ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Lac de Viennay – Busters Lake – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Lac de Viennay – Busters Lake – The Carp Specialist

Afgelopen maart vertrok Thimon Dokter naar Busters Lake waar hij een MEGASESSIE viste. Maar liefst negen veertigers kwamen er op de kant en dat was nog niet alles… In deze BTW Revealed lees je niet alleen zijn ervaringen, maar check je ook volop tips en tricks!


Thimon Dokter aan het woord: Inmiddels is het alweer eind maart wanneer er eindelijk weer een Franse sessie op de planning staat. Vanwege het hele Corona gedoe ben ik al ruim een jaar niet meer naar Frankrijk geweest. Erg jammer natuurlijk aangezien ik meestal zo’n vier keer per jaar op visvakantie ga. Het jeukte dan ook weer enorm om in de auto te stappen en mijn geliefde betaalwatervisserij wederom te gaan beoefenen. Gelukkig konden we dit keer wel met een geldige zogeheten PCR Corona test de grens over en besloten we daarom om te gaan. Wie weet hoe lang het immers weer zou duren voordat we weer kunnen gaan mocht Frankrijk wederom in lockdown gaan.

Dit is toch één van de meest fantastische manieren om wakker te worden? Thimon had het in ieder geval gemist!

Nu ik deze BTW Revealed zit te schrijven ben ik net terug uit Frankrijk en heeft President Macron het land alweer voor een maand dicht gegooid. Het was dus net op het nippertje en precies goed gepland! Maar goed, er moest gevist worden en dit keer is het strijdtoneel voor de tweede keer het domein Lac de Viennay, Busters Lake om precies te zijn. Deze week is nog eens extra gezellig aangezien Bas van Klaveren met ons is meegereisd en zelf op Alberts Lake gaat vissen. Ideaal om tijdens onze vakantie eens gezellig te buurten en bij te praten.

Van de twee bevisbare wateren op het domein van Lac de Viennay vist Thimon op Busters Lake.

Alberts Lake had ik zelf al eens eerder bevist in april 2019 met een super sessie, dus nu werd het eens tijd voor iets nieuws. Met prachtige weersvoorspellingen en maanstanden in het vooruitzicht beloofde het een goede week te gaan worden. Tenslotte is Busters Lake een schitterend en overzichtelijk water om te zien dus de zin en de motivatie om te vertrekken werd alleen nog maar groter!

Feiten over Lac de Viennay – Busters Lake

 • Busters Lake is circa drie hectare groot.
 • Op het meer worden per week maximaal 4 vissers toegelaten.
 • De topvis van Busters Lake weegt momenteel ruim 27 kilo (spiegelkarper) en inmiddels zwemmen er drie bekende vijftigers rond.
 • Busters Lake heeft zeven stekken waarvan er vier maximaal per week bevist mogen worden. Verkassen mag uiteraard altijd in overleg met Gerard.
 • Op Busters Lake is wiergroei aanwezig, weliswaar niet zoveel.
 • Busters Lake heeft veel interessante ‘features’ om te bevissen zoals een eiland, gravel platen, plateau’s en interessante diepteverschillen.
 • Roei- en voerboten zijn toegestaan.
 • Op Busters Lake zwemmen een paar grotere meervallen tot ruim 30 kilo.
 • Je kan gebruik maken van elke dag vers stokbrood of croissants door de ‘broodservice’ van beheerder Gerard (aanrader!).
 • Busters Lake heeft een maximale waterdiepte van 4,0 meter
Busters Lake is circa drie hectare groot.

Het reglement

Op het domein van Lac de Viennay kan het niet missen met het reglement. Op ieder water hangen namelijk meerdere overzichtelijke borden met daarop alle regels beschreven die gelden op het meer. Mocht je dus even de regels willen teruglezen dan kan je dat op je gemak aan het water nog eens doen, ideaal! Verder zijn er een aantal belangrijke basisregels opgesteld waaraan iedereen zich dient te houden. Bij inbreuk op het reglement behoudt de eigenaar zich het recht je van het domein af te sturen zonder compensaties! Je vindt het reglement hier.

Ben je de regels vergeten? Je kan het op je gemak op de bordjes rondom het meer nog eens nalezen.

Voorbereiding

Net zoals voor iedere sessie in Frankrijk is voor mij de voorbereiding van essentieel belang. Een aantal weken voordat ik vertrek kijk ik altijd mijn spullen nog even na of alles compleet is. Daarbij check ik ook of alles nog goed functioneert. Je kan het immers niet hebben dat bij aankomst of tijdens je vis week iets kapot gaat. Een super belangrijk onderdeel daarvan zijn de lijnen op mijn molens. Deze krijgen een grondige nakijkbeurt of ze nog goed zijn. Zo niet? Dan zet ik er het liefst dezelfde dag nog nieuwe op. Zeer belangrijk zijn ook mijn tackleboxen. Deze hou ik graag zo compleet mogelijk. Mist er wat? Dan heb ik ruim voor vertrek nog de tijd om materiaal aan te vullen.

Nog even shoppen voor vertrek. Altijd goed om je aas nog even aan te vullen en goed voorbereid op visvakantie te gaan.

Ik laat nooit iets aan het toeval over en zorg dan ook altijd dat mijn spullen top in orde zijn. Je krijgt immers maar een week of soms een paar weken per jaar de kans om een goede sessie te vissen. Hoe beter je dan bent voorbereid, hoe minder er mis kan gaan aan het water. Meestal tijdens een sessie loopt het ook anders dan je vooraf gepland had. Ineens werkt een andere techniek, ander aas of je hebt een ander systeem nodig. Het is dan wel zo fijn dat je alles voorbereid hebt en je spullen compleet hebt. Dan ga je veel relaxter op visvakantie en kan je ter plaatse op iedere situatie inspelen.

Handig om nog even de winkel in te wandelen om je tacklebox te vullen.

Aaskeuze

De meeste van mijn betaalwater sessies spelen zich af in de winter, het vroege voorjaar en het late najaar. In deze periodes vreten de karpers absoluut niet het meeste en dien je dus rekening te houden met je aaskeuze en de hoeveelheid daarvan. Persoonlijk kies ik er dan voor om met zeer attractief en veelal natuurlijk aas aan de slag te gaan. Voor mij zijn er dan een aantal dingen onmisbaar: 10 & 15 millimeter boilies, mini pellets, grondvoer, hennep, maden, wormen en blikmaïs. Feit is nu eenmaal dat een karper in deze periodes van het jaar kleiner aas sneller accepteert dan groot aas.

Verzopen maden, één van Thimon zijn vertrouwde aassoorten in het vroege voorjaar.

Het goed nadenken over je aaskeuze en de hoeveelheid daarvan kan een serieus groot verschil maken in het resultaat van je vangsten. Het maakt het absolute verschil tussen met geluk één vis vangen, redelijk vis vangen of heel goed vis vangen. Het gemiddelde gewicht van je gevangen karpers is met het soort aas en de manier van aanbieden te beïnvloeden. Hoe dit precies werkt leg ik uit tijdens een KWO Studiotalk met Michiel waarvan je de video binnenkort kunt bekijken.

“Wormen mogen ook nooit ontbreken tijdens een voorjaarsessie.”

Ontvangst en service

Op ieder betaalwater dat professioneel gerund wordt is vrijwel altijd een beheerder aanwezig. Op Lac de Viennay is beheerder Gerard elke dag op het domein aan het werk. Hij verricht allerlei werkzaamheden terwijl de vissers lekker hun ding zitten te doen. Het is ook goed te zien dat er veel tijd en toewijding in het domein wordt gestoken. Alles ziet er keurig uit en is goed voor elkaar. Op zaterdag wanneer de stekwissel plaatsvindt en er nieuwe gasten arriveren en vertrekken is Gerard continu in de lodge aanwezig. Hij ontvangt de nieuwe gasten met een lekker bakje koffie of thee en wijst iedereen netjes de weg.

Gerard is een beheerder die elke dag met raad en daad voor alle vissers klaar staat.

Persoonlijk vind ik dat erg prettig wanneer ik ergens aankom dat alles even uitgelegd en aangewezen wordt. Zo kan iedereen goed voorbereid naar de stek toe en weet je waar je aan toe bent. Tijdens je sessie op het domein kan je elke ochtend indien gewenst gebruik maken van de zogeheten ‘brood service’ van Gerard. Er is de mogelijkheid om vers stokbrood, croissants, chocolade croissants of iets dergelijks te laten bezorgen op de stek. Zo ben je iedere ochtend verzekerd van een heerlijk vers en luxe ontbijt. Als laatste vind ik het altijd erg fijn om te weten dat ik op een betaalwater vis dat met een hek beveiligd en omheint is. Dan weet je in elk geval altijd zeker dat je veilig zit en dat geeft mij persoonlijk een erg comfortabel gevoel tijdens een sessie.

Luister altijd goed naar de beheerder voor de nodige tips en tricks!

Het sanitair en faciliteiten

Het faciliteiten gebouw die precies tussen de twee meren in is geplaatst is van alle gemakken voorzien. Door de handige ligging hoef je daarom vanaf je stek niet zo ver te lopen.

De ‘main lodge’ met daarin alle denkbare faciliteiten die je nodig hebt voor een zorgeloze visvakantie.

Zo zijn er onder andere aanwezig:

 • twee douches en twee toiletten;
 • een ruime zithoek waar je koffie en thee kun pakken;
 • meerdere stopcontacten om je telefoon of accu’s op te laden;
 • meerdere koelkasten en vriezers om je boodschappen en aas in koel te houden;
 • een oven om broodjes of ander eten in klaar te maken;
 • barbecue bij de lodge, leuk als je met gezelschap bent;
 • zowel warm als koud stromend water in de lodge.
Alles is aanwezig voor als je een relaxed bakje koffie wilt maken…
…of als je een complete maaltijd wilt fixen.

Mocht je tijdens het inpakken van je auto aas vergeten zijn, of je vangt erg goed waardoor je aas tekort komt? Geen nood! Gerard heeft ter plekke allerlei boilies, pop ups en soaks voorradig waar je weer een tijdje mee vooruit kan. Je kan ook via Gerard hennep, tijgernoten, pellets en ander klein aas kopen. Aan alles is gedacht op het domein! Kom je er bij aankomst achter dat je je onthaakmat, landingsnet of weeg tri-pod bent vergeten? Geen probleem! Dit kan je geheel kosteloos op het domein lenen gedurende je vakantie. Over topservice gesproken.

Een lekkere warme douche is wel zo prettig tijdens je vakantie.

De stekken

Alle stekken op Busters Lake zijn keurig verzorgd en liggen privé tussen het groen. Op iedere stek zit je dus lekker rustig en kan je genieten van de natuur om je heen. Persoonlijk vind ik dit erg prettig wanneer ik van een weekje vakantie zit te genieten. Nog een reden dat ik graag privé wil zitten is dat mijn vriendin regelmatig mee gaat naar Frankrijk. Een beetje extra privacy is dan wel gewenst. Verder is iedere stek op Busters Lake keurig verzorgd en goed onderhouden. De stekken zelf zijn allemaal omheind met spoorbielzen met daartussen gravel gestort. Dit zorgt ervoor dat je tent altijd lekker schoon blijft en dat bij regen het water heel gemakkelijk weg loopt. Zo zit je nooit in de bagger te vissen mocht het een keer slecht weer zijn!

De stekken op Busters Lake zijn allemaal keurig aangelegd met ‘grindbakken’.
Iedere stek heeft voldoende ruimte om tenminste twee bivvy’s neer te kunnen zetten.

Op vrijwel iedere stek is een grote afvalemmer aanwezig waar je uiteraard al je zooi netjes in kan deponeren (let op, glas dien je apart te houden van je restafval). De bakken zijn netjes afsluitbaar met een deksel dus ook het ongedierte kan er niet bij. Wel zo prettig als je ’s nachts lekker rustig ligt te slapen en er eens een rat of muis bij je stek op bezoek komt. Bijna iedere stek is voorzien van een mooie grote picknick tafel. Ideaal om lekker aan te eten als het mooi weer is of om gewoon handig wat spullen op te zetten. Multifunctioneel tijdens een lange sessie zullen we maar zeggen. Op iedere stek kun je dus genieten van alle ruimte en rust.

Vanaf de meeste stekken heb je een mooi overzicht over het hele meer.

Ontspanning tijdens je sessie

Wil je tijdens je sessie even lekker ontspannen? Dan is het mogelijk om even een paar uurtjes aan de kweekvijver te vissen genaamd: ‘Shaggy’s Pond’. Dit meertje ligt op het domein verscholen tussen de grote gekleurde struiken en doet zeer idyllisch aan. In dit meertje zwemmen de toekomstige karpers voor zowel Alberts als Busters Lake.

Shaggy’s pond is het idyllische meertje van het domein.

Mijn aanpak op Busters Lake

Voorafgaand aan deze sessie heb ik al lang en breed mijn huiswerk gedaan. Via de website van The Carp Specialist had ik al veel informatie gevonden over onder andere het visbestand, de grootte, eventuele obstakels, bodemverloop en de bodemgesteldheid. Aan de hand van al deze informatie kan je al een heel goed beeld krijgen van hoe zo’n water in elkaar steekt. Een betaalwater in Frankrijk is immers helemaal niet zoveel anders als een vergelijkbaar water in Nederland. De karpers zijn er hetzelfde en eten ook gewoon hetzelfde aas.

Vanaf deze drone foto is een deel van de onderwater situatie op Busters lake heel goed te zien.

Hoe meer informatie je over het water beschikbaar hebt des te makkelijker kan je het jezelf maken tijdens de sessie. Als ik het allemaal heel letterlijk bekijk dan zit ook zeker in mijn eigen betaalwater visserij de meeste tijd en moeite in de voorbereiding. Meestal kan ik daar ook optimaal van profiteren wanneer ik eenmaal aan het vissen ben. De resultaten komen dan ook vanzelf zonder dat ik er nog eens veel extra moeite voor hoef te doen. Vergeet ook zeker tijdens de voorbereiding op een sessie niet de reviews op de website te lezen. Hier staan vaak veel ervaringen en vangsten van vorige vissers vermeld. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn voor je eigen sessie!

Reviews van andere vissers kunnen van onschatbare waarde zijn!

Aankomst

Zoals op ieder betaalwater, ga ik bij aankomst eerst eens goed observeren. Ik zet een goede bak koffie en ga er eens relaxt bij zitten. Zo kan ik tegelijkertijd even lekker uitrusten van de lange reis en ondertussen het water goed in de gaten houden. Tijdens zo’n bakje koffie, dat gemiddeld ruim een kwartier duurt, leer je al een heleboel over het water. Je ziet snel genoeg waar er vissen springen, draaien of waar aasbellen naar boven komen. Plekken waar watervogels duiken of waar witvis te zien is (indien aanwezig) zijn spots om goed in de gaten te houden.

Vanaf de aankomst bij het hek heb je een mooi overzicht over het hele meer.

Tijdens mijn sessie op had ik het geluk dat de zon fel scheen en dat het mooi weer was. Zo kon ik kort na aankomst ideaal met mijn polaroidbril het water bekijken en zag ik bijvoorbeeld her en der een paar flinke plukken wier staan. Dat gaf al een heleboel waardevolle informatie waar ik tijdens mijn sessie flink gebruik van kon maken. Wie dit stuk leest en goed heeft opgelet kan concluderen dat het allergrootste deel van mijn visserij en de vangsten bestaat uit de voorbereiding. Hoe meer factoren je hebt voorbereid, des te meer het je tijdens de sessie zal gaan opleveren.

Als je voorafgaand aan de sessie goed je huiswerk doet zal je zien dat je tijdens je sessie regelmatig met een mooie kromme hengel in je handen staat.

Tactiek en techniek

Nu ik wist dat er een paar flinke plukken wier te zien waren wist ik ook meteen dat er ondieptes in het meer moesten liggen. Wier groeit namelijk vaak op plekken die ondieper liggen en veel zonlicht krijgen, waar dus het water ook weer net iets warmer kan zijn. Met deze informatie kon ik dus weer verder puzzelen. Nadat ik mijn koffie had opgedronken heb ik mijn voerboot met dieptemeter er eens bij gepakt. Hierop was zeer duidelijk te zien dat het wier zoals ik al vermoedde precies groeide op een ondiepe uitloper aan de zijkant van het eiland. Een soort van ondiepe dijk onder water.

Thimon maakt graag gebruik van zijn voerboot.

Diepteverschillen

Vlak voor deze dijk lag een perfect, langzaam oplopend talud dat precies in de zon lag. Het talud kwam vanuit een diepte van 3,30 langzaam omhoog naar een diepte van 1,40. De perfecte plek om nu in het voorjaar een paar vlijmscherpe rigs op te presenteren. Toen er even later nog een paar vissen in de buurt sprongen en draaiden wist ik het 100% zeker, hier moest het gaan gebeuren! Vissen met vertrouwen is immers al de eerste belangrijke stap naar succes.

Busters Lake is een fantastisch water met veel diepteverschillen.

Watertemperatuur

Naast al deze factoren is er nog iets dat je zeer goed in de gaten moet houden, namelijk de watertemperatuur. Deze is super belangrijk om te bepalen waarmee je gaat vissen en hoeveel voer je gaat brengen. In het vroege voorjaar is namelijk voorzichtigheid geboden! Nadat ik met mijn voerboot een paar rondjes had gemaakt kwam ik er achter dat het water pas 9,5 graden was aan de oppervlakte. Dan weet je dus meteen dat het op de bodem nog een stukje kouder is. Voor deze situatie is om te beginnen een single hookbait in de vorm van een opvallende pop up de perfecte manier om er achter te komen of de vis eventueel wil azen!

Een opvallende pop up is de perfecte manier om een nieuwsgierige vis tot een aanbeet uit te lokken.

Aas

Nadat ik mijn bivvy had opgezet en even lekker had uitgerust kon het serieuze werk gaan beginnen. Ik doe altijd (expres) heel rustig aan zodat ik de tijd krijg om even “feeling” te krijgen met het water. Daarna kan ik op mijn gemak beginnen met het uitvaren van de hengels. Inmiddels had ik al mijn aas al goed voorbereid en konden de rigs te water. Zoals altijd begin ik in het vroege voorjaar met maden en wormen. Een topaasje dat lekker licht verteerbaar is en meestal in het vroege voorjaar, wanneer het water nog koud is goed, door de karpers wordt gegeten. Vervolgens vaar ik alles secuur uit met de voerboot en dieptemeter. Zo weet ik altijd voor 100% zeker dat ik op de juiste plek lig te vissen en vis ik met alle vertrouwen. Voor mij een zeer belangrijk onderdeel in de visserij.

“Verzopen maden en geknipte pieren, een super combi voor het voorjaar!”

Onze vangsten

Tijdens onze sessie op Busters Lake zijn we eigenlijk op meerdere fronten met “de neus in de boter” gevallen. Toen we aankwamen was het nogal guur weer. Het was koud, waaide erg hard en het regende pijpenstelen. Geen ideaal weer om onze tenten op te bouwen, laat staan lekker relaxt vakantie houden. Maar goed, we gaan immers vissen voor het resultaat en relaxen doen we thuis wel weer. Nadat we samen even hard gewerkt hadden om onze tenten op te bouwen zijn we maar even gaan schuilen tegen de regen. Het hoosde werkelijk met bakken naar beneden. Toch kwam er gelukkig, na ruim een uur stortregen, een eind aan en werd het ineens mooi weer.

Avonden als deze maken het vissen op een betaalwater extra mooi.

De nacht verliep vervolgens erg koud en de actie bleef dan ook (gelukkig) nog even uit. Ondanks dat liep er ’s morgens bij mijn maat Maico meteen een hengel af en konden we een mooie spiegel verwelkomen. Nadat de spiegel zijn vrijheid weer terug kreeg hebben we de hengel weer netjes en secuur uitgevaren. Gek genoeg bleef het de hele dag stil qua actie. Pas ’s avonds kwam er weer leven in de beetmelders en wist ik zelf een schitterende spiegel te vangen na een stevige dril. Nadat we de spiegel weer terug in haar element hadden gezet werd het tijd voor een lekker biertje. Een prachtige zonnige avond moest natuurlijk wel even gevierd worden met een relax moment.

De tweede vis van de sessie is gelijk een prachtige dikke spiegel voor Thimon.

Na een heerlijke nachtrust werd ik ’s morgens weer gewekt door een hele mooie spiegel. Een lange en gespierde vis die ruim de 19 kilo passeert. Hiervoor kom je naar Frankrijk en doe je alle moeite!

“Voor zulke mooie karpers kom ik gerust heel vroeg mijn bed uit.”

Vrijwel meteen nadat we de vis weer terug in haar element hadden gezet kreeg ik wederom een aanbeet. De vissen lijken mijn stek gevonden te hebben aangezien ik niet eens de tijd kreeg om mijn hengel opnieuw uit te varen. Het gemiddelde gewicht is al behoorlijk hoog aangezien de ‘kleinste’ vis tot nu toe ruim 18 kilo weegt. Een fantastisch begin van deze, nu al mooie sessie. Tijdens het drillen van de volgende aanbeet voel ik al dat ik wederom met een grote vis te maken heb. De logge staartslagen verraden het al. Wanneer ik de vis heb geschept blijkt het ook wel. Een hele dikke veertiger is mijn volgende buit en als we de vis even later aan de weegklok hangen geeft de wijzer ruim 22,9 kilo aan!

Een dikke spiegel van 22,9 kilo als derde vis van de sessie.
Wederom is een dikke 20 kilo+ vis de klos.
Het lijkt wel een sessie van meer 40ers dan 30ers te zijn voor Thimon…

Hoe beter het weer werd, des te actiever de karpers werden. Ik bleef maar drillen in de felle middag zon. Zelfs had ik even een trui in mijn nek geknoopt zodat ik niet zo erg zou verbranden. Door regelmatig mijn hengels met zeer attractief aas opnieuw uit te varen werden de karpers erop geattendeerd dat er wat te halen viel. Overduidelijk werd er goed op gereageerd. Meerdere keren gebeurde het dat vlak na het uitvaren er alweer een hengel afliep. Hieruit blijkt wel dat je op ritme een stek goed aan de gang kan krijgen.

Ongekend wat een sessie! De ene 40er na de ander kwam zich melden bij Thimon.
Maden, wormen en blikmais was deze week het recept!
“Sommige vissen lijken wel gloednieuw uit de verpakking te komen.”

Zelfs op de allerlaatste ochtend lopen er bij mij nog twee hengels af en weet ik wederom een dikke veertiger te vangen. Voor mij een ongekend resultaat met zeven veertigers in een week! Nog nooit eerder ving ik in een betaalwater sessie zo’n hoog gemiddeld gewicht. Voor mij dus een persoonlijk record qua vangsten in een week. Wanneer het allemaal zo soepel en goed verloopt gaat de tijd helaas erg snel. Het zit er alweer op en ik kijk dan ook alweer enorm uit naar de volgende sessie!

Op Busters Lake zwemmen veel prachtige en zware karpers.

Eindoordeel

Service – 10

Zoals ik al eerder in dit stuk beschreef is de service op het Lac de Viennay domein gewoon super. Gerard doet er alles aan om het elke visser en elke niet visser naar de zin te maken. Elke ochtend vers stokbrood en croissants op de stek is gewoon een luxe op zich. Daarnaast zijn de faciliteiten netjes verzorgd en is er alles wat je nodig hebt. Mocht je iets vergeten zijn dan is er dus helemaal geen nood. Kom je er niet uit met het vissen? Dan is Gerard er altijd om je te voorzien van tips en tricks. Hij kent het water zeer goed dus het is nuttig om naar hem te luisteren. Een terecht 10!

Luister altijd naar de beheerder, hij kent het water immers het beste.

Vangsten – 9

Mijn vangsten waren erg goed te noemen. In een week tijd wisten we samen 32 karpers te vangen. Daarvan waren er maar liefst 9 karpers tussen de 20 en 22.9 kilo, 11 vissen tussen de 15 en 19.9 kilo en een paar vissen er net onder. Een super resultaat qua gemiddeld gewicht. De vissen waren stuk voor stuk gezond en zagen ze er allemaal netjes uit. Zo zie ik het persoonlijk graag op een betaalwater! Ook vingen we 7 zeelten en een kleine meerval, leuke bijvangsten vind ik persoonlijk. Plezier en beet krijgen vind ik immers het allerbelangrijkste wanneer ik aan het vissen ben! Een terecht 9.

Naast de bizarre vangsten…
… was er ook veel plezier!

Bestand – 9

In het verleden was op het complex, Alberts Lake het topwater. Hier zwommen de dikste vissen en voor een uitschieter qua gewicht moest je dan ook absoluut hier zijn. Inmiddels is de laatste paar jaar Busters Lake aan een behoorlijke opmars en inhaalslag bezig. Het bestand is inmiddels dusdanig gegroeid dat hier ook al de eerste vissen boven de 25 kilo zijn gevangen. Het bestand daaronder met vissen boven de 20 kilo is al behoorlijk te noemen. Het is dus zeker een water waar je als liefhebber van zware karper gerust een serieuze sessie kunt vissen.

“Karpers die er gaaf en ongeschonden uitzien, daarvoor gaan we naar Frankrijk!”

Meerdere grote vissen in een sessie is zeker mogelijk als je er goed je best voor doet. Als laatste wil ik er graag aan toevoegen dat alle karpers die we vingen er gaaf en ongeschonden uitzagen. Alle bekken nog netjes en over het algemeen een gezonde indruk. Zo zien we ze natuurlijk graag. Verder zwemmen er op Busters Lake een handje vol zeelten en een paar grotere meervallen tot een kilo of 30. Verder zwemt er helemaal geen witvis, kreeften of dwergmeerval. Ideaal dus! Een terecht 9.

Sanitair – 8

Het sanitair op het complex is allemaal keurig in orde. Het is basic, maar voldoet verder prima aan alle wensen die je als visser kan hebben tijdens een vakantie. Persoonlijk vind ik het gewoon belangrijk dat ik fatsoenlijk kan douchen en naar het toilet kan. Voor mijn vriendin is dat wel zo prettig wanneer ze mee is. Zoals al eerder aangegeven is alles prima in orde en verdient het daarom van mij een terecht 8.

Het sanitair is basic, maar voor ons (karpervissers) meer dan genoeg!

De stekken – 9

De stekken op het complex zijn allemaal prima verzorgd. Alles is netjes aangelegd met spoorbielzen en gravel waardoor het comfortabel is om er met een tent te verblijven. Tijdens mijn sessie hadden we ook een flinke regenbui waardoor alles zeiknat was geregend. Toch, doordat onze bivvy’s op het gravel stonden, bleef alles lekker schoon rondom de tent. Verder vonden wij de afvalemmer, picknicktafel en de barbecue wel een prettige extra om gebruik van te maken. Daarom een terechte 9.

Op Busters Lake vind je goed verzorgde stekken.

Bereikbaarheid – 8

De wateren op het complex zijn prima te bereiken. Wanneer je vanaf Parthenay komt (meestal vanuit Nederland) zul je eerst arriveren in het dorp Viennay. Vanaf daar rij je het dorp weer uit en is het na een paar honderd meter al aan de rechterkant. Het kan eigenlijk niet missen. Daarom het cijfer 8.

Het hek van Lac de Viennay is herkenbaar aan het bordje ‘Chasse Gardee’.

Conclusie – 8,8

Het Lac de Viennay complex is een prettige plek om een week of langer te verblijven voor een visvakantie. De eerste keer in 2019 (toen ik Alberts Lake beviste) ben ik er met mijn vriendin geweest en beviel het ons samen erg goed. Schone faciliteiten, een goede service en de stekken keurig in orde. In de omgeving is er veel te doen. Leuke steden en dorpjes met allerlei bezienswaardigheden zijn er om te bezoeken. Ga je dus met vrouwelijk gezelschap, dan is er genoeg te doen.

Busters Lake scoort dan ook een dikke 8,8!

Nu, eind maart 2021 (Busters Lake bevist) ben ik voor de tweede keer geweest en wederom is het mij goed bevallen. We hebben erg mooie karpers gevangen en genoten van alles dat Busters Lake te bieden had. We komen in de toekomst absoluut terug om hier nog vaker te vissen!

Lac de Viennay krijgt van ons dan ook verdiend het gemiddelde cijfer: 8,8

Thimon Dokter


Meer weten over Busters Lake en de andere betaalwateren van The Carp Specialist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl