ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Carpe Diem – Danny de Kruyff – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In het eerste deel vertelde Danny de Kruyff ons over zijn Franse plannen met Wimke van de Sanden. In 2017 zijn zij er flink wat weekenden op uit getrokken en in dit stuk lezen we over de eerste sessie’s die gevist werden. Soms werd er zonder vis ingepakt, maar er werden zeker ook successen geboekt! Tijd voor de eerste sessies… Let’s go!

Het doel: het vinden van de welbekende ‘pot met goud’…


Speld in een hooiberg

In het vorige deel had ik jullie al verteld dat ons plan is om iedere keer voor twee of drie nachten naar Frankrijk te gaan. Het eerste weekend staat gepland, maar voor vertrek komen we bij elkaar om het strijdplan (onder het genot van wat gerstenat) nog eens door te spreken. We kiezen voor een gebied in Frankrijk waar we nauwelijks informatie van hebben. Het wordt een gok, omdat wij allebei nog nooit eerder in die regio zijn geweest. We willen uiteindelijk een mooi water vinden met een goed bestand aan vis. Ook zullen we als uitval wat korte nachtjes op enkele Franse kanalen vissen. Diverse stekken worden gezocht aan de hand van Google Earth, vergunningen worden online geregeld en daarna kan het feest beginnen…

Zoeken naar een speld in een hooiberg!

Het eerste water

Als eerste rijden we naar een water van zo’n 15 hectare groot. Fingers crossed dat we meteen goed zitten, maar we weten dat de kans groot is dat we verder moeten zoeken. Ergens rond middag komen we aan bij het water en besluiten we om eerst een rondje te lopen. Eigenlijk vallen we meteen met onze neus in de boter: in een grote kom zwemmen een aantal vissen en ons oog valt meteen op een schub van goed formaat. Verder zien we op het water geen vissen zwemmen, dus we besluiten om in deze hoek te beginnen.

Rods out op een nieuw water… altijd spannend!

Het stuk dat we bevissen valt onder de dagzone, dus de bivvy’s kunnen in de auto blijven. Als eerste sturen we de voerboot het water op om stekken te zoeken en deze aan te voeren. Hier en daar gaan er wat single chods het water in, richting de eerder gespotte vissen. Tegen de avond gaat er nog een emmer voer in het water. ’s Nachts draaien we de lijnen binnen om vroeg in de ochtend weer aan de slag te gaan. Deze stek willen we niet afgeven!

De kom waar de vis werd gespot wordt voorzien van het nodige lekkers.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook