ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Timmy’s Lake van The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Timmy’s Lake van The Carp Specialist

‘De Karperhoeve’ klinkt bij de meeste karpervissers vast bekend in de oren. Op slechts een half uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens ligt namelijk een prachtig merencomplex. Dit bewijst meteen dat je voor een heerlijke vistrip geen uren achter het stuur hoeft te kruipen. Het 6,5 hectare grote Timmy’s Lake is één van de hardlopers uit het assortiment van The Carp Specialist en om die reden werd het eens tijd voor een grondige BTW Revealed.

Enkele jaren geleden is Timmy’s Lake getransformeerd tot een waar karperdomein. Het werd dan ook hoog tijd voor een grondige BTW Revealed!

Vanuit de KWO Redactie stuurden we onze eigen Luuk Zomerhuis samen met Lars Verheul richting het Belgische Geel voor een sessie van twee nachten. In het uitgebreide artikel en de gave video check je waarom het domein van De Karperhoeve zo uniek te noemen is!


Timmy’s Lake

Luuk vertelt: Het was begin april toen ik Lars een berichtje stuurde om de laatste dingen even kort te sluiten. Het aankomende weekend vertrokken we namelijk richting Timmy’s Lake op de Belgische Karperhoeve, vlakbij Geel. Nadat ik in september al een keer social viste op het meer, was het nu tijd voor een sessie van in totaal twee nachten.

Het strijddecor van de 2-daagse sessie: Timmy’s Lake op De Karperhoeve.

Na een rit van net geen anderhalf uur reden we het pad richting de taverne op. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door Alex, de rechterhand van Timmy. Na een korte introductie stapten we opnieuw in de auto om vervolgens op stek 6 de spullen uit de kofferbak te gooien. Ideaal dat je met de auto rondom het meer kan komen, want binnen no-time werden de spullen in gereedheid gebracht en konden we beginnen naar het zoeken van plekjes.

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door Alex, de rechterhand van Timmy.

Stek 6 is één van de meest centrale, tweepersoons stekken op het water. De in totaal 8 stekken op Timmy’s Lake hebben één ding gemeen; ze zijn keurig verzorgd en ruim. De stekken zijn voorzien van een laag grind, waardoor je geen modder en zand je tent in loopt. Daarnaast is er voldoende ruimte voor een eventuele auto en je tent kun je netjes kwijt. Dit geldt overigens voor het gehele domein, want naast het feit dat er flink wat zwanen, vogels en andere beesten op het domein aanwezig zijn, heb je echt het gevoel dat je even weg van huis bent. Ook niet geheel onbelangrijk tijdens een vistripje!

Alle 8 stekken zijn ruim, netjes verzorgd…

…en voorzien van een laag grind.

Direct achter de stek loopt het pad waar je met de auto langs rijdt en hier viel gelijk een klein minpuntje aan op. Het pad zou je haast kunnen vergelijken met een maanlandschap, want de vele hobbels en (diepe) kuilen kunnen link zijn voor de bumpers van je auto. Timmy probeert de diepste kuilen op te vullen met zand en grind, maar echt ideaal is het niet.

Op sommige punten rondom op het pad zijn hobbels en kuilen rijkelijk aanwezig.


Wierbehandeling

Vlak voordat onze sessie plaatsvond, heeft Timmy het water behandeld met een speciaal poeder. Dit omdat er tijdens de voorgaande jaren op sommige momenten wat last was van wiergroei. Het poeder zorgt ervoor dat het water ietwat blauw kleurt, waardoor het UV licht het wier niet kan bereiken. Daarnaast zijn er enkele graskarpers besteld en samen met de wierbehandeling doen de mannen hun best om het wier tot een minimum te beperken. Ook voor ons scheelde het aardig wat tijd, want na een aantal worpen met een lood hadden Lars en ik beide een aantal mooie plekjes gevonden.

In het vroege voorjaar van 2018 heeft Timmy het water behandeld met een speciaal middel tegen wiergroei.

De hoofdlijnen werden voorzien van montages en op aanraden van Alex en Timmy visten we beide één hengel met een chod. In de voorgaande weken bleek deze pop-up montage erg succesvol te zijn bij medevissers en omdat we op sommige plekken te maken hadden met een zachte bodem, was het tevens een redelijk ‘veilige’ optie. De overige hengels werden gevist met, mijn inmiddels geliefde, plastic haakaas en maden.

Choddy’s, maden en plastic haakaas…

…moesten de klus gaan klaren!

De donkere uurtjes deden razendsnel hun intreden en we besloten dan ook om, na het schieten van het nodige beeldmateriaal, onze slaapzakken op te zoeken. Toch wel met goede hoop op een vis, want aan de uitgekozen spots kon het niet liggen.

Na het schieten van het nodige beeldmateriaal, kropen we vol vertrouwen onze slaapzakken in.


De volgende ochtend

De volgende ochtend werden we wakker van de opkomende zonnestralen en helaas niet van een vis. Het bewijst maar weer dat locatie één van de belangrijkste facetten van de karpervisserij is, want tijdens een vlucht met de drone zagen we een aantal vissen aan compleet de andere kant van het water liggen. Verbazingwekkend was dat ook de andere vissers aan de ‘juiste’ kant van het water niets hadden gevangen tijdens de eerste nacht.

Locatie, locatie, locatie…

Naast het maken van mooie beelden, bleek de drone ideaal te zijn om op zoek te gaan naar karper.

In de middag namen we een kijkje bij de luxe taverne die vooraan op het domein geplaatst is. Naast het feit dat je er iets kunt eten en drinken, vind je er douches, toiletten, oplaadpunten voor je apparaten en een kleine tackleshop. Timmy heeft o.a. alle producten van Korda in de schappen hangen en daarnaast vind je ook items van Fox, Nash en diverse spullen voor het forelvissen in de shop.

De taverne van De Karperhoeve. Lekker eten, lekker drinken, douchen en je accu’s opladen: het kan hier allemaal!

Terwijl we door de gang van de sanitairruimte liepen, werden we overspoeld met foto’s van gave karpers van Timmy’s Lake die aan de muur hingen. Het meer bevat in totaal ongeveer 300 karpers, waaronder minimaal 100 dertigers, 7 veertigers en één karper van meer dan 50 pond. De vele fotolijstjes op de muur showden tevens dat er ook veel mooie vissen zwemmen. Van gaaf beschubde spiegels tot aan brede schubs; op Timmy’s Lake is er voor ieder wat wils te vangen.

Minimaal 100 dertigers, 7 veertigers en één karper van meer dan 50 pond.

Het visbestand op Timmy’s Lake liegt er niet om! Hopelijk komen wij er tijdens deze sessie ook nog achter.

Na nog wat gechilld en gegeten te hebben op de stek, werden de hengels voor de laatste keer klaargestoomd. Ik besloot om ook één onderlijn te voorzien van maden, als bonus op de plastic Dumbell. Ook Lars legde zijn hengels weer ‘spot on’ voor de laatste nacht, maar helaas; het mocht niet baten. Wederom geen vis tijdens de donkere uren…

Een ietwat trieste aanblik; de volgende ochtend lagen de hengels er nog exact hetzelfde bij als de voorgaande avond…


Het komt altijd goed

Ja, en dat is echt zo! Op de laatste ochtend voor ons vertrek draaide de wind naar de oostkant van het water. Dat deed wat met de vissen, want voor het eerst in het weekend werd er een vis aan de overkant van ons gevangen. Toen Timmy even later langskwam en vertelde dat hij enkele vissen had zien zwemmen, steeg ons vertrouwen alsnog. De drone werd wederom de lucht ingestuurd en al snel zagen we de nodige karpers chillen in het aangename voorjaarszonnetje.

De wind draaide en het heerlijke voorjaarszonnetje kwam door; ideale omstandigheden om een paar karpers te spotten met de drone!

De hengels lagen nog steeds in en al snel verschenen er ook zwarte schimmen boven onze plekken. Even later vertrok mijn middelste hengel en na twee nachten blanken was het een aangename verrassing om in contact te zijn met één van de sterke karpers uit Timmy’s Lake.

Een aangename verrassing!

Na een dril van zo’n 20 minuten, waarbij de vis zichzelf niet zomaar gewonnen gaf, belandde hij in het schepnet. Deze krijg je samen met een dikke onthaakmat, weighsling en weegpaal ter beschikking van de Karperhoeve. Wel wordt hiervoor een waarborg van €50,- gehanteerd, dus hou hier even rekening mee. Tevens is een ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld Carp Care, verplicht.

Om de verspreiding van ziektes en kwalen te voorkomen, krijg je diverse Carp Care materialen van De Karperhoeve ter beschikking.

Eenmaal op de kant bleek het om een forse schubkarper van eind twintig pond te gaan. Wat overigens opviel, was dat de conditie van de vis echt meer dan prima was. Geen ingescheurde mondhoeken of een ‘papegaaien bek’, zoals de meeste het noemen. Kortom; een vis die gezien mag worden!

Na twee dagen blanken was deze rakker meer dan welkom!

De vis werd teruggezet en de hengel positioneerden we snel terug op de plek. Een half uur later was het weer raak en ditmaal was het de beurt aan Lars. Na een vakkundige dril lag er opnieuw een mooie vis in het net. Een korte, maar bizar dikke spiegel had zich vergrepen aan een plastic haakaasje.

Een gave blanksafer in de vorm van een spiegelkarper voor Lars!


Conclusie

Al met al kan ik wel zeggen dat De Karperhoeve een plek is die je als karpervisser in Nederland een keer bezocht moet hebben. Ondanks het feit dat de vangsten enigszins tegen vielen, hebben we wel een meer dan prima beeld van het water gekregen. Hieronder dan ook ons oordeel over een aantal punten:

 • Service: 9 
  Timmy en Alex zijn erg vriendelijk en helpen je waar nodig met allerlei zaken. De twee kennen het water uit hun broekzak en weten elke mogelijke ‘hot spot’ te vinden. Wees dus niet bang om dingen te vragen, want Timmy en Alex staan voor je klaar!
 • Vangsten: N.V.T.
  Is het helemaal eerlijk om hier een cijfer voor te geven? Wij denken van niet, want de slechte vangsten kunnen we wellicht toewijden aan de wierbehandeling die vlak voor ons is uitgevoerd. Volgens Timmy hebben de vissen hier een behoorlijke ‘klap’ van gekregen, maar inmiddels wordt er weer volop gevangen! We tellen dit punt dus niet mee in de eindbeoordeling.
 • Visbestand: 8
  Over het visbestand valt absoluut niet te twisten! Voor een water als Timmy’s Lake zijn 300 vissen een mooie verdeling qua aantallen, dus dat is in ieder geval in orde. Op basis van de door ons gevangen vissen kunnen we tevens zeggen dat ze stuk voor stuk, ondanks dat het een betaalwater is, in prima conditie zijn. Zowel qua bek, uiterlijk als ‘prestaties’ tijdens de dril.
 • Faciliteiten: 8
  (Sanitaire) faciliteiten zijn er in overvloed op De Karperhoeve. De taverne is de ideale plek om een lekker maaltijd te nuttigen, jezelf op te frissen en je tacklebox aan te vullen met materiaal. Alles is in prima staat en wordt netjes schoongemaakt. Wel is het vanaf de achterste stekken een eindje lopen, maar je kunt ook niet alles hebben natuurlijk.
 • Stekken: 7,7
  In totaal zijn er op Timmy’s Lake 8 stekken. Een prima aantal, want iedereen heeft zo voldoende ruimte. De boeienlijn die door het water loopt helpt hierbij, want zo worden de stekken aan beide zijdes van het water eerlijk verdeeld. Verder zijn de stekken voorzien van een laag grind en vind je er een vuilnisbak voor je afval, ideaal! Sommige stekken zijn wel wat ‘afgezakt’ en het pad rondom het meer is niet prettig voor je auto. Dit zijn dus wel kleine aandachtspuntjes.

Onder de streep scoort Timmy’s Lake een 8,2!

Een dikke 8,2; De Karperhoeve heeft de BTW Revealed dubbel en dwars doorstaan.

Wil je meer informatie over Timmy’s Lake of de twee andere wateren op het complex? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van The Carp Specialist, klik op de button hieronder:

Meer info over Timmy’s Lake

Oh ja! Mocht je het nou leuk vinden om een tripje te boeken, check dan ook zeker even het KWO Weekend dat jaarlijks wordt gehouden op het complex van Timmy. Dit jaar vindt het weekend plaats in augustus en er zijn nog enkele plekken vrij. Klik dus snel op de afbeelding hieronder voor meer info en boekingen.

Ga jij in augustus mee naar de Karperhoeve? Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Tot mijn volgende schrijfsel!

Luuk Zomerhuis, KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl