Carp Show met Tino Musschoot

Ook voor de Belgische karpervissers willen we met KWO een platform zijn om mooie verhalen, filmpjes en anekdotes te delen. Eén van de bekende Belgen hebben we weten te strikken om over zijn visserij uit te wijden. In dit artikel vertelt Tino Musschoot een en ander over zijn visserij en sluit hij af met het eerste deel van zijn film!

     De ultieme targetvis van Tino, een gruwelijke koi van een Belgisch circuitwater!

Voor de mensen die Tino Musschoot niet kennen hebben we hem een korte vragenlijst voor gelegd:

Tino, vertel eens: wie is die gozer die wij met zoveel grote karpers zien? ☺

Nou Pilaar, ik ben een Belg van 33 jaar jong die geboren en getogen is in Gent en al vanaf zijn 6 de levensjaar vist. Eerst met de vaste stok alles bevist, van klein naar iets groter en daarna vanaf mijn twaalfde jaar overgestapt naar het karpervissen.
Door de vele scheldemeanders (kleine smalle wateren met veel lellies) hier in de buurt kwam vooral het penvissen en visueel (aan de oppervlakte vissen) aan bod.
Dit heeft me erg veel bijgeleerd en ik ben er zeker van dit dit een goede basis was voor het verloop van mijn verdere visserij!

Hoe lang vis je al op de grotere Belgische karpers?

Wel, vanaf ik een roeste bak had op vier wielen (18 jaar dus) ben ik over heel Belgie beginnen te vissen. De Nekker, Land van Ghow en het Kempisch kanaal waren de eerste wateren waar ik naartoe tufte met mijn veel te kleine Nissan micra toen…
Die veel te kleine wagen was trouwens mijn geschenk van mijn bompa (opa) voor mijn 18e verjaardag maar het belangrijkste was dat de hengels er juist in pasten!

Boul Tino

Hoe was het op Rainbow te vissen?

De eerste keer is nu toch al zo’n 4 jaar geleden en wat me het meest aansprak was de natuur en elk je eigen gebied om te vissen. Natuurlijk ga je ook voor de dikke vissen maar de sfeer die er hangt vind ik zo tof en relaxed dat ik er zal blijven terugkeren zolang ik kan. Ik respecteer ieder zijn mening over betaalwateren enzo maar vind dat elk dat voor zich maar moet uitmaken, er is al genoeg over gezeurd. Doe wat je graag doet want je loopt hier maar één keer rond en er zijn veel ergere dingen in de wereld om je druk over te maken!

Wat was jouw succes?

Ten eerste moet je er gewoon vaak zitten dus veel vissen geeft je natuurlijk een mooie voorsprong op de rest. Zo leer je het water pas écht kennen en kan je inspelen op bepaalde factoren zoals hengeldruk op bepaalde zone’s, trekroutes… Een water kunnen lezen is niet voor iedereen weggelegd en sommigen hebben het vlugger door hoe de vork in de steel zit dan anderen… gelukkig. Wat ik ook doe is mezelf toeleggen op één water zodat je in een soort van elan komt en vroeg of laat pluk je er de vruchten van!
Verder: lig niet te knorren tot een stuk in de morgen maar maak dat je voor zonsopgang achter je hengels zit met een dampende mok. Vaak is dit de prime time om vissen of activiteit te spotten en geloof me het heeft me vele extra vissen opgeleverd!

Ik kan me herinneren dat je bij aankomst direct heel wat voer erin knalde?

Ja inderdaad dat durf ik nog wel eens maar alleen als ik een sessie vis van drie of vier dagen en ik het voer zijn werk kan laten doen. Je voert dan in feite gewoon een gebied aan waar je de eerste dagen geen hengel op plaats en als ze vol vertrouwen op het aas zitten probeer je ze eraf te vangen. Dit werkt nog behoorlijk goed op wateren waar je de regel hebt van ‘vrije stekken’, want als het druk is is niemand zo gek natuurlijk om er voor te voeren. Als ik op een stek toekom waar de vissen al actief zijn zal ik deze niet trachten te verstoren en single hookbaits hebben me al vaak heel snel een aanbeet opgeleverd.

Tino, wij hebben allebei op hetzelfde Franse circuit water gevist. Een water met extreme drukte en zeer vijandige locals. Hoe kon jij hier toch rustig vissen?

Ja dankzij mijn vriendin want die bracht ons tot daar omdat het absoluut niet kon om je wagen er achter te laten. Dit betekende weekenden van zo’n 300 km rijden voor haar en ik ben er haar nog altijd heel dankbaar voor, zijn maar weinigen die het haar zouden nadoen!
En nog een voordeel was dat ik echt goed Frans spreek en meestal hadden de locals niet door dat we van Belgie kwamen en lieten ze ons met rust.
We hebben er twee jaar ons ding kunnen doen en de vangsten die we deden waren fenomenaal te noemen, bijna elk weekend vingen we er veertigers of hoge dertigers.

Wat zijn je toekomst plannen?

Gewoon rustig blijven verder vissen zoals nu het geval is en genieten van onze mooie hobby.
Vrees dat die microbe nooit verdwijnt en soms staat het eens op een ietwat lager pitje maar soms kan de vlam ineens weer hoog aanwakkeren! Genieten staat bij me nog altijd centraal en als je er veel tijd en moeite instopt bots je vanzelf wel eens op een mooie vis…

Tino linkje er achter

     Klik op de afbeelding om naar het filmpje te gaan. Veel kijk plezier!

Deze Belgische bakkenvanger heeft een mooi film verhaal te vertellen. In deze update neemt hij ons mee naar de Belgische en Franse meren!

Bekijk ook