CC Moore’s Pacific Tuna Heat Treatment

Favoriet Favoriet
CC Moore’s Pacific Tuna Heat Treatment

Gooi kokend water over je boilies en je zal meer gaan vangen.

Misschien klinkt dit niet direct logisch, maar in deze advertorial legt CC Moore’s consultant Giovanni Vanhooren uit hoe hij deze ‘Heat Treatment’ gebruikt in zijn visserij. Wellicht nuttig om eens te proberen nu het water kouder wordt en de vissen langzaam richting de wintermodus gaan…


Gio aan het woord: We  liegen niet als we zeggen dat de initiële boilievisserij uit de begindagen nu, decennia later, totaal veranderd is. Tegenwoordig is er ook een ongelooflijke selectie aan top kwaliteitsaas op de markt, waar je als karpervisser zomaar uit kan kiezen. Veel constant succesvolle karpervissers kiezen dan ook vaak voor één bepaald aas en blijven daar bij, het ganse seizoen. En door het volop te gebruiken op het water dat ze aanpakken maken het ze het aas steeds meer vertrouwder met de karpers die ze belagen. Wat niet wegneemt dat ook deze vissers het bepaalde periodes moeilijk kunnen krijgen (hoogzomer bijvoorbeeld), om daarna de echte vruchten van hun doorgedreven campagne in het najaar te rapen wanneer de karpers op zoek gaan naar voedsel om de winter door te komen. En toch mag je er van uit gaan dat de klasbakken op jouw water of syndicaat vaak kleine trucjes aanwenden om de rest alsnog een stapje voor te zijn!

De zogenaamde Heat Treatment is daar een voorbeeld van, ook vaak toegepast door onze Benelux teamleden. Het geeft je boilies een zodanige boost en de resultaten blijven nooit lang uit, het ganse seizoen door! Lees snel verder!

cc-moore-heattreatmentvisvoorgio

Een “heat treatment” vis voor Gio.

Elk standaard aasje uit een zak CC Moore zak is een waardevol voedseldeel voor onze vriend karper, zoveel is zeker. Maar hoe kan je nu makkelijk de aantrekkingskracht verhogen? Wel, het toepassen van hitte om je aas zachter te maken, poreus ook (zodat water in en uit het aas kan vloeien) is een topper die reeds jarenlang door hele wat ‘grote vissen jagers’ in de UK en Benelux toegepast wordt. Heel wat vissers verlangen immers een boilie die vormvast genoeg is om met een werppijp weg te zetten, waardoor het aas dus gedroogd moet worden en ze bijgevolg vaak vrij tot echt hard worden en hun attractors aldus minder snel afgeven.

Door kokend water over je boilies te gieten verandert de textuur meteen. Het aas gaat uitzetten en wordt zachter, een beetje als deeg zelfs. Hieronder geven we een stap voor stap mee hoe je deze schitterende manier zelf kan toepassen om zo ook jouw boilies die je voert een persoonlijk en attractief tintje te geven dat meteen werkt!

STAP 1 – Een opwarmertje

Pak een zak freezers of shelflifes en giet ze in een grote emmer, een kilo of twee is perfect om te starten. Zet water op het vuur en giet het kokend water meteen over de boilies, tot ze net onder zitten. Sluit vervolgens de emmer af met een deksel. Laat het geheel 10 tot 20 minuten trekken, waarbij ze meteen veel lichter van kleur zullen worden, uitzetten en ook zachter zullen zijn. Giet hierna het water weer af en laat nog een paar centimeter onderin staan.

cc-moore-heat1

cc-moore-heat-2

cc-moore-heat-3

STAP 2 – Voeg vloeibare attractie toe!

Bij deze stap kan je zo inventief zijn als je maar zijn wil. In de CC Moore range zitten gek veel hoge kwaliteits liquids die enorm attractief zijn voor karpers. Een van onze Benelux favorieten is de Tuna L030, een vloeibaar visproteïne die een waardige vervanger is voor de originele L030 liquid van weleer. Deze Tuna versie ervan is ongelooflijk wateroplosbaar, rijk aan proteine en bevat hoge zoutvolumes.

cc-moore-heat-4

De Tuna L030, een vloeibaar visproteïne

Terwijl de boilies nog steeds bloedheet zijn, overgiet je ze met een goede scheut hiervan (of van een andere liquid) en schud je de emmer een paar keer op en neer tot alles mooi gecoat is. Wees vooral niet te zuinig, en zorg er zeker voor dat alles plakt.

cc-moore-heat-5

Wees vooral niet te zuinig, en zorg er voor dat alles plakt.

Breng de deksel opnieuw aan en laat het aas een paar minuten ‘pruttelen’ tot een echt voedingsrijk karpersoepje! Naarmate de boilies terug afkoelen zullen ze de liquid(s) beginnen te absorberen en zodoende volgeladen worden met extra attractie en meer lekkers. Ook andere hoogst wateroplosbare liquids als Feedstim – XP zijn hier uitermate geschikt voor, want ze zullen nu meteen door de waterkolom heen beginnen werken zodra de bewerkte aasjes op je stek geïntroduceerd worden. En karpers die zich in de nabije omgeving bevinden, tja, die zullen de boodschap wel snel begrepen hebben. Of toch véél sneller dan met een standaard boilie-uit-het-zakje!

cc-moore-heat-6

Laat de boilies een paar minuten ‘pruttelen’ tot een echt voedingsrijk karpersoepje!

STAP 3 – De finishing touch!

De laatste stap is het toevoegen van nóg een attractief goedje! Ook hier weer veel ruimte om te experimenteren en we beschikken opnieuw over heel wat kwaliteitsadditieven die je naar hartelust kan uitproberen. Bij deze stap-voor-stap maken we gebruik van Pacific Tuna boilies, verhit en geboost met Tuna L030 liquid, en de voor de hand liggende keuze hierbij is ons Green Lipped Mussel extract, dat hoogst attractief is voor alle karpers dankzij zijn uitgesproken shellfish aroma en ongelooflijk aminoprofiel.

cc-moore-heat-8

cc-moore-heat-9


Neem er gewoon een theelepel van en besprenkel de boilies ermee. Schud goed tot er aan alle boilies GLM plakt. Naarmate het aas verder afkoelt zal deze poederattractor meer en meer aan het aas beginnen kleven, opnieuw een wereld van verschil tegenover een standaard boilieaanpak.

cc-moore-heat-10

Opnieuw een wereld van verschil tegenover een standaard boilieaanpak.

De bewerkte boilies kan je meteen gebruiken, wanneer ze nog warm zijn (soms een ware killer!) of je kan dit thuis in grote volumes doen en vervolgens in porties invriezen. Hierdoor zal je aas weer inkrimpen tot het originele formaat en zullen de verhoogde attractie-levels dieper tot de kern doordringen. Probeer het eens, je zult versteld staan!

cc-moore-heat-11

De bewerkte boilies kan je meteen gebruiken!

Bekijk ook onderstaande video over CC Moore’s Heat Treatment:

Hier krijg je het toch warm van? Mocht je het proberen: succes! Voor meer tips, mooie vangstfoto’s en ander CC Moore nieuws check je de Facebook pagina.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl