ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Merenye – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Merenye – The Carp Specialist

Er zijn flink wat Europese landen waar je goed kunt vissen op karper, zoals Frankrijk, België en Duitsland. Een minder bekende bestemming waar je wél volop viswater kunt vinden is Hongarije. In deze BTW Revealed neemt David Vandevelde ons door middel van tekst en video mee naar zijn avontuur op Merenye, een bestemming van The Carp Specialist!

We kunnen alvast één ding verklappen: David beleefde een topweek!


Voordat David begint te vertellen over zijn avontuur in Hongarije, kunnen jullie hieronder alvast de video van zijn trip bekijken!

David Vandevelde: Yooo, hier ben ik terug met een vers avontuur dat ik mocht beleven op een volledig ander vlak dan dat ik gewend was. Ik werd uit m’n comfortzone getrokken. Niet per se qua kilometers, maar aan het feit dat ik op reis ging met m’n gezin, familie en met vrienden. Dat zou dus wel eventjes iets anders worden dan alleen op pad gaan! We reisden af naar Hongarije, om precies te zijn naar het heel kleine dorpje genaamd Merenye. Dit dorp is bij heel wat vissers bekend om het grote meer dat er ligt. Een meer van 110 hectare vol met karper, een berg aas, familie en vrienden en luxe huisjes. Dit komt helemaal goed, toch?!

Vele andere vissers beleefden een toptijd aan Merenye. Dat zou David ook wel gaan lukken, toch?

Voorbereiding: het begin van alle succes

Anders dan andere trips moest ik deze keer met heel wat dingen rekening houden en gaan voorbereiden. Het was de eerste keer dat onze zes maanden oude dochter mee ging naar de waterkant. Daarnaast gingen m’n vrouw, moeder en zus ook mee. Met andere woorden: met vier vrouwen gaan vissen. Dat is natuurlijk al een uitdaging op zich! 😉

Dit is wel even anders dan het gemiddelde reisgezelschap op een vistripje!

Het betekende dat ik in plaats van met m’n visbusje te gaan, een luxe bus kon gaan huren. Achteraf bleek dat geen overbodige luxe voor een verre reis zoals deze. Qua bagage kan ik vrij kort zijn: neem enkel wat kleren mee. Met andere woorden, alles is er geregeld voor je! Ook bedlinnen voor in het huisje zijn voorzien, maar wel tegen een meerprijs.

Op het vlak van vismateriaal hoef je ook niets speciaals mee te nemen, behalve een berg aas. Op iedere stek ligt een rubberboot en mocht je iets vergeten zijn dan kun je er een volledige visuitrusting huren. Zoals ik al zei, ALLES is er voorzien!

Alles is voorzien op Merenye!

Kilometers vreten

Al snel was het tijd om aan de reis te beginnen. Alles ingeladen, check, check, dubbel en triple check. Goed…  Gas erop! De route liep door vijf landen. Een klein stukje Nederland, volledig Duitsland en Oostenrijk door, een stukje Slovenië en uiteindelijk Hongarije. Dat brengt het totaal op grofweg 1400 kilometer. Gelukkig liggen de wegen er een stuk beter bij dan in mijn Belgenlandje! Dat komt waarschijnlijk doordat er bij drie van de vijf wegennetwerken vignetten worden gevraagd. Oostenrijk, Slovenië en Hongarije werken met deze vignetten. Je kunt ze zowel online als aan de tankstations en aan de grenzen aanschaffen. Let er bij de online versie wel op dat je ze twee weken voor aanvang van je reis aanschaft. Ik geloof dat ze binnen de 14 dagen naar je adres worden opgestuurd.

Deze rakkers mogen niet ontbreken op je voorruit!

Naar mijn mening is het gemakkelijkste om aan de grensovergangen de nodige vignetten aan te schaffen. Risico’s pakken voor de Rambo’s onder jullie kan ook! Al hangt er wel een prijskaartje aan vast als je gepakt wordt. In Slovenië gebruiken ze de geniepige tactiek om weekvignetten te verkopen. Dat wil zeggen dat je een vignet koopt die zeven dagen geldig is vanaf de aanschafdatum. Even tellen: één dag rijden, dat betekent dat het vignet nog zes dagen geldig is na aankomst in Merenye. Als je dan zeven dagen relaxt, vist en vooral vergeet dat je vignet al één dag verlopen is op de dag van de terugreis, ben je een kleine €200 lichter. Ga er maar vanuit dat ze je er tussenuit pikken als dat klevertje niet op je voorruit hangt. Iets met een gewaarschuwd man telt voor twee!

Een gewaarschuwd man telt voor twee!

Het meer uitgelicht

Na een slopende rit was het tijd om het prachtige meer te gaan verkennen. Met z’n 110 hectare is het een hele slok water, maar door de langwerpige vorm en de exclusieve stekken aan de linkerkant van het meer lijkt het zeker niet op een binnenzee. Merenye wordt gevoed door een beek aan de linkerkant van het water. Daar is het ook heel ondiep en staan de rietkragen meters dik rond de oevers. Door de constante aanvoer van water kan er hier en daar wel eens wat drijfvuil, zoals takken, naar de bodem zinken en een zeldzaam obstakel creëren. Voor zover ik weet zijn er geen boomstronken aanwezig op de bodem.

Dit soort taferelen komen op Merenye weinig voor!

Het water heeft een lichtbruine kleur, waardoor het telkens een verrassing blijft wat er aan je lijn hangt tot de vis het wateroppervlak voor de eerste keer doorbreekt. De helderheid van het water is er heel laag en dat kun je merken aan sommige vissen die erg lange baarddraden hebben. Volgens mij heeft de waterkleur te maken met de continue stroom van water die van de omringende akkers komt en de kleigrond die heel typisch is aan de streek. Bij hevige regen kun je vergeten om met de auto terug op de weg te raken als je aan je stek staat geparkeerd!

Het water scoort niet heel hoog qua helderheid, maar dat maakt voor de visserij weinig uit!

Bodemverloop

Het bodemverloop is niet speciaal te noemen. Het deel van het meer waar je de stekken kan boeken gaat van links 0.5 meter tot aan de safaritent naar 1.5 meter. Tegen de dijk is het water 2.5 meter diep. Diep is het er dus zeker niet, maar daardoor kun je de vis makkelijk lokaliseren als je ze met volledige scholen ziet wegscheuren over de bodem. Zien doe je ze niet, maar de massa aan bellen die dan boven komen is enorm.

Ondanks het troebele water kun je de vissen makkelijk lokaliseren.

Er wordt gezegd dat op een afstand van 250 meter uit de kant een hardere plaat ligt. Die heb ik zelf niet kunnen vinden. Ik heb er eerlijk gezegd ook niet naar gezocht, omdat ik het veel te ver vind om op te vissen. Wat ik wel weet is dat je harde platen en kuilen krijgt op je voerstek naar gelang de sessie vordert. De grote aantallen azende vissen zorgen ervoor dat een deel van de fijne deeltjes in de zachte bodem met de stroming afgevoerd worden. Dit kan ook een verklaring zijn voor het bruine water.

Azende vissen zijn zeker te vinden op Merenye! 😉

De faciliteiten en stekken

Merenye telt een 32-tal stekken waarvan er sinds begint 2019 vijf te boeken zijn bij The Carp Specialist. Elke gîte heeft z’n vaste stek.

De vierpersoons gîte

Deze is de kleinste van de drie gites en is gekoppeld aan stek één. Dit is een volledig ingerichte gîte met alles erop en eraan. Wi-Fi, satelliet tv, magnetron en ga zo maar door. Het is allemaal aanwezig om dat vakantiegevoel net wat meer over te brengen. Voor 2019 worden er ook overal vaatwassers voorzien.

Een volledig ingerichte gîte met alles erop en eraan!

De stek die net als andere stekken op 200 meter van de huisjes liggen, is voorzien van een grote containerunit waar je al je materiaal en aas kan opbergen. Dit is een groot pluspunt, omdat je dan al je voer bij je hebt én kan afsluiten voor ongedierte. Als je dat zelf wenst, kun je er ook in slapen en is een tent overbodig. De eigenaar had me ook laten weten dat alle stekken ge-upgrade worden met houtsnippers zodat de stek schoner blijft tijdens de natte maanden van het jaar.

Met de stekken is op Merenye weinig mis!

De zespersoons gîte

Net als bij de vorige gîte is ook hier alles voorzien. Drie dubbele slaapkamers, zowel op gelijkvloers als op de eerste verdieping. Handig voor mensen die net iets minder mobiel zijn om trappen te lopen. Een grote eetruimte, keuken en living maken het er heel aangenaam vertoeven. Deze gîte en de vierpersoons maken samen één gebouw en vormen de helft van de hoeve. Heel leuk om weten is dat er ook een gemeenschappelijk zwembad aanwezig met ligbanken en parasols!

Er is ook een gemeenschappelijk zwembad aanwezig!

Tussen enkele grote bomen ligt stek twee die bij deze gîte hoort. Op de stek is een houten hutje met een slaapbank voorzien. Het is er heel basic, maar het stelt je wel in staat om je tent een dag eerder op te ruimen als ze droog is. Altijd handig voor een aangenamere terugreis! Verder is er ook een grote houten steiger op de stek die zorgt voor een makkelijke toegang tot het water. Je kan ervoor kiezen om je stokken op een rodpod te presenteren, maar ook steuntjes zijn geen probleem net naast de steiger. Voor diegenen die graag een BBQ doen tijdens de warme dagen is er die aanwezig. Dit geldt overigens voor elke stek.

Als je het vissen even zat bent kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad!

De achtpersoons gîte

In het andere deel van de hoeve ligt de grootste gîte. Ze heeft de capaciteit voor acht personen en is wederom op alles voorzien. Airco, open haard, noem maar op. Vooral de zonsopgangen zijn hetgeen wat je niet wil missen. Elke gîte is naar het water gericht, zodat je zowel van binnen als van onder de veranda van het hele ochtendgloren kan genieten. Voor verdere specificaties verwijs ik jullie graag naar de website van The Carp Specialist.

Logischerwijs hoort stek drie bij de gîte. Deze is net als stek twee voorzien van een blokhut en een kleine steiger. Het is een dusdanig grote stek dat je er met een half leger een kampement kan maken. Voor diegenen die niet goed tegen de zon kunnen is er meer dan genoeg schaduw op deze stek. Als ik me niet vergis is er ook een ouderwetse wc-cabine aanwezig.

Genieten van een luxe verblijf aan de waterkant doe je op Merenye!

De safaritent

Door het succes die de uitbaters kennen, hebben ze in 2018 besloten om een vierde stek te verhuren. Deze is net iets anders dan de gîtes op de hoeve. Ze hebben namelijk een grote safaritent gebouwd aan het water die op palen staat. In geen enkel geval kan er dus sprake zijn van wateroverlast. 😉 De vierpersoons tent is uitgerust met een basic keuken, twee slaapkamers, wc, douche en een woonkamer. Voor elektriciteit en stromend water is er ook gezorgd om toch zoveel mogelijk luxe tot op je stek te krijgen. Bij slechter weer kun je dan nog steeds vanuit het terras van je vakantie genieten. Dit is een uitermate goede keuze voor diegenen die met de volledige familie aan de waterkant willen vertoeven!

Karpervissen vanuit een tent als deze is natuurlijk #GOUD!

De stacaravan

TCS en de eigenaren van Merenye stellen jullie met trots de allernieuwste stek voor. Stek vijf (of de stacaravan) biedt de luxe van een gîte vlak aan het water. Het is de safaritent met een luxe-gite gecombineerd. Er is plaats voor vier personen en heeft alles ter plaatse om een super vakantie te beleven. Het is voorzien van stromend water en elektriciteit. In de keuken is er een magnetron, koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat aanwezig. De woonkamer is voorzien van een zithoek, een eettafel en stoelen. Een toilet is ook aanwezig. Er zijn twee slaapkamers, waarvan eentje met een tweepersoonsbed en eentje met twee éénpersoonsbedden. Tevens is bij elke reservering het gebruik van een schepnet, weegzak en  een dikke Proline-onthaakmat inbegrepen.the

Vissen vanuit een goed uitgeruste stacaravan is niet verkeerd!

Service

Achter elke topbestemming staat er top team die elke klant het maximum wilt aanbieden. Bij Henri en Katrien is dit niet anders. Zij worden versterkt door de hulp van Johnny, die alle materiaal met behulp van een kleine tractor en aanhangwagen naar je stek brengt. Maar daar stopt het dus niet. De eigenaren staan 24/7 voor je klaar als er iets mis is of als er vragen zijn. Ook kan je er boilies en partikels bestellen voor als je voer zou opraken.

De eigenaren staan 24/7 voor je klaar!

Stel dat je elke minuut optimaal wil benutten voor het vissen, dan kun je zelfs de volledige week eten bestellen bij een lokaal restaurant. Regelmatig rijdt er ook een bakker door het dorpje, waar je vers brood kan kopen en er is ook een pizzeria in een naastgelegen dorp waar ze aan de deur komen leveren. Een mondje Duits is hierbij zeker handig.

Wie de lange trip met de auto niet ziet zitten, kan ook met de taxi-service afgehaald worden op de luchthaven van Boedapest. Wat eventueel ook een optie is, is de trein nemen naar Szigetvar en daar de taxi nemen naar Merenye.

De service op dit betaalwater is tot in de puntjes geregeld, zodat je volop kunt genieten!

Do’s en Don’t

Over het algemeen is het qua reglement vrij simpel. Gebruik er geen leadcore en zak geen vissen.

Je mag er met particels vissen en voeren, maar die moeten goed klaargemaakt zijn. Tot de dag van vandaag zijn er nog altijd onverantwoordelijke vissers in het wereldje die amper geweekte en ongekookte granen in het water pleuren! Bij de Hongaarse vissers zie je dat zelfs nog meer. Zonder schaamte voeren ze droge of ongekookte mais met hopen. Iedere visser met een gezond verstand weet wat daar het gevolg van is. Doe het dus niet! Welk aas je dan ook mag gebruiken: zorg dat je verantwoord bezig blijft.

Denk goed na over het aas wat je te water laat. Als het er eenmaal in ligt kun je het er niet meer uit krijgen!

Aangezien veel vissers de verre, harde platen willen bevissen, mag er gebruik gemaakt worden van gevlochten hoofdlijn. Dit om een betere beetregistratie te garanderen. Ook hierbij wil ik benadrukken om dit met gezond verstand te gebruiken. De rek op gevlochten lijn is nihil, waardoor bij verkeerd gebruik ervan en slechte wijze van afdrillen de vis enorme beschadigingen aan de bek kan oplopen.

Het zou natuurlijk zonde zijn als dit soort exemplaren beschadigd raken!

Het bestand

Terwijl je aan de oevers van het meer staat, zul je al snel merken dat het water bruist van de vis. Zeker als het windstil is zie je met grote regelmaat karpers springen en rollen. Dat er dus veel vis op zit is geen geheim meer, al is een exact aantal niet te bepalen. De lokale vissers en de eigenaar spreekt over honderden 20 kilo vissen. Wel zijn er zeker 20 verschillende 25 kilo+ vissen die bekend zijn en acht vissen boven de 30 kilo. Het huidige record staat op een gigantische schubkarper van 44.1 kilo, die er meerdere keren per jaar uit komt. Vooral in september maak je een goede kans op haar.

Het huidige record staat op een schubkarper van 44,1 kilo.

Ook haar broertje en zusje, die met de 40 kilo flirten, zijn frequente gasten. Het is enkel een kwestie van een goede dosis geluk hebben en de juiste tactiek te gebruiken. Ondanks de hoge toppers van het water ligt het gemiddelde gewicht rond de 10 à 11 kilo. Je kan dus zeggen dat er een massaal aantal vis zwemt die een evenwichtig bestand onderhouden. Dat betekent dus ook heel jonge en kleine vis. Met andere woorden, de toekomst is hier zeker verzekerd!

Over de toekomst van dit viswater hoeven we ons weinig zorgen te maken 🙂

Gekkenhuis level 170

Ik had al meerdere keren gelezen dat 100+ vissen op een week geen rariteiten zijn voor Merenye. Al snel begin je zelf stoute dromen te hebben over een dergelijke topsessie. Toen we na aankomst de bagage van de dames een plekje hadden gegeven, grabbelde ik Johnny aan z’n kraag om de spullen naar de stek te brengen.

In de verte zag ik een hele zwarte lucht aankomen…

Tijdens het optuigen van m’n stokken zag ik dat er in de verte een hele zwarte lucht aankwam. “Fuck, het zal toch niet waar zijn zeker…” maar helaas was het dat wel. Nog voordat ik m’n stokken op de steunen had liggen, barstte een hevig onweer met harde rukwinden boven het meer los. Ik vond het niet meer verantwoord om in m’n eentje de golven te gaan trotseren en markers uit te leggen. Het bevriende koppel dat met me mee viste zou pas laat op de avond arriveren, dus besloot ik wijselijk om het voor gezien te houden. Een nachtje in de gîte slapen was nu geen ramp na al die kilometers rijden! Het bleef wel een bittere pil nu er al een dag en een nacht van de vistijd wegviel.

De weersomstandigheden maken het vissen op de eerste dag en nacht onmogelijk.

Herkansing

De volgende ochtend waren we al vroeg uit de veren. De storm was voorbij getrokken en de zin was volledig aanwezig om vis te vangen. We kozen ervoor om op 150 meter een grote centrale voerstek op te bouwen waar we elk met een hengel midden in zouden vissen. De andere hengel zou net op de rand van de voerstek komen en de overige elk op een aparte voerstekje die veel minder aangevoerd zou worden. Dit in de hoop om een dikkere vis op te pikken! Naar hardere platen hebben we doelbewust niet gezocht voor de simpele reden dat er genoeg vis in de zachtere delen lag te azen.

Er lag genoeg vis te azen in de zachtere delen van het water.

De H- markers die we gebruikten werden voorzien van reflecterende strips om ze ‘s nachts beter terug te vinden. Dat werkte trouwens prima! Tussen de twee centrale markers verdeelde ik tussen de 10 en 15 kilo boilies. Die centrale stek moest voor de grootste aantrekkingskracht zorgen door de constante aanvoer van veel en verse bollen.

Eenvoudig, maar enorm effectief!

Ik koos ervoor om met de Kinky Chicken bollen te vissen van Sumobaits. Deze knikker bevat een hoop wateroplosbare ingrediënten, waardoor er in combinatie met een constante (grote) hoeveelheid boilies een gigantische attractie vrij komt in het water. Daarnaast werd er niets anders gebruikt van partikels of pellets. Enkel bollen gingen te water, samen met onze simpele lign-aligner rigs met twee 22 mm boilies aan de hair.

Eerste aanbeet

De eerste aanbeet liet niet lang op zich wachten. Na amper twee uur vissen schreeuwde de beetmelder  het al uit. Een korte dril volgde, die resulteerde in een eerste visje van een kilo of 10. Even later begon het sneller en sneller te lopen. “Zouden die 15 kilo bollen al weggevreten zijn?” vroegen we ons af. Met nog amper één hengel in de steunen roeiden we twee hengels per keer uit. Van de eerste te droppen hengel namen we het lood mee in de boot en spanden we het op voordat het werd gedropt. Vervolgens werd de tweede hengel, die wel in de boot lag, op z’n plek gelegd.

Binnen no-time kwam de eerste vis op de mat!

De schemer kwam al aanzetten toen we even een adempauze kregen. Het was pas toen dat we beseften dat we al een hele dag op en af naar de voerstek vaarden. Het plan was om ‘s nachts ook te blijven doorvissen maar na de korte, rustige periode die ons gegund werd, pikte de golf van aanbeten weer op tot we de stekker er om vier uur ’s ochtends uit trokken.

De aanbeten volgde elkaar in rap tempo op!

Topdagen

Na enkele uurtjes slaap gingen we weer vol aan de bak. De boot terug volladen met bollen en gas op die lolly! Er kwam werkelijk geen eind aan de vele runs. De onuitputtelijke aanvoer van hongerige karpers bleef maar komen. Wat ik al snel had opgemerkt is dat we karpers vingen die van onze buurman kwamen. Hij voerde met mais en andere partikels, en dat zagen we vaak op de mat liggen. We vroegen ons dan ook af waarom ze van voerplek naar voerplek trokken…

De karpers die we vingen kwamen bij onze buurman vandaan.

Het viel ons op dat we de man enkel ’s avonds op het water zagen gaan om bij te voeren, terwijl wij na vier tot zes aanbeten minstens een volle emmer bollen op de stek verspreidden. Het leek er dus op dat zodra er een voerstek leeggevreten was, de vissen simpelweg verhuisden naar de volgende stek. Een teken voor ons om stevig te blijven doorvoeren!

Een van de sleutels tot het kraken van dit water: VOEREN!

Door regelmatig grote hoeveelheden te voeren hadden we twee topdagen met meer dan 30 gevangen vissen per dag! Dubbele runs en zelfs triple runs waren zeker geen uitzondering. Hoe meer voer er in ging, hoe meer vis je ving. Dat is dan ook de ‘key’ op Merenye. Voeren, voeren en nog eens voeren!

170 aanbeten in zes dagen

Zoals ik al eerder zei visten we naar een centrale stek op 150 meter met twee hengels er midden in, twee op de rand en elk eentje links en rechts buiten de voerstek. Over het algemeen zagen we dat die laatste hengels vaak het langst op de steunen bleven liggen. Dit zou daar dé tactiek zijn om een dikke bak te vangen tussen de kleinere vissen door. Voor ons bleek dat niet zo te zijn. Wij vingen alle grote vissen op de rand van de voerstek, waar een waanzinnig aantal bollen lag.

We wisten helaas niet de écht grote jongens te vangen… Wel hadden we een mooi aantal dertigers, waarvan een aantal heel dichtbij de 20 kilo grens. Ook verspeelde ik een hele grote vis zo’n tien meter voor het net. Het teleurstellende moment in kwestie is te zien in de video. Veel tijd om te balen was er echter niet!

Door de gigantische hoeveelheid aanbeten was er weinig tijd om te treuren!

Je moet je voorstellen… Gemiddeld meer dan 25 vissen per dag! Dan ben je echt de pijp uit tegen de nacht. Om toch een beetje fit te blijven, kozen we er voor om ‘s nachts door te vissen tot de hengels er ieder twee keer uit waren geweest. Tegen het donker worden werd de voerplek zwaar tot zeer zwaar aangevoerd om onszelf wat rust te geven tijdens de nacht, maar dat bleek elke keer tevergeefs. Zo rond twee uur na middernacht lagen we uitgeteld in de stretcher met 10 tot 12 aanbeten bij op het lijstje. Op die manier hebben wij een –voor ons- ongekend aantal aanbeten geforceerd. Dat waren er maar liefst 170 op zes dagen, waarvan we geen enkele nacht hebben doorgevist en een kleine dag op uitstap zijn geweest.

Je leest het goed: 170 aanbeten in slechts ZES dagen!

Naast het vissen

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in een prachtig land als Hongarije. Op anderhalf uur rijden ligt het bekende Balaton-meer. Als je daar niet even je gedachten kan verzetten dan weet ik het ook niet meer. Vind je dat te ver, dan kun je even goed aan het zwembad op het domein liggen!

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Hongarije!

Wij hadden ervoor gekozen om naar een thermen te gaan in Szigetvar, op een klein halfuurtje van Merenye. Daar kan je zalig genieten van het bubbelbad en de warmwater zwembaden. Voor de ijsberen onder ons is er ook een koud bad te vinden. Verschillende soorten massage zijn ook een optie!

Voor de vakantieganger is er meer dan genoeg te doen in de omgeving van Merenye.

Iets verder rijden ligt Boedapest. Daar kun je winkelen en genieten van de heerlijke Hongaarse keuken.

Score

Als ik mijn trip in cijfers uit moet drukken dan kom ik uit op de volgende cijfers:

  • Service: 10
  • Vangsten/bestand: 8
  • Faciliteiten: 10
  • Stekken: 8
  • Bereikbaarheid: 8
  • Omgeving: 10

Al deze cijfers bij elkaar vormen een heel mooi gemiddelde van een 9!

Deze Hongaarse bestemming wordt door David bekroond met maar liefst een 9!

Conclusie

Ik heb de laatste jaren al vaak de kans gekregen om op mooie bestemmingen te gaan vissen, maar Merenye is wel degelijk mijn nummer één bestemming met wat meer luxe! Als jonge ouders hebben wij een supervakantie mogen beleven die tot in de puntjes verzorgd werd door de uitbaters Henri en Katrien. Het enige nadeel aan de huisjes is dat die op een 300 meter van het water staan, wat het onmogelijk maakt om vanuit de huisjes te vissen. Gelukkig hebben ze hier slim op ingespeeld en twee stekken aangemaakt waar je vanuit een luxe safaritent of een stacaravan kan vissen. Dit maakt het mogelijk om echt 100% van je visvakantie te genieten samen met je gezin, familie en vrienden.

Ideaal voor de vissende vader!

Het is een eind van huis, maar het is echt de moeite waard. Naar mijn bescheiden mening de absolute topper uit het portfolio van The Carp Specialist!

Bedankt voor het lezen en tot het volgende avontuur!

David Vandevelde


Wil je meer weten over Merenye of over de andere bestemmingen van The Carp Specialist? Bekijk dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl