ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed – Timmy’s Lake – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed – Timmy’s Lake – The Carp Specialist

Op slechts een half uurtje rijden van de Nederlandse grens ligt het domein ‘De Karperhoeve’. Op dit complex liggen een aantal verschillende wateren, maar de echte ‘parel’ van het domein is toch wel Timmy’s Lake. In deze BTW Revealed vertelt Martijn van den Heuvel over zijn ervaringen tijdens een koude week halverwege oktober!


Martijn aan het woord: Toen ik in de zomer de kans kreeg aangeboden om eens een sessie op dit water te vissen greep ik deze direct aan! Na wat overleg met mijn oom en tevens trouwe vismaat Rien, besloten we om een midweekje te boeken voor half oktober.

Op slechts anderhalf uur rijden bevindt zich dit prachtige water: Timmy’s Lake!

Ontvangst & service

Half oktober was het dan zo ver! Na een rit van ongeveer anderhalf uur reden we het terrein van De Karperhoeve op. Bij aankomst meldden we ons in de taverne bij eigenaar Timmy. We haalden hier onze particle mix op en betaalden gelijk de boot en de borg van 50 euro. Timmy gaf ons wat info over de huisregels, de faciliteiten en natuurlijk het viswater. Hij vertelde er direct bij dat het waarschijnlijk een taaie week zou worden. De week voor ons zat het water volgeboekt, maar waren er slechts acht vissen gevangen. De weersomstandigheden waren enkel nog maar lastiger geworden (kouder weer) in de tussentijd, dus was onze taak om hier rekening mee te houden…

Alle stekken zijn perfect bereikbaar dankzij de weg die om het water ligt!

De faciliteiten

De Karperhoeve heeft een eigen taverne met een tackleshop waar je alle end tackle kunt krijgen van Korda en Nash. Daarnaast verkoopt Timmy hier ook zijn eigen boilies en diverse particle mixen. Het gebruik van een ontsmettingsmiddel zoals Carp Care is verplicht op de Karperhoeve. Mocht je dit vergeten zijn dan kun je dit altijd nog ter plekke aanschaffen.

In de taverne vind je een tackleshop met alles wat je maar nodig kan hebben!

Aan de achterkant van de taverne vind je toiletten, douches een koelkast en oplaadpunt met camerabewaking. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een comfortabel weekje vissen. De douches waren wel wat oud en niet al te schoon, maar als je niet al te kritisch bent is het prima voor een weekje.

Naast een toilet- en douchegelegenheid is het mogelijk je apparatuur op te laden en kun je gebruik maken van een koelkast!

De stekken

Timmy’s Lake beschikt over acht stekken die mooi rondom het water verdeeld liggen. Iedere visser heeft dus ongeveer evenveel ruimte beschikbaar. Wij hadden in eerste instantie stek 6 geboekt, toen de weersomstandigheden later in de week echter veranderden besloten we, in overleg met Timmy, te verkassen naar de overkant van het water. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen waren er veel afzeggingen die week waardoor we bijna het hele water voor onszelf hadden. Timmy was daarnaast ook super flexibel!

De stekken zijn netjes met grind aangelegd en voorzien van een afvalbak. Wel zo relaxt!

De stekken zijn allemaal netjes aangelegd en voorzien van grind. De auto kun je recht achter de stek parkeren, dus sjouwen is er eigenlijk niet bij. Vanwege de harde ondergrond is het wel aan te raden om een hamer mee te nemen. Je zult anders geen haring de grond in krijgen. Op iedere stek ligt een roeibootje die je voor 40 euro een midweek kan gebruiken. Daarnaast staat op iedere stek een afvalbak en ligt er ook al een onthaakmat, schepnet, sling en weegpaal klaar. Deze materialen waren bij ons allemaal in prima staat en het is ideaal dat je dus zelf die stinkzooi niet hoeft mee te nemen 🙂

Op alle stekken staat een weegpaal en ligt een onthaakmat, schepnet en weigh sling!

Maaltijdservice

Voor een bedrag van 75 euro voor een midweek kun je gebruik maken van de maaltijdservice van Timmy. Wij kozen hiervoor zodat we zelf geen boodschappen en kookgerei hoefden mee te brengen en natuurlijk werd dan ook de afwas ons bespaart. De maaltijdservice bestaat uit een prima ontbijt inclusief koffie of thee en een avondmaaltijd met drinken naar keuze. Iedere morgen en avond brengt Timmy het eten langs op de stek en er is dan ook altijd ruimte voor een praatje en wat tips. Het eten is verder prima value for money, zeker de hamburger van Timmy is aan te raden!

Het eten is prima…
…en bespaart je de afwas!

Het water

Timmy’s lake is met ongeveer zes hectare het grootste water van de Karperhoeve. Het water wordt in tweeën gedeeld door een ballenlijn die precies in het midden loopt. Zo hebben vissers die tegenover elkaar zitten geen last van elkaar. Het water is verder behoorlijk helder, heeft een grotendeels zeer zachte bodem, is maximaal twee meter diep en op bijna alle stekken is behoorlijk wat wiergroei aanwezig. Deze omstandigheden maken dat het water niet heel geschikt is voor beginnende karpervissers. Enige ervaring met het wiervissen en het zoeken van stekken gaat je hier zeker helpen!

Enige ervaring met het wiervissen en het zoeken van stekken gaat je hier zeker helpen!

Door de wiergroei is het gebruik van de roeiboot op de meeste stekken dan ook een absolute noodzaak wil je de vissen ook daadwerkelijk veilig kunnen landen.

Een ballenlijn verdeeld het water in twee gelijke helften!

Timmy vertelde ons dat het bestand bestaat uit zo’n 450 karpers. Het bestand is prachtig gevarieerd, de verdeling schub/spiegel is ongeveer gelijk en er zwemmen meer dan 100 vissen boven de 30 pond. De absolute topper is een schub die zelfs de 50-ponds grens passeert! Als we een minpuntje zouden moeten noemen is dat de snelweg die langs het domein loopt, deze is zeker ’s nachts duidelijk hoorbaar. Wij hebben het echter niet als storend ervaren.

Om over het wier te vissen is het handig om je hengels wat hoger te zetten!

De aanpak

Omdat het water bijna geen witvis kent en de watertemperatuur door het koude weer van de afgelopen weken zelfs al onder de tien graden lag, visten en voerden wij met klein aas. Voordat we echter begonnen met vissen besteedden we de nodige tijd aan het zoeken van interessante stekken. Dit deden we vanuit de boot, waarbij we met behulp van oude schepnetsteel op zoek gingen naar schone, harde plekjes. Als we een interessante spot gevonden hadden dan plaatsten we hier een marker. Mocht je zelf geen idee hebben waar je moet vissen dan is Timmy altijd bereid om zijn ervaring te delen. Hij kent het water immers als zijn broekzak!

Een Helicopter Systeem voorzien van een rigje met klauwhaak en een pop-up mais of dumbell is hier een aanrader!

Vanwege de zachte bodem besloten wij te kiezen voor een helicopter montage en visten we met klein, uitgebalanceerd haakaas. Het lood kan zo mooi wegzakken terwijl de rig perfect bovenop de blubber gepresenteerd ligt. Omdat de vissen zich bijna direct in het wier vastzwemmen besloten we met een klauwhaak te vissen in minimaal een haakmaat 6. Veel vissers hebben hier last van lossers en een wat grotere haak zal zeker helpen dit te voorkomen. Omdat de vis absoluut niet los was besloten we zeer spaarzaam te voeren met slechts een handje blikmais, hennep en wat fijn gecrushte Scopexcookie boilies van AltenaBaits. Voor wat extra attractie werd de boel nog voorzien van een goede scheut CLS!

Goed zoeken naar schone of harde plekjes…
…en spaarzaam voeren was nu de tactiek!

De vangsten

De eerste nacht visten we vanaf stek 6. De eerste avond rond elf uur wist Rien een prachtige spiegel te vangen. Dit gaf ons direct vertrouwen! Helaas bleef het de rest van de nacht stil. De wind was ondertussen gedraaid en was nu noordoost. De weinige activiteit die we zagen concentreerde zich dan ook vooral in de luwte aan de overkant van het water. Hierop besloten we ons op te splitsen en te verkassen naar stek 1 en 2.

De eerste avond leverde direct deze spiegel op voor Rien!

De draaiende wind en de heldere koude nachten bracht dat de tweede nacht zonder enige vorm van activiteit verliep. De derde nacht bracht hier gelukkig verandering in en vanuit een net iets diepere kuil bij stek 2 wist ik een mooie schub op een enkele pop-up maiskorrel te vangen. Vroeg in de morgen loste Rien helaas nog een vis vanaf stek 1. Ondanks dat het al ver in het najaar is bleek dat de vis vooral ’s nachts actief was.

Overdag bleef het stil, maar enkele uurtjes na zonsondergang kwam deze geblokte schub langs!

Laatste kans

De laatste nacht werd alles op alles gezet om nog een aanbeet te forceren. er werden nog wat nieuwe stekjes gezocht en de hengels werden weer perfect uitgevaren. De laatste ochtend iets voor zeven uur kwam er dan toch nog een volle fluiter op mijn rechterhengel. Nadat ik de vis vanuit de boot uit het wier had gehaald besloten we de hengel er voor de resterende uurtjes uit te laten om de boel niet verder te verstoren.

De vissen op Timmy’s lake zijn stuk voor stuk in topconditie!

Helaas bleef de teller staan op slechts drie vissen. De vissen die we echter vingen waren in goede conditie en prachtig van kleur door het heldere water. De sterk gedaalde watertemperatuur in combinatie met het ondiepe water zorgde ervoor dat de vis echt al in de wintermodus zat. De vissers op de andere wateren vingen ook nauwelijks iets en sommigen gingen zelfs visloos naar huis. Timmy had gelijk gekregen…

De inzet werd beloond, op de laatste ochtend pakte Martijn toch nog een extra visje!

Conclusie

Al met al hebben we ons prima vermaakt op de Karperhoeve! Timmy’s Lake is een leuk water voor de visser die wel op zoek is naar wat uitdaging. Het is slechts een half uurtje vanaf de Belgische grens, dus je bent er zo. Ideaal als je er even een weekend of midweekje tussenuit wil en kans wil maken op mooie vissen. Als je goed zoekt naar interessante stekjes en je montages en voerstrategie afstemt op de omstandigheden is er altijd wel een visje te vangen.

Ideaal als je er even een weekend of midweekje tussen uit wil en kans wil maken op mooie vissen!

Timmy is verder een geweldige eigenaar die altijd bereid is om je te helpen. Hij kent het water als geen ander, dus sla zijn adviezen nooit in de wind! Als ik het water in cijfers moest uitdrukken kom ik uit op het volgende:

  • Service – 9
  • Faciliteiten – 6,5
  • Stekken – 8
  • Vangsten/bestand – 8
  • Bereikbaarheid – 9,5

Al met al kom ik op een prima gemiddelde van 8.2. Een dikke aanrader dus!

Op Timmy’s Lake zwemt een prachtig en gevarieerd bestand!

Tight lines!

Martijn van den Heuvel


Meer weten over Timmy’s Lake en de andere betaalwateren van The Carp Specialist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl