ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Revealed: Windmill Lake – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Windmill Lake – The Carp Specialist

Vlakbij het bekende Franse pretpark ‘Le Pal’ ligt het domein Windmill Lake, één van de betaalwateren uit de portfolio van The Carp Specialist. Dit water wordt sinds 2005 beheerd door een Nederlands ondernemersechtpaar. In deze update brengen Lizette Beunders en Bianca Venema een bezoekje aan dit prachtige water en delen zij hun ervaring met jullie.


Een oase van rust

Voor wat betreft de omgeving, stekken, het water, de natuur, de service en de unieke plek in Frankrijk klopt deze titel en doet volledig recht aan de totale vakantiebeleving die Windmill Lake de kapervisser te bieden heeft. Op dit water gaat het niet alleen om het karpervissen, maar ook om de volledige vakantiebeleving. Of je nou alleen gaat, samen met je vismaat, je vrouw, je man of het hele gezin: voor iedereen zijn hier mogelijkheden! Zelfs voor de niet-vissers.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-14

Een ware ‘oase van rust’!

Je kunt kiezen om carpy vanuit je eigen bivvy te vissen of voor de luxe om te vissen vanuit een huisje. Je kunt je eten zelf koken op de stek, eten laten bezorgen, dagelijks samen eten en mede-vissers leren kennen in de bistro. Ook kun je penvissen op het meer achter Windmill Lake, een baantje trekken in het zwembad of een dagje uit naar het Franse pretpark Le Pal. Windmill Lake biedt mogelijkheden te over!

Windmill Lake biedt mogelijkheden te over!

Over het water

Onder water is het echter alles behalve een oase van rust. Daar wacht een prachtig getekend, gevarieerd, gezond en sterk karperbestand op jou om de strijd der sterksten aan te gaan! Deze unieke combinatie maakt Windmill Lake aantrekkelijk voor de fanatieke karpervisser. De kans op het vangen van een topvis van 24 kilo en meerdere bakken  van 20+ kilo houdt het spannend. Windmill Lake aandoen is een belevenis op zich voor elke karpervisser die houdt van zijn sport, van lekker en goed eten, gezelligheid, luxe en rust.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-12

De kans op een mooie bak maakt het vissen op Windmill Lake extra aantrekkelijk!

Windmill Lake is in totaal 2,5 hectare groot en gelegen op 720 kilometer van Breda en 631 kilometer van Brussel. Het beschikt over alle faciliteiten die de kapervisser maar kan wensen. Prachtig aangelegde stekken, voldoende hengel ruimte voor elke visser en dagelijks de keuze om (gezamenlijk) te eten in de bistro. In de bistro heb je een leuke kans om mede-vissers aan het water te leren kennen, tactieken uit te wisselen, (sterke) verhalen te delen en samen te lachen. Een menu om van te dromen zo lekker, smaakvol en dagelijks met veel liefde en passie bereid.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-6

Het is heerlijk om tussen het vissen door te chillen in de bistro.

Een gastvrij, gezellig, adequaat en hartelijk beheer door Diane en Anton en duidelijke regels voor elke visser om het karpervissen zo fair en veilig mogelijk te laten verlopen. Als kers op de taart kun je zelfs dagelijks een plonsje doen in het speciaal daarvoor aangelegde zwembad! Ja, je leest het goed!

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-4

De faciliteiten op Windmill Lake zijn absoluut bovengemiddeld. Wat dachten we van deze maaltijd?! Heerlijk 🙂

Regelgeving

De regels zijn zoals je op elk betaalwater mag verwachten. Het betreft de precieze balans tussen enerzijds de lol van onze sport en anderzijds het belang van de veiligheid voor de karper. Wat ons betreft een groot voordeel en een pré voor betaalwateren; het welzijn van de karper staat voorop en naleving van de regels wordt ter plaatse strikt gecontroleerd. De verdeling van de stekken op Windmill Lake is duidelijk, bij aankomst wordt precies aangegeven welk deel van het water voor jou is. Zo helder als schoon water! Daar houden we van, nietwaar? Voor een volledig overzicht van de huidige regelgeving check je de website van The Carp Specialist.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-10

De vissen op Windmill Lake zijn stuk voor stuk puntgaaf!

Onze aanpak

In onze voorbereiding hebben we ervoor gekozen om Dynamite Baits particles en Red Amo boilies mee te nemen inclusief de bijbehorende liquids voor extra attractiewaarde. Verder hebben we altijd baitprotectie bij ons om ervoor te zorgen dat onze boilies exclusief voor de karpers blijven.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-8

Een goede voorbereiding werpt vaak z’n vruchten af!

We nemen onder andere ruim voldoende safety tackle (rigs) mee, ontsmettingsmiddel, weerhaakloze haken, een sounder box met voldoende reservebatterijen zodat we er zeker van zijn dat we ook ’s nachts geen enkele aanbeet missen en met zekerheid wakker worden, voldoende vuilniszakken voor onze rommel, een voerboot en natuurlijk niet te vergeten: onze hangmat om ultiem relaxed na te genieten van de mooie vangsten! 😉

Ontvangst

De ontvangst door Anton en Diane is bij onze aankomst direct hartelijk. We werden duidelijk verwacht en dat voelt gastvrij. Verder is het altijd fijn om in Franse omgeving verwelkomd te worden door Nederlandssprekende mensen. Na een gezellige kennismaking, schuiven we aan op het prachtig aangelegde terras voor een kopje koffie. We maken direct kennis met Jeffrey en Nancy en later met Johan die dezelfde week op Windmill Lake vissen. De sfeer is goed en direct ontspannen. We hebben er allemaal zin in en delen duidelijk onze passie voor karpervissen.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-15

Ruim voldoende ruimte voor gezelligheid in de bistro.

Anton geeft ons een rondleiding over het terrein en licht de mogelijkheden toe op het gebied van karpervissen, ontspanning, eten en regels. Er wordt wekelijks op donderdag een gemoedelijke viswedstrijd onderling gehouden. Bij deze wedstrijd wordt met de korst op karper gevist op het meer aangrenzend aan de gezellige bistro waar het dagmenu wordt gereserveerd. Overigens is dagelijks bezorgen van ontbijt en diner op de stekken ook mogelijk en mag het meer ook bevist worden met de pen om bijvoorbeeld overdag ook mooie actie te hebben! Ideaal om samen met kinderen te bevissen of voor de struinende karpervisser die een voorliefde heeft om op die manier pareltjes van karpers te vangen.

De faciliteiten op Windmill Lake zijn uitstekend.

Faciliteiten

De faciliteiten op Windmill Lake zijn echt bovengemiddeld goed. Er is een krachtige en schone douche aanwezig, een nette wc, een zwembad en een gezellig gebouwde bistro inclusief terras en uitzicht over het aangrenzende meer. Verder mag je op Windmill Lake de auto naar de stek rijden voor het in- en uitpakken, is er volledige service op de stekken en kan tackle en aas ter plaatse gekocht worden. Anton en Diane staan dagelijks met veel liefde en inzet voor je klaar met tips en adviezen en zij bieden alle zorg die je maar kan wensen. Ze zijn altijd aanwezig op het meer en goed bereikbaar. Toch een veilig idee in geval van nood of als hulp bij andere problemen die zich tijdens de visserij voor kunnen doen.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-5

Over de faciliteiten van Windmill Lake valt niks te klagen!

Voor alle stekken is er de keuze tussen het vissen vanuit een bivvy en vanuit een accommodatie (huisje) dat werkelijk over alle gemakken beschikt. Denk hierbij aan bedden, een keuken (inclusief koelkast en vriezer), uitgebreid servies, stroom, goed werkende wifi en een overdekte veranda zodat je ook bij slecht weer de hengels goed in de gaten kunt houden. Wij visten vanaf stek 3 en 4 waarbij de accommodatie naast al deze luxe zelfs beschikt over een eigen toilet. Ideaal!

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-3

Luxe accomodaties…

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-2

…maken Windmill Lake een geschikt water voor het hele gezin.

Onze sessie

Het water van Windmill Lake is gevarieerd qua bodem met zowel harde als zachte delen en aaskuilen. Wij hebben op onze stek enige bodembegroeiing kunnen ontdekken, maar de tijd waarin wij gebruik konden maken van een fishfinder was te kort om hier een goed beeld van te krijgen. De lipo accu in onze voerboot ontplofte na drie keer uitvaren met een grote knal en vuurbol, waardoor deze direct total loss was. Pas dus goed op met lipo accu’s, want dit kan (levens)gevaarlijk zijn! Gelukkig liep de ontploffing bij ons goed af en stond de voerboot buiten, maar het had evengoed verkeerd af kunnen lopen als de voerboot in een tent had gestaan of als de ontploffing zich had afgespeeld als je de boot in je handen hebt. Stem het gebruik van dergelijke accu’s dus goed af met de leverancier van je voerboot om de risico’s zoveel mogelijk in te perken.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-7

Tijdens onze visweek wisten we ook diverse vissen te spotten.

Onze tactiek schakelde door de ontploffing direct over naar werpend vissen. Doordat we alleen 10ft hengels bij ons hadden was dit even wennen. Het uitsluitend werpend vissen op Windmill Lake is gelukkig heel goed mogelijk. We vingen met werpend vissen in die week 30 karpers, waarvan de grootste 19,7 kilo woog en een drietal karpers rond de 19 kilo! We wisten daarnaast enkele grote graskarpers te verschalken. De vissen waren allemaal puntgaaf, de perfectie straalde er af!

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-9

Enkele bizar grote graskarpers werden ook verschalkt!

Dat de 20 kilo grens goed doorbroken kan worden bewees overbuurman Jeffrey met de vangst van een pracht van een spiegelkarper van rond de 21 kilo! Voor het werpend vissen is ruimte genoeg en het bleek ook nog eens zeer efficiënt aangezien je niet meer om hoeft te kijken naar het laden van accu’s en het uitwerpen altijd nog sneller gaat dan het uitvaren van een lijn.

We visten de week afwisselend met 3 tot 6 hengels al naar gelang het verloop van de vangsten. Uiteindelijk vingen we op alle spots. Midden door Windmill Lake loopt de bedding van een rivier en wij hadden het meeste succes door voor de bedding, dus dicht onder eigen kant te vissen. Het vissen voor de kant leverde succes op met zowel de Red Amo boilies als de Tigernuts die alleen toegestaan zijn op het meer van merken zoals Dynamite Baits. Qua presentatie hadden we het meest succes met de combi rig in snowman presentatie en stiff rig.

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-11

Met name onder eigen kant werden veel vissen gevangen!

Eindoordeel!

Service

Voor de service geven we een dikke 10! Anton en Diana staan elke moment van de dag en nacht voor je klaar en de passie voor karpervissen en alles wat bij een mooie vakantie hoort straalt er van af. Ze hebben beiden ruime horeca ervaring en dat is aan alles te merken!

Vangsten/bestand

Voor de vangsten/bestand geven we een 8. Blanken is op Windmill Lake nagenoeg niet mogelijk. Volgens Anton en Diane is dat zelfs maar een enkele keer gebeurd in het ruim 10-jarige bestaan. Het bestand bestaat uit meerdere plaatjes van 20+ kilo vissen.

Sanitair

Het sanitair krijg eveneens een dikke 10! Schoon, lekker fris, krachtige douche en de shampoo en douchegel wordt bijgeleverd Op stek 4 heb je zelfs de luxe van een eigen toilet!

Stekken

De stekken krijgen een 9. Keurig aangelegd, super de luxe accommodaties met werkelijk alles erop en eraan. Alle stekken zijn met de auto bereikbaar, gevarieerd qua bodemverloop en begroeiing (overhangende takken). Er is een bootje aanwezig voor eventueel vast gezwommen vis, voldoende hengel ruimte en van alle gemakken voorzien.

Alle cijfers bij elkaar vormen een gemiddeld cijfer van 9,3 die onze mening van dit water perfect omschrijft!

btw-revealed-windmill-lake-carp-specialist-13

Het werpend vissen wierp ook echt haar vruchten af 😉

Alle cijfers bij elkaar vormen een gemiddeld cijfer van 9,3!

Enjoy!

Lizette en Bianca


Voor meer informatie over dit water (en om de beschikbaarheid te bekijken) surf je naar de website van The Carp Specialist!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl