BTW Revealed: Michèle’s Lake – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Michèle’s Lake – The Carp Specialist

Het nieuwe jaar was nog maar nét begonnen of Bianca Venema trapte al wat kilometers weg om het water Michèle’s Lake van The Carp Specialist te bevissen. Het meer is gelegen in de Moselle-regio en met 20 hectare was het voor Bianca een mooie locatie om het visjaar af te trappen. Hoe het haar verging en of het water haar beviel lezen jullie hieronder…


Bianca vertelt: In januari van dit jaar mocht ik Michèle’s Lake bevissen. Uit de uitgebreide informatie van The Carp Specialist blijkt dat het water meer dan 20 hectare groot is en zich te midden van 450 hectare bos- en weidegebied bevindt. 10 stekken voor 10 vissers, ongeveer 2 hectare water per visser voor max. 4 hengels. Stuk voor stuk ruime stekken waar op stevig grind met gemak twee bivvys opgezet kunnen worden. Hierdoor zijn de stekken prima door tweetallen te bevissen of het water exclusief als groep af te huren!

Bij aankomst kijk je direct over het hele water.

Wat mij in eerste instantie vooral aansprak in de voorinformatie van Michèle’s Lake was de beleving, de bezieling die eruit spreekt. Het water wordt beheerd door het paar Michèle en Henri Gardon. Michèle is gedurende het grootste deel van het jaar dag en nacht aanwezig om met raad en daad klaar te staan voor de gasten, de tackleshop te beheren, het sanitair schoon te houden, het ontbijt en drie gangen diner ter plaatse te bereiden en -indien gewenst- zelfs dagelijks op de stek te bezorgen. Het meer is per januari 2018 dan ook terecht naar haar vernoemd, waarmee de voormalige naam “Etang de Hattigny” definitief tot het verleden behoort. Via de aankoop van dit water hebben Henri en Michèle hun droom gerealiseerd. Het doel van dit paar is de karpervisser een ontspannen vakantie te bezorgen, waar het aan niets ontbreekt.

#selfie

Het bestand

Het bestand bestaat voor een groot deel uit eigen kweek. Dit is een hobby van Henri en hierdoor is het karperbestand van Michèle’s Lake dik voor mekaar te noemen. Naast de topvis van bijna 29 kilo, zwemmen er werkelijk schilderijen van karpers rond. Via de site van The Carp Specialist is het bestand per foto in kaart gebracht. Om van te watertanden zo mooi en wát een potentie. Schitterend! Dat belooft wat voor de toekomst.

Vele vissen van het bestand zijn echt pareltjes voor de toekomst.

Volgens Henri bestaat het volledige karperbestand uit zo’n 850 karpers. In november 2017 heeft de laatste vis uitzetting plaatsgevonden. Verder is het water in 2016 geheel droog gelegd en qua structuur in inrichting radicaal aangepakt. Er zijn een tweetal eilanden aangelegd, diverse grote gaten in het meer afgegraven en op diverse strategisch gekozen plaatsen in het water plateaus aangelegd om de bodemstructuur zo carpy mogelijk te maken. In het water is wier aanwezig. Slim om hier in de voorbereiding op je sessie alvast rekening mee te houden!

Onder het bestand divere typische Franse spiegels.

Omgeving

Direct valt mij het prachtige natuurschoon rondom Michèle’s Lake op. Het water is gelegen tegen een enorm natuurgebied en biedt prachtige vergezichten over een gebergte in de buurt. Op een kilometer afstand ligt Center Parcs -Les Trois Forets, een ideale gelegenheid voor een dagje uit naar het waterpark met het gezin. Bovendien geeft dit als bijkomstigheid een prima 4G signaal over het gehele meer, dus Netflixen maar! Gelukkig zijn de mobiele data tarieven in het buitenland inmiddels gelijk aan die van ons 😉

Michèle’s Lake is gelegen in eerlijke rustige omgeving.

Faciliteiten

Elke stek is met auto bereikbaar. Bij aanvang van de sessie kan alles dan ook op de stek zelf uitgeladen worden. Gemak dient de mens. Er is een uitgebreide tackleshop aanwezig zodat je ter plaatse de nodige zaken kunt aanschaffen of vervangen waar nodig. De douches en WC’s op het terrein zijn nieuw aangelegd, comfortabel en brandschoon. Het water is geheel afgezet en gelegen achter een hek waar je persoonlijk de veiligheidscode voor ontvangt. Ter plaatse is het opladen van batterijen mogelijk. Er zijn geen koelkasten en vriezers aanwezig, bij het meenemen van maaltijden of freezer baits moet je hier dus rekening mee houden. Gezien de aanleg van de stekken is het vanaf elke stek erg goed mogelijk om werpend te vissen.

Tijdens het werpen heb je geen last van obstakels.

Mijn sessie

Bij aankomst staat Henri mij al op te wachten. Deze week ben ik de enige visser aan het hele meer. In de winter is het altijd en nagenoeg overal heerlijk rustig aan de waterkant. Henri’s ontvangst is hartelijk, open en ik krijg al direct een bijzonder welkomstcadeau. Gastvrijheid op en top! Henri vertelt direct over het water en al snel zijn we samen gezellig aan de klets over onze gezamenlijke passie. Gezien de uitzonderlijk hoge waterstand van het meer is het even zoeken naar een goede stek. Henri neemt hier alle tijd voor. De weg rondom Michèle’s Lake is verhard dus het vastrijden van mijn bus is gelukkig onmogelijk.

De weg rondom het water is verhard. Zo kom je niet onverwachts vast te zitten.

Op de stek zet ik snel mijn bivvy op en maak mijn hengels in orde. Met de baitboat verken ik het viswater. Er is gezien de tijd van het jaar niet veel wier aanwezig. Mocht er wel veel wier aanwezig zijn, dan zet ik zonder meer een drop off loodmontage in. Deze montage zorgt ervoor dat het lood na de aanbeet vanzelf losschiet zodat deze niet meer als obstakel het wier op de lijn kan trekken. Het vissen met een drop off systeem is voorbewerkt mogelijk via verschillende systemen die de tackle merken aanbieden, maar zelf gebruik ik een meer natuurvriendelijker en goedkopere manier.

De stekken zijn zeer ruimt opgezet!

Op het Michèle’s Lake is het mogelijk met baitboat uit te varen of een roeiboot te gebruiken. In deze wintersessie heb ik alleen gebruik gemaakt van het uitvaren van de lijnen met de baitboat. Dit ging helemaal naar wens. Binnen 24 uur had ik mijn eerste koude winterkarper van 2018 al op de kant. Fantastisch! Een mooie spiegelkarper in prachtige winterkleuring. Ik kon mijn lol niet op. Wat mooi! Dit is dik genieten.

”Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht.”

De keuze voor mijn stek was tijdens deze sessie trouwens op stek 8 gevallen. Deze stek biedt gelegenheid om zowel het diepere deel van het water als het hoger gelegen ondiepere deel te bevissen. In januari worden de dagen wat langer en krijgt de zon weer iets meer grip op het water. Het loont zich dan om in de wat ondiepere delen van het water te vissen die het eerst en snelst verwarmd worden door de zon. De naar warmte zoekende karper is geneigd deze delen op te zoeken. In de winter vis ik de hengels meestal zo dicht als mogelijk bij elkaar, aangezien de karper niet zo mobiel is als in de zomermaanden. Ik voer direct mijn overige hengels dezelfde kant op en legde het aas weg op deze diepte.

Op stek 8 heb je de ruimte om een groot deel van het water te bevissen.

De 7 karpers die ik daarna ving waren stuk voor stuk plaatjes! Een prachtig resultaat voor de winter. Ze gaven een mooi gevecht ondanks de relatief koude watertemperatuur, allen in uitstekende conditie, puntgaaf en indrukwekkend van kleur. Er zat zelfs een perfecte rijenkarper bij. Klein maar fijn! Later herkende Henri deze karper als zijnde “Check”, de naam die een gast deze vis gegeven heeft bij de uitzetting.

Check de rijenkarper! 🙂

Regels

De regels op Michèle’s Lake wijken niet veel af van hetgeen we gewend zijn van betaalwateren. Aankomst is strikt om 14.00 uur en vertrek voor 10.00 uur. Maximaal vier hengels per visser.  Degelijke onthaakmatten of cradles en ontsmetting van eventuele wonden is verplicht. Maximaal haakgrootte 4 microbarbed. Leadcore is toegestaan met een maximale lengte van 50 centimeter. Uitvaren met de voerboot tot maximaal 120 meter van de stek, roeiboten zijn toegestaan, reddingsvest verplicht. De maximale visafstand bedraagt 150 meter van je stek. Je mag BBQ-en op de stek maar geen open vuur maken. Houdt de eigen stek altijd netjes, opgeruimd en zorg dat je de overige vissers geen overlast bezorgt. Klaargemaakte partikels zijn toegestaan van diverse merken.

Schitterend!

Route en afstand

Het water is gelegen op 350km vanaf Maastricht en Brussel. Voor mij was de afstand vanuit het Oosten van Nederland overigens ideaal en bijna volledig te rijden over Duitsland. Het water is privé terrein en strikt en alleen toegankelijk voor gasten die een visvakantie gereserveerd hebben. Het water is eenvoudig via elk navigatie systeem te vinden.

Vanaf Breda is het zo’n 5 uur en 30 minuten rijden.

Review

Michèle’s Lake is een puike bestemming voor de karpervisser die uitdagende karpervisserij op een schitterend karperbestand met een gevarieerde bodemstructuur en het vissen in wier wil combineren met de luxe van een ontbijt en drie gangen diner op de stek en alle comfortabele faciliteiten. Het karpervissen is zowel werpend, via baitboat of roeiboot mogelijk. Zowel alleen of samen. Op elke stek is het opzetten van twee bivvy’s naast elkaar ruimschoots mogelijk gemaakt. Het is een mooie vakantiebestemming om op karper te vissen, maar ook om met het gezin erop uit te trekken bijvoorbeeld via een dagje Center Parcs. Op het terrein zijn alle faciliteiten aanwezig, behalve koelkast en vriezer. Er is een tackleshop, nieuw aangelegde WC’s en douche, oplaadpunten voor accu’s en tijdens je visweek is de alleraardigste Michèle aanwezig om je bij te staan met raad en daad waar je wilt.

" Het gezonde karperbestand ziet eruit om van te watertanden zo mooi met een behoorlijke potentie voor de toekomst. "

Het gezonde karperbestand ziet eruit om van te watertanden zo mooi met een behoorlijke potentie voor de toekomst. De sfeer op Michèle’s Lake staat bekend als familiair, toegankelijk, gastvrij en uitermate vriendelijk. Gasten komen graag terug vanwege deze persoonlijke benadering. Tijdens mijn sessie heb ik gezellige gesprekken gehad met Henri en Michèle en genoten van hun verhalen over de aankoop, aanleg en beheer van het water. Ze staan je vriendelijk te woord en stellen alles in het werk om het de karpervisser zoveel mogelijk naar de zin te maken. De weg rondom het water is verhard en laden en lossen van de hengelspullen is op de stek mogelijk. De relatief korte reisafstand naar het water vind ik een voordeel. Kortom een mooie bestemming voor iedere karpervisser!

Eén mooie bestemming voor iedere karpervisser!

Service: 9

In alle opzichten is service aan het water aanwezig. Zowel via de maaltijdservice, de tackleshop, het  sanitair als in de persoon van Michèle die dag en nacht aan het water aanwezig is en persoonlijk een open en servicegerichte instelling heeft. Er zijn geen koelkasten/vriezers aanwezig.

De service is uitstekend en dat heeft mij geholpen tijdens de trip.

Vangsten/karperbestand: 8

De karpers zijn stuk voor stuk plaatjes van vissen, gevarieerd en er zwemt zelfs bijna een 30 kilo karper op het water. Dat zal zeker niet lang meer duren. Verder maak je kans op de vangst van een prachtige koi. Voorheen stond het water bekend als runwater. Via drooglegging, nieuwe selectie van het karperbestand en uitzetting is het karperbestand relatief groot in aantal te noemen, maar niet meer het runwater van voorheen met vooral vangsten van veel kleinere karpers. Er wordt goed aan duurzaamheid van het bestand gewerkt. Dat belooft wat voor de toekomst!

Mijn grootste van de trip! 🙂

Sanitair: 9

De douche en WC ‘s zijn nieuw aangelegd in een apart gebouw, goed toegankelijk en brandschoon. Er zijn geen aparte voorzieningen voor minder validen maar de ruimtes zijn goed en ruim toegankelijk.

Nieuwe en brandschone douche’s…

…en ruime WC’s.

Stekken: 8

De stekken zijn deels in bosgebied en deels op open weide vlakte gelegen en opgebouwd uit grind. Er is voldoende ruimte om twee bivvy’s naast elkaar te plaatsen. Voor het bevestigen van de haringen is een rubberhamer aanbevolen. Enkele stekken aan het water zijn voortdurend in de zon gelegen. Om schaduw te creëren is groen aangeplant. Elke stek is geschikt voor 1 visser. Indien je samen vanaf 1 stek wilt vissen, dan dien je twee stekken naast elkaar te reserveren of bijvoorbeeld stek 7 en 8 tegenover elkaar.

Vanwege de ondergrond beveel ik je een rubberen hamer aan. Altijd makkelijk!

Bereikbaarheid: 9

Michèle’s Lake is goed bereikbaar vanuit alle windstreken van Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

" Gemiddeld een dikke 8,6! "

Een echte aanrader!

Aanbieding

Hoe ik tijdens deze wintersessie deze 8 karpers op Michèle’s Lake wist te vangen wil ik je graag persoonlijk uitleggen. In de week van 28 oktober tot en met 3 november ga ik met een groep naar Michèle’s Lake om het meer exclusief met deze groep te bevissen. Op de stek geef ik antwoord op al je vragen en deel ik mijn technieken met je. Ik zou het leuk vinden als jij meegaat! De week kost inclusief het weekmenu ontbijt en diner á € 425 per persoon.

Bij aankomst gaan we ter plaatse loten wie als eerst en opeenvolgend een stek mag kiezen dus dat maakt het extra spannend. Op elke stek kan goed gevangen worden, dus ik durf bijna een vis garantie af te geven. We eten elke dag samen diner maar dit is uiteraard niet verplicht. Geef je snel op via de site van The Carp Specialist!

Klik hier om jouw visweek te boeken!

Bovendien geef ik antwoord op al jouw vragen en ga ik er samen met Henri en Michèle voor zorgen dat je een onvergetelijke visweek tegemoet gaat. Wees er snel bij! Reserveer nu vlug jouw plaats via de site van The Carp Specialist en let’s go fishing!

Bianca Venema


Voor meer informatie over dit water (en om de beschikbaarheid te bekijken) surf je naar de website van The Carp Specialist! Like ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de mooiste vangsten.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl