aangegeven op de website van The Carp Specialist, zodat hier geen misverstanden over kunnen bestaan!

Het voordeel van Jurassik Carpe 2 is dat je er met vier hengels mag vissen!

Stekken

De bereikbaarheid van de stekken is uitstekend. Alle stekken zijn met auto bereikbaar en de auto mag op de stek blijven staan gedurende de gehele sessie. De wegen zijn rondom verhard en met een snelheid van zo’n 15 kilometer per uur prima te berijden. De stekken zijn allen ruim opgezet een bieden voldoende plaats voor de gehele karperuitrusting. Het bevisbare wateroppervlak ligt per stek op tenminste twee hectare. Elke stek heeft prachtige features zowel richting eigen kant als in de onderwaterwereld qua bodemverloop, bodemsoorten, wier, taluds, kuilen en geultjes.

De vele features van de stekken zijn goed te vinden met de juiste dieptemeter. Zo ga je geheid meer vangen!

Bereikbaarheid

De reisafstand naar Jurassik Carpe is prima te doen. De locatie wordt op de site van The Carp Specialist goed aangegeven en is via Google Maps prima te vinden. Qua kilometers is de ligging uitstekend en faciliteiten zoals een supermarkt en apotheek zijn op korte afstand vanaf het complex te vinden. Dagjes uit naar bijvoorbeeld Euro Disney in Parijs zijn prima te doen vanaf het Jurassik Carpe complex.

Jurassik Carpe is prima te bereiken!

Beoordeling

De service op Jurassik Carpe 2 krijgt van mij een welverdiende 9. Het vissen wordt comfortabel gemaakt doordat er een maaltijdservice bestaat, die als totaalpakket, maar ook afzonderlijk als in ontbijt, lunch en/of diner kan worden afgenomen. De maaltijden worden op de stek verzorgd. De accu’s worden meegenomen, opgeladen en weer teruggebracht. Dit vind ik persoonlijk een hele fijne service. Dit scheelt immers het zelf sjouwen met die zware dingen en dus een zorg minder. Het toilet- en douchegebouw is goed bereikbaar. Tijdens mijn sessie hielp Guillaume mij met een gasfles en dit vind ik zeer te waarderen van deze gastvrije beheerder!

Onder andere de koelkasten en vriezers zijn een mooi onderdeel van de faciliteiten op Jurassik Carpe 2.

De vangsten en het karperbestand krijgen een fraaie 7,5. Tijdens deze weeksessie had ik elke dag mooie actie en ving ik in totaal tien prachtige gezonde karpers, waarvan de zwaarste bijna 20 kilo woog. Heerlijk drillen en mooie harde fluiters. Top!

Gezonde karpers: daar houden we van!

Het sanitair in het hoofdgebouw ziet er prima uit. Er zijn voldoende wastafels, prima toiletten en goede douches ter plaatse. Het gebouw is redelijk schoon, maar een pietje precies zou zeggen dat het iets schoner zou kunnen. Al met al geef ik het sanitair van Jurassik Carpe 2 een ruim voldoende namelijk een 7.

De toiletgebouwen zijn prima in orde!

Stekken en bereikbaarheid

De stekken liggen er keurig verzorgd bij en zijn op prima afstand van elkaar gelegen. Er is aan een voorziening gedacht om je boot aan te leggen en er is voldoende ruimte. Per stek is er genoeg viswater en de auto mag er blijven staan. Wel ligt er een weg langs het water dat qua verkeer niet erg druk is, maar een pluspunt is het niet voor de stekken die op deze weg uitkijken. De stekken krijgen hiermee het cijfer 6.5.

De stekken liggen er keurig verzorgd bij en er is genoeg viswater voor iedere stek.

De bereikbaarheid van Jurassik Carpe 2 vind ik één van de grote voordelen van dit water. Op nog geen vier uur rijden van Breda, op slechts 60 kilometer van Parijs en 85 kilometer van Disneyland Parijs gelegen is de bereikbaarheid van dit water een absoluut pluspunt! Dit maakt het vissen op Jurassik Carpe ook geschikt voor gezinnen die naast het karpervissen ook graag andere uitstapjes maken tijdens hun vakantie. Verder is het water ook ideaal voor wat kortere vissessies zoals een weekend of midweek. De bereikbaarheid en ligging van Jurassik Carpe 2 krijgt hiermee een mooie 9.

Jurassik Carpe 2 is een prachtig water, dat van Bianca een gemiddelde score krijgt van 7,8!

Overall

Het gemiddelde cijfer komt hiermee uit op een 7,8. Een cijfer waar ze trots op mogen zijn! Het vissen op Jurassik Carpe 2 vind ik een absoluter aanrader en ideaal voor de karpervisser die graag zijn PB wil aanscherpen, gastvrije service op prijs stelt en houdt van mooie actie van fraaie sterke karpers.

Bianca heeft Jurassik Carpe 2 zeer positief ervaren!

Het gemiddelde cijfer komt hiermee uit op een 7,8.

Veel plezier en vang ze!

Bianca Venema


Enthousiast geworden over Jurassik Carpe 2? Kijk voor boekingen op de website van The Carp Specialist.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl