ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Carpe Diem – Danny de Kruyff – Deel 5

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In zijn vorige blog sloot Danny de Kruyff het jaar 2017 af en vertelde hij over zijn eerste sessie in 2018. In dit vijfde deel van zijn ‘Carpe Diem‘ reeks vertelt hij over een aantal solotrips die hij dit jaar maakte. Zoals we inmiddels van Danny gewend zijn weet hij ons weer te vermaken met een smakelijk verhaal, toffe foto’s en enkele Franse bazenkarpers!


Danny aan het woord: In de vorige blogs heb ik jullie meegenomen vanaf het begin van ons plan tot en met het einde van het jaar 2017 en de eerste sessie van 2018. Een aantal trips waren succesvol en telkens keerden wij met een voldaan gevoel huiswaarts. In het laatste deel ben ik wat verder ingegaan op mijn systeem en dan eigenlijk ook echt de laatste meters vanaf de hoofdlijn tot aan de scherpste punt. Dat is nog wel het belangrijkste van alles! In dit deel ga ik verder met een aantal weekendjes die ik dit jaar heb gevist.

Danny ging dit jaar zonder Wimke diverse keren naar het Franse land.

Vader Wimke

Omdat Wimke natuurlijk vader is geworden steekt hij veel tijd in zijn gezin en sta ik er het eerste deel van het jaar alleen voor. Hij vist een aantal korte nachtjes in Nederland en ik stuur door naar het Franse land. Ik wil het water ook beter leren kennen in de periode voor en rondom de paai. Het is nog vroeg in het jaar en de temperatuur is laag. Er staat een koude wind en het weer is niet optimaal, waardoor ik besluit om met klein aas aan de gang te gaan. Mijn voermix bestaat uit zaden, maden en kleine 14mm  boilies, waarvan ik een flink deel door de crusher doe. In het water creëer ik hiermee een kleine voer explosie!

Ook in Frankrijk lagen de temperaturen in het voorjaar laag.

De voermix blijkt zeer in de smaak te vallen en er komen meerdere vissen op de kant. Helaas ook een flink aantal brasems en heel veel grote zeelten. Het is vooral de nacht die karper op de mat brengt, alleen zijn het wel voornamelijk kleinere vissen. Hierdoor weet ik ook meteen dat ik de volgende keer groter aas inzet en meer ga voeren.

Wie het kleine niet eert…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook