Carp & Backpack Adventures – Part 8 – Tetteren op het kanaal

Favoriet Favoriet
Carp & Backpack Adventures – Part 8 – Tetteren op het kanaal

Wat later dan gepland staat er voor jullie weer een filmpje en een blog klaar van Bas van den Broek. Door drukte rondom BFP Baits worden zijn visuurtjes steeds beperkter en zullen de volgende delen misschien wat verder uit elkaar liggen dan jullie gewend zijn. Geniet van deze update waarin Bas het kanaal werkelijk op zijn kop zet! We beginnen met de video van dit spektakel:


Kwakkel periode

Bas aan het woord: Het vorige deel eindigde op het kanaal. Het liep erg hard tot er plotseling drie nachten blank volgde. Wegwezen hier! Ik had ondertussen al wat struinwerk gedaan en een klein boswatertje gevonden. Hier werden de nodige uurtjes doorgebracht in de boomtoppen en zo nu en dan zag ik een vis zwemmen. Niet veel, maar er zwemt in ieder geval karper op deze plas, iets wat ik nog niet wist. Na een aantal voerbeurten brak de eerste nacht aan. ’s Nachts werd ik gewekt door een heerlijke tetter, en na een ongekend krachtige dril schoof ik het net onder een dikbuikige schub. YEAH, nummer één van dit water is in the pocket!

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-3

Altijd een goed gevoel om van de nul af te komen!

Tot mijn verbazing blankte ik een aantal dagen later toch weer een nacht. Ik overweeg meteen om weer te verkassen. Toch geef ik het nog een nacht, en als ik om zeven uur wakker wordt, weet ik genoeg. Wederom een blank, wegwezen hier! Tijdens het inpakken loopt er toch een hengel af en weet ik een flinke spiegel te vangen. Tja, dan gaat er toch maar weer wat voer in ! De twee nachten die ik daarna vis blank ik wederom. Ongeduldig als ik ben stop ik hier en probeer ik het die week erop met één dag voorvoeren weer op de kanaalstek van maart en april.

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-

Verkassen naar een andere stek kan je veel opleveren!

Tetteren op het kanaal

Hoe raar kan het lopen? Ik had de vis hier eerlijk gezegd niet verwacht nadat ik vorige maand drie nachten op rij had geblankt. Mijn gedachte was dat de vis zich ergens anders ophield voor de paai. Het bos watertje valt me ook een beetje tegen dus we proberen het gewoon maar weer op het kanaal. Tot mijn grote verbazing vang ik vier vissen, die allemaal ook nog eens de hele mat oranje achterlaten met de Fruit Punch. En of de vis zich hier nog bevind! Na het inpakken verspreid ik nog eens 2,5 kg boilies. De vis die er zit moet ik hier zien te houden!

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-4

Eén van de vier vissen die mijn onthaakmat bezocht.

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-2

De Fruit Punch valt goed in de smaak!

Het houdt niet op!

Zoiets maak ik niet vaak mee… De voerplek leverde elke nacht minimaal vier aanbeten op, en dat maar liefst 11 nachten op rij! Meerdere dubbelruns zorgde voor heerlijke chaos. Ik kan de vis hier niet de volledige ruimte geven en ik moet de vis stevig afremmen. Bij een dubbelrun in je eentje zorgt dit vooral voor komische momenten (voor omstanders dan). Sommige dubbelruns bestonden uit twee 30-ers, genieten!

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-6

Hard werken met dubbelruns, maar dat wordt ook zeker beloond!

Uiteindelijk heb ik de voerplek vaarwel gezegd. Tot en met de laatste nacht ving ik hier vier vissen per nacht, maar ik wil afwisseling in mijn steken/wateren. Ik kom hier later in het jaar vast nog terug, maar voor nu laat ik een goedlopende voerplek met pijn in mijn hart met rust.

Geniet van deze periode mensen, de vis is los!

bas-van-den-broek-carp-backpack-part-8-1

Het is momenteel een heerlijke periode om aan de waterkant door te brengen #genieten

Tight lines!

Bas van den Broek

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl