Word KWO member

Canal Life – Deel 1 – Uit het dal…

Favoriet Favoriet

We vangen allemaal graag mooie karpers en iedere visser schrijft graag een succesverhaal. Sommige van deze verhalen hebben echter een gouden randje. Dit verhaal van Robbe Craeninckx is er zo één. Robbe heeft door een aantal fysieke problemen niet de bewegingsvrijheid die voor de meeste vissers als vanzelfsprekend wordt gezien. Een grote droom viel hierdoor in duigen en Robbe stortte zich noodgedwongen weer op het karpervissen. Zou het najaar van 2015 hem hetgeen opleveren wat we Robbe zo gunnen? Lees het in dit tweeluik over zijn visserij op een stedelijk kanaal… 


Robbe vertelt: Op het moment van schrijven is het buiten koud, grauw weer. De wisseling van het het nieuwe jaar ligt inmiddels achter ons en ik kan toch wel zeggen dat 2015 voor mij een enorm bewogen jaar was! Maanden lang was ik dag in, dag uit bezig aan de bouw van de zesde Belgische zonnewagen. Dit voor een deelname aan de World Solar Challenge in oktober, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens. Helaas kwamen er gezondheidsproblemen om de hoek kijken en dit maakte mijn leven behoorlijk gecompliceerd… Vissen stond niet meer op de agenda, maar mijn deelname aan het wereldkampioenschap stond ook op losse schroeven.

De Punch One, onze zonnewagen die in Australië na een race vol pech uiteindelijk de 5e plaats behaalde. De bouw van deze wagen en zijn prestatie in Australië is met voorsprong één van de grootste ‘achievements’ in mijn leven!

De Punch One, onze zonnewagen die in Australië na een race vol pech uiteindelijk de 5e plaats behaalde. De bouw van deze wagen en zijn prestatie in Australië is met voorsprong één van de grootste ‘achievements’ in mijn leven!

Niet veel later kreeg ik dan ook het nieuws wat me behoorlijk raakte: door mijn aanhoudende gezondheidsproblemen zou ik het Solar Team niet kunnen vergezellen tijdens de race in Australië. Dit was, en is nog steeds, een enorme ontgoocheling voor me. Anderzijds betekende het wel dat ik in het najaar niets anders te doen zou hebben en mijn zinnen volledig kon richten op het karpervissen. Ik was vastbesloten om mijn gedachten tijdens het najaar zoveel mogelijk op de positieve dingen in mijn leven te richten en niet op de zaken die juist níét lukten…

Helaas, geen Australië voor mij...

Helaas, geen Australië voor mij…

Een nieuwe start

De mensen die mijn visserij kennen weten dat ik graag van de bewandelde paden af stap: ik kan er enorm van genieten om af te gaan op geruchten. Zéker indien ik op karpers kan stuiten die vrijwel niet bij andere vissers in het logboek staan bijgeschreven. Ik deed dit in 2014 reeds met mooie resultaten op een riviertje in mijn buurt. Een stinkend, klein stroompje waar iedereen aan voorbij liep. Een nieuw project met dezelfde insteek werd geboren toen ik aan het begin van het najaar een gerucht opving over een lokaal kanaal waar één sluisstuk door alle vissers werd genegeerd.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook