BTW Revealed: Jurassik Carpe van The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Jurassik Carpe van The Carp Specialist

In het hart van de Franse Picardie ligt het mooie Domaine d’Halatte, ook wel Jurassik Carpe genoemd. Dit privéterrein heeft een oppervlakte van maar liefst 125 hectare en op dit terrein bevinden zich drie prachtige wateren. Alle drie de wateren zijn te boeken via The Carp SpecialistIn deze editie van BTW Revealed volgen we Thimon Dokter tijdens zijn sessie op het grootste water van de drie, Jurassik Carpe 1. We laten Thimon aan het woord.


Thimon vertelt: ‘Jurassik Carpe 1′. Zo luidt de naam van dit grote, uitdagende water in het noorden van Frankrijk. Het water is 77 hectare groot en gevuld met een bestand aan karpers waar je u tegen zegt. Dit water laat menig vissershart sneller kloppen en met regelmaat worden PB’s hier verbroken. Kortom: een water met de nodige potentie maar zeker ook uitdaging. De uitdaging op dit water komt in de vorm van enorme wiervelden, eilanden en interessante diepteverschillen. Er is meer dan genoeg om als karpervisser je hart aan op te halen! Ook de omgeving van het water is een lust voor het oog. Vlak naast Jurassik 1 stroomt een mooie rivier met daarboven een prachtig oud Frans dorpje. Een genot om naar te kijken vanaf het water!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-21

De omgeving rondom Jurassik Carpe is werkelijk prachtig!

Op vrijdag nacht 17 september was het eindelijk weer zover. Samen met mijn goede vriend en vismaat Timon vertrok ik naar Frankrijk om een heerlijk weekje te vissen. Wekenlang keek ik uit naar deze sessie! In het voorjaar van 2016 was ik al eens eerder op Jurassik Carpe 1 te vinden. Die sessie verliep toen helaas anders dan ik had gepland. Er kwamen slechts enkele karpers op de mat, maar ook dat hoort bij het karpervissen. Altijd nog beter dan een blank! Deze keer, in september, was ik vastberaden om het tij te keren en een paar mooie vissen te vangen. Gelukkig werd mijn goede voorbereiding en harde werk beloond met een aantal prachtige vissen. Eén exemplaar was voor mij extra bijzonder. Een vis als deze zal ik niet snel opnieuw vangen! Maar daarover later meer…

Wil je het domein van Jurassik Carpe vanuit de lucht bekijken? Check dan de onderstaande video!

Over het water

jurassik-carpe-the-carp-specialist-7

Vanaf het water is het uitzicht op alles rondom Jurassik Carpe werkelijk prachtig!

Een aantal feiten:

 • Jurassik Carpe 1 heeft een oppervlakte van 77 hectare
 • Er zijn 24 bevisbare stekken (maximaal 36 vissers toegelaten)
 • Op het water bevinden zich twee eilanden
 • Het is het mogelijk een 4-persoons huisje te huren op stek 2 (vlakbij het water) voor eventueel niet vissend gezelschap  
 • De afstand vanaf Breda is 355 km en vanaf Brussel 264 km
 • De topvis van het water woog bij zijn laatste vangst ongeveer 32 kilo
 • Alle stekken zijn met de auto bereikbaar. De auto mag ook op iedere stek geparkeerd blijven staan
 • Honden zijn van harte welkom
 • Supermarkt, autogarage, tankstation, bouwmarkt etc. zitten op 20 minuutjes rijden gelegen in het dorpje ‘Les Ageux’ (D1017)
 • Bij het water kan gebruik gemaakt worden van een volledig nieuw sanitair gebouw 
 • Er is een volledig ingerichte tackle shop bij het water aanwezig
 • Boten, elektromotoren, accu’s en zelfs kijkemmers kunnen bij het water gehuurd worden
 • Jurassik biedt u de service om elke dag vers stokbrood, croissants etc. op uw stek te bezorgen

Ook zeker het vermelden waard is de onderhoudsuitzetting die Jurassik in december 2016 heeft gehad. Bij deze uitzetting werden maar liefst 113 karpers met een gemiddeld gewicht van 12,9 kilo uitgezet! Dat belooft vele mooie vangsten in de toekomst.

Regelgeving

 • Tijd van aankomst is stipt 14:00 uur. Het wordt niet gewaardeerd als je eerder aankomt
 • Tijd van vertrek is 10:00 uur
 • Nachtvissen is toegestaan
 • Maximaal vier hengels per visser
 • Onthaakmatten zijn verplicht en dienen groot en dik genoeg te zijn
 • Bewaarzakken zijn ten strengste verboden!
 • Ontsmetting van de wonden is verplicht! Gebruik bij voorkeur de Korda Carp Care kit
 • Het is niet toegestaan om hengels onbeheerd achter te laten
 • Weerhaakloze haken of haken met microbarb zijn verplicht! Gebruik bij voorkeur haken met microbarb
 • Haken mogen niet groter zijn dan haakmaat 4
 • Gevlochten hoofdlijnen zijn verboden
 • Het gebruik van leadcore is toegestaan met een maximale lengte van 50 cm
 • Het gebruik van voerboten is toegestaan
 • Rubberboten zijn toegestaan. Bij gebruik van een rubberboot is het verplicht om een reddingsvest te dragen
 • Hou rekening met medevissers en vis tot maximaal 150 meter vanaf je stek
 • Zelfgemaakte partikels zijn toegestaan, mits deze van een goed aangeschreven leverancier komen
 • Zwemmen is niet toegestaan
 • Luide radio’s zijn niet toegestaan
 • Barbecues zijn toegestaan, maar absoluut geen open vuur!
 • Overmatig alcohol- en drugsgebruik zijn ten strengste verboden
 • Houd je stek netjes en plaats je afval + sigaretten peuken op de daarvoor bestemde plaatsen

De regelgeving op het domein wordt erg serieus genomen. Bij het niet naleven van het reglement word je onmiddellijk van het domein verwijderd ZONDER compensatie!

Jachtseizoen op Jurassik Carpe 1

jurassik-carpe-the-carp-specialist-24

De verboden zone wordt met de rode ballenlijn duidelijk aangegeven.

Op het domein van Jurassik Carpe is vanaf medio augustus tot begin februari het jachtseizoen geopend. Dit houdt in dat het terrein rondom het water deels gebruikt wordt voor de jacht op onder andere fazanten, konijnen, hazen en eenden. Voor uw veiligheid en die van de jagers zijn daarom in de bovengenoemde periode de stekken 8 t/m 14 en de stekken 17 en 18 niet bevisbaar. In deze periode is het ten strengste verboden om je op de gesloten stekken of verder dan de ballenlijn in het water te begeven. Hier wordt streng op gecontroleerd! Bij het niet naleven van deze regels word je direct van het terrein verwijderd zonder compensatie.  Zelf ben ik getuige geweest van de jacht op fazanten vlak achter mijn tent. Het is bijzonder om mee te maken en zeker een aanrader om dit eens van dichtbij te bekijken! 

Drukte op het water

Op Jurassik Carpe 1 vind ik het persoonlijk wel meevallen met de drukte. Het water van 77 hectare heeft 24 stekken en daardoor heb je tussen de stekken nog zeeën van ruimte over. Meestal zijn niet alle stekken volgeboekt, wat extra rust en ruimte creëert.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-18

Elke stek heeft meer dan genoeg water om te bevissen!

Het water heeft van zichzelf een hoge moeilijkheidsgraad wat een hoop mensen afschrikt om er te gaan vissen. Ik kan hier over meepraten, want makkelijk is het zeker niet! Ik zou het dan ook willen afraden voor beginnende karpervissers die niet bekend zijn met de wiervisserij of het vissen op groot water. Voor de visser die volledig zijn eigen ding wil doen, wil genieten van de rust en ervaring heeft met de wiervisserij is dit het ideale water.

Voorbereiding

Voordat ik ga vissen in Frankrijk zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk te weten kom over het water. Dit doe ik door bijvoorbeeld reviews te lezen over het water op de site van The Carp Specialist. Hier staan de ervaringen van verschillende karpervissers die het water eerder bezochten. Zij beschrijven hoe ze hun sessies beleefden en wat de situaties op dat moment waren. Allemaal info van onschatbare waarde, als je het mij vraagt! Tevens is er soms een dieptekaart te vinden, die je vooraf ook zeeën aan informatie kan opleveren!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-dieptekaart

Een dieptekaart geeft een hoop informatie over het water. Deze dieptekaart is te downloaden op de website van The Carp Specialist.

Verder is het belangrijk om goed na te denken over de materialen die je nodig hebt op het betreffende water. Probeer van tevoren zoveel mogelijk te weten te komen over zaken als bijvangsten, bodemstructuur, wiergroei en andere onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Ik had zelf het grote voordeel dat ik al eerder op Jurassik geweest was. Daardoor was ik in staat om mijn eigen ervaring en kennis te gebruiken bij de tweede sessie. Deze informatie bleek van onschatbare waarde tijdens mijn laatste sessie van september…

Ontvangst en service

De service en ontvangst is goed geregeld op Jurassik. Bij aankomst staat er voor iedereen een lekker bakje koffie klaar. Vervolgens wordt op de plattegrond in de lodge door Guillaume keurig uitgelegd waar je komt te zitten, waarna je persoonlijk naar de geboekte stek wordt gebracht. Gauilaume en Gregory zijn twee vriendelijke heren die goed Engels spreken je helpen waar ze maar kunnen. Ook tijdens de rest van de week kan je met iedere vraag of probleem bij hen terecht.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-16

Bij aankomt ontvangt Gauilaume je in de lodge.

Daarna brengt Gauilaume of Gregory je naar de geboekte stek. Het zijn twee zeer vriendelijke heren die goed Engels spreken en je graag op weg helpen waar ze dat kunnen. Ook de rest van de week kan je met iedere vraag of probleem bij hun terecht. In de lodge houdt Guillaume gedurende de week keurig alle kosten bij die gemaakt worden door de services waar gebruik van wordt gemaakt. Aan het einde van de week krijgt iedereen een overzicht van wat er afgerekend dient te worden. Overzichtelijk en helder!

Qua service biedt Jurassik Carpe onder andere:

 • Het laten bezorgen van broodjes, drinken en warme maaltijden op de stek (elke dag)
 • Gratis opladen van elektrische apparaten + daarvan het terug bezorgen op je de stek
 • Er kan een barbecue gehuurd worden

jurassik-carpe-the-carp-specialist-12

jurassik-carpe-the-carp-specialist-14

jurassik-carpe-the-carp-specialist-13

Ook een goed gevulde tackleshop is aanwezig!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-15

Hier kun je terecht voor alle benodigdheden.

De tackleshop die aanwezig is geeft je de mogelijkheid om eventuele vergeten of benodigde materialen aan te schaffen. Onder andere boilies, pellets, partikels, tijgernoten, kleding, end tackle en kijkemmers zijn te verkrijgen in de tackleshop. Last but nog least is er ook nog een grote koelkast vol met bier of andere alcoholische versnaperingen aanwezig. Kortom: op Jurassik geen gebrek aan materiaal of ‘innerlijke verzorging’ 😉

Wat sanitair betreft komt je als visser ook niets tekort op Jurassik. Inmiddels is er op het domein een volledig nieuw sanitairgebouw geplaatst en ingericht. Het oude sanitairgebouw was toe aan vervanging, dus hebben de mannen op Jurassik de handen uit de mouwen gestoken om ook hier iets moois van te maken.

De stekken

 • Bereikbaarheid

Alle stekken zijn met de auto te bereiken. De wegen echter zijn niet van hele beste kwaliteit. Het ligt er vol met grote keien en er zitten her en der grote gaten in de weg. Het is dus goed oppassen en voorzichtig rijden!

 • Wier

Wier is ruim aanwezig op Jurassik. Ik heb zelf inmiddels twee keer op het water gevist (in april en in september) en in beide sessies had ik te maken met redelijk veel wier. In april, afhankelijk van het weer staat, het wier tot maximaal 50 cm hoog. In september staat het wier op veel plekken tot aan de oppervlakte. Zonder boot ben je echt kansloos, houd hier rekening mee!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-10

Een goed uitgeruste boot mag niet ontbreken op Jurassik Carpe!

 • Bodem

De bodem bestaat grotendeels uit zacht zand gemixt met flinke lagen stinkende zwarte modder. Door goed te zoeken kun je her en der tussen de wiervelden wat harde plekken met grind vinden. Deze plekken bevinden zich met name in de diepere kuilen. Deze zijn goed te zien op de beschikbare dieptekaart.

 • Ruimte

Zowel de stekken als de bevisbare ruimte bieden meer dan genoeg plaats om lekker je eigen ding te kunnen doen. De stekken hebben allemaal een keurig stukje gras waar je alle spullen prima kwijt kunt. Het bevisbare wateroppverlakte per stek zit tussen de 3 en 5 hectare. Je zult dan ook niet snel last hebben van de lijnen van collega vissers. En mocht je wel bij elkaar in de buurt komen, houd dan rekening met elkaar. Gun elkaar de ruimte!

Mijn aanpak op Jurassik

Bij aankomst op Jurassik heb ik eerst mijn boot opgeblazen en de dieptemeter geïnstalleerd, om vervolgens rustig een paar rondjes te gaan varen. Ik ben gaan kijken hoe de bodemstructuur eruit zag en waar de grote wiervelden zich precies bevonden. Op die manier heb ik een inschatting gemaakt van hoe de karpers zich bewegen in hun onderwaterwereld.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-17

Voordat je begint met vissen is het raadzaam om eerst wat interessante spots te zoeken.

Na een paar rondjes varen ben ik met de verzamelde informatie een plan van aanpak gaan maken. In deze aanpak heb ik rekening gehouden met het positioneren van mijn lijnen en met het inzetten van de juiste systemen voor dit water. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om twee hengels midden in het wier te vissen met een chod rig. De twee andere hengels positioneerde ik op schone, harde plekken tussen het wier.

Nadat Guillaume onze spullen naar de stek had gebracht konden we beginnen met het opbouwen van ons kampement. We kozen ervoor om allebei een eigen stek te bevissen om zo de lijndruk te minimaliseren en de ruimte optimaal te benutten. Nadat we de boten hadden opgeblazen, hengels hadden klaargemaakt en stekken hadden gezocht werd het tijd om eens rustig de eerste hengels in positie te brengen. Na een tijdje ligt alles keurig op zijn plek en besluiten we maar even een potje te gaan eten. Althans, dat was de bedoeling. Terwijl ik bezig ben met het klaarmaken van een maaltijd loopt er al een hengel van Timon af! Na een stevige dril vanuit de boot weet ik de vis voor Timon te scheppen. De eerste spiegel is binnen en klokt een gewicht ruim over de 15 kilo. Die is binnen! Je kunt je sessie slechter beginnen…

jurassik-carpe-the-carp-specialist-1

De kop is eraf! De eerste vis klokt meteen boven de 15 kilo.

We geven de mooie spiegel haar vrijheid weer terug en genieten na van een goed begin op deze eerste avond. Ik besluit na het terugzetten van de vis verder te gaan met koken. Door de goede start van onze sessie smaakt de maaltijd extra lekker! De rest van de avond blijft het angstvallig stil. Er is weinig activiteit op het water te bespeuren. Eigenlijk bevalt de stilte ons best goed. We zijn vermoeid van de reis en het opbouwen van de spullen, tijd om lekker te gaan slapen. Tot net na 06:00 uur in de vroege ochtend is het stilletjes op onze stekken. Plotseling komt er bij mij een Delkim tot leven en word ik gewekt door een keiharde run. Na een behoorlijk stevige dril krijg ik een schim te zien van de vis in het diepte, heldere water. Een grote schubkarper verraad zich aan de oppervlakte en gelukkig is het met de eerste scheppoging direct raak. Kassa! 17,1 kilo is mijn eerste vis van deze sessie.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-2

Mijn eerste vis klokt maar liefst 17,1 kilogram!

Na een korte fotosessie zet ik de vis terug en vaar ik de hengel weer opnieuw uit. Een heerlijk dampend bakje koffie staat al op mij te wachten, daar heeft mijn vismaat Timon al voor gezorgd. Lang kan ik niet van mijn koffie genieten, want de hengel die ik net heb ingelegd vliegt er weer als een haas vandoor. Snel de boot in en achter de vis aan. Na een vrij gemakkelijke dril met af en toe wat flinke vlucht pogingen weet ik de vis te scheppen en is de kleine druktemaker de mijne. Niet de grootste vis, maar daarom zeker niet minder welkom. Op dit lastige water is iedere vis er immers 1!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-4

Qua gewicht geen topper, maar dit puntgave visje is meer dan welkom!

We maken een klein sprongetje in de tijd. Vrijwel de hele dag en nacht blijft het stil op beide stekken. De wind is gaan liggen en er is geen enkele activiteit meer te bespeuren. Het lijkt erop alsof de vissen even een pauze hebben ingelast om een tactiek te verzinnen onze rigs te ontwijken. Wanneer ik druk aan het observeren ben zie ik door mijn polaroid bril grote scholen voorns voor de kant langs trekken. Ik besluit mijn pen hengel er even bij te pakken om te proberen wat grote voorns of een dikke zeelt te vangen. Na krap een uurtje vissen heb ik het schepnet al behoorlijk vol. Een prima bezigheid voor tussendoor!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-11

Een net vol dikke voorns, prima vermaak tussen het karperen door.

Nadat ik in amper een uurtje tijd zo’n 50 voorns bij elkaar heb geharkt besluit ik om de voorns hun vrijheid terug te geven. Ik leg mijn pen hengel aan de kant en zet een bakje koffie. Alsof het zo moet zijn loopt op dat moment weer een hengel met een bloedgang af. Snel de boot weer in en achter de vis aan. Na een hachelijke dril waarin de vis zich een aantal keer vastzwemt, weet ik de vis toch uit het wier te plukken. Wat ik vervolgens zie is een prachtige rij met grote schubben op zijn flank. Mijn eerste rijenkarper is een feit wanneer ik het net onder de vis schuif. Prachtig! Mijn week is al geslaagd!

jurassik-carpe-the-carp-specialist-5

Eén van de allermooiste karpers die ik ooit heb mogen vangen. Dubbel speciaal omdat het ook mijn eerste rijenkarper was!

Nadat Timon de prachtige rijen op de gevoelige plaat heeft gezet gaan we verder met vissen. We genieten samen na van de prachtige vis en focussen ons ondertussen op wat er misschien nog komen gaat. Met een enorme feeststemming en grote lach op mijn gezicht vaar ik tevreden mijn lijn opnieuw uit. Wanneer ik terugkom bij de kant pakt Timon mijn hengel aan en helpt even een handje met alles weer installeren. Slim als hij is heeft hij de ontvanger van zijn piepers meegenomen en na een kwartiertje rustig zitten klinken er twee piepen uit de ontvanger. We besluiten te gaan kijken en lopen rustig naar Timon’s stek. De hanger van één van zijn hengels hangt strak tegen de pieper aan en de top van de hengel is iets gebogen. De boot wordt losgemaakt en samen stappen we in om te gaan kijken wat er exact gebeurd is. Ons vermoeden wordt bevestigd als we even later ons net schuiven onder een prachtige dikke spiegel. Met de derde 15 kilo+ vis van de sessie mogen we absoluut niet klagen! We genieten volop.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-6

Wederom een vette spiegel voor m’n maat Timon. We mogen absoluut niet klagen wat de vangsten betreft!

We vangen in de rest van de week nog een aantal zeer mooie vissen en kunnen aan het einde van de week een keurige balans opmaken. Vier vissen boven de 15 kilo mochten we deze week op de camera zetten en daarbij nog een aantal prachtige twintigers. Zeer tevreden kijken we samen terug op een supergezellige week vissen met een mooi resultaat. En dat op dit lastige water! Geniet hieronder van enkele andere vissen die we wisten te vangen.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-25

Vismaat Timon wist ook deze mooi karaktervis vakkundig in zijn net te loodsen.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-8

De meeste grote vissen melden zich deze week bij Timon.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-9

De laatste vis van de week is ook voor Timon. Klasse gevist maat!

Overall

Als ik Jurassik Carpe 1 een cijfer zou moeten geven dan kreeg het van mij gemiddeld een 8,1. Ik zal hieronder toelichten hoe ik tot dat cijfer kom.

 • Service : 10

De service op Jurassik vond ik fantastisch en geef ik daarom een 10. In de week dat ik er zat te vissen begaf mijn elektromotor het helaas. Dit kan uiteraard iedereen eens overkomen. Kosteloos mocht ik van Guillaume tijdelijk een elektromotor lenen. Ondertussen heeft hij de mijne gerepareerd en zelfs terug op de stek bezorgd. Behulpzaam en passie voor zijn vak is waar deze man voor staat, top geregeld!

 • Vangsten / Bestand: 7.5

In  de weken die ik er gevist heb ving ik karpers tussen de 6 en 17 kilo. Wat opvalt is dat er op Jurassik best een behoorlijk aantal kleinere karpers rondzwemt. Voor sommige vissers kan dit een nadeel zijn en een reden om er niet naar toe te gaan. Verder zwemmen er een zooitje bizar grote voorns en enorme zeelten. Prachtig om te zien, maar niet altijd even handig om op je stek te hebben. Evenals een enorme hoeveelheid kreeften die met het grootste gemak je voerstek op de kop zetten en je rigs slopen. Houd hier dus rekening mee in je materiaal en aaskeuze!

Kijk niet vreemd op van voorns die de 40 cm over gaan. Ze zitten er echt! Deze rakkers vreten met het grootste gemak je stek leeg wanneer je te klein of witvis gevoelig aas gebruikt.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-26

Deze enorme ruisvoorn vond een hairtje met twee tijgernoten geen enkel probleem!

 • Sanitair: 6

In 2016 stond er op Jurassik nog een behoorlijk bouwvallig sanitairblok. Het voldeed om je te kunnen douchen en naar het toilet te kunnen. Echt schoon en veilig was het echter niet. Het was zeer zeker aan een opfrisbeurt of vervangbeurt toe. Inmiddels is dit gelukkig ook geregeld, dus bij een volgend bezoek zal het cijfer voor dit onderdeel hoger uitvallen!

 • Stekken: 9

Op Jurassik zijn naar mijn mening de stekken prima in orde. Iedere stek biedt meer dan genoeg ruimte om een grote tent te plaatsen. Daarnaast hou je nog genoeg ruimte over voor je onthaakmat, weegmateriaal en andere belangrijke materialen die je graag binnen handbereik wilt hebben. Het is ook mogelijk om op iedere stek de auto te parkeren. Dit scheelt een hoop gezeul met materiaal!

Bereikbaarheid

De toegangsweg van Jurassik Carpe ligt gelegen aan een drukke doorgaande weg. Aan de weg staat een groot bord waaraan je direct ziet welke kant je op moet. Wanneer je de navigatie van je auto goed instelt word je keurig afgezet tot aan het hek van het water. Prima te vinden! Op de website van The Carp Specialist is ook een uitgebreide routebeschrijving te vinden.

jurassik-carpe-the-carp-specialist-23

Dankzij het bord is de juiste afslag niet te missen!

Conclusie

Inmiddels heb ik twee keer een week op Jurassik Carpe 1 gevist. Na deze twee weken kan ik zeggen dat ik enorm heb genoten van de natuur, de rust om me heen en de omgeving van dit water. Op elke stek heb ik rustig mijn eigen ding kunnen doen en heb ik geen hinder van andere vissers ervaren. Waar ik wel achter ben gekomen is dat ik totaal geen ‘wiervisser’ ben. Ik vond het leuk om eens te ervaren en gelukkig ben ik redelijk succesvol geweest. Echter zal ik in de toekomst niet zo snel terugkeren naar een water met zoveel wier. Mijn visserij hou ik liever bij het vissen op moeilijke betaalwateren zonder wier en obstakels. Ondanks dat zijn het beheer en de faciliteiten van dit water echt dik in orde!

Het gemiddelde dat uit de door mij gegeven cijfers komt is met een 8,1 een prima score! Ik hoop dat vissers die Jurassik Carpe 1 na mij bezoeken dit cijfer zullen beamen, of zelfs een nóg fijner verblijf zullen hebben op dit fraaie domein, gevolgd door een hogere score  😉

jurassik-carpe-the-carp-specialist-27

Dit kleine maar dappere schubje vergreep zich aan mijn secuur geplaatste presentatie tussen het hoge wier.

Meer informatie over dit water check je op de website van The Carp Specialist. Mocht je daadwerkelijk Jurassik Carpe 1 bezoeken: heel veel succes! Als er nog vragen zijn kun je me altijd bereiken via Facebook of door een mailtje te sturen naar info@karperwereld.nl. De KWO boys zullen je vragen dan naar mij doorsturen.

Thimon Dokter

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl