ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Creëer chaos op je stek met de Smikkelmix en vang meer dankzij slimme (voer)tactieken – Danny de Kruyff

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iedere karpervisser is wel in staat om een handje boilies te water te laten en zijn rig er tussen te droppen. Maar sta je eigenlijk wel eens stil bij de manier waarop je voert en vist? Welke methoden kun je gebruiken om de vissen tot azen aan te zetten? En hoe room je je stek dan het beste af? In dit artikel leert Danny de Kruyff ons meer over deze tactieken!


Danny aan het woord: Het hoofdstuk ‘tactiek’ is eigenlijk een hoofdstuk vol met kleine hoofdstukken. Telkens geef ik wat dingen prijs over de aanpak, de manier waarop en misschien nog wel belangrijker: het waarom!

Welke materialen gebruikt Danny? En hoe zet hij ze in? Je leest het hieronder!

Smikkelmix

Laten we beginnen bij het begin, en dat is waarom ik naar het water ben gegaan. Daarmee bedoel ik het water waar het vorige artikel over ging. Na een korte Frankrijksessie had ik behoorlijk wat voer over. Als ik al dat voer bij elkaar gooi krijg ik een zogenaamde ‘Smikkelmix’. Een Smikkelmix is eigenlijk allerlei soorten voer door elkaar, waardoor er voor elke vis wel wat lekkers uit te halen valt. Dit type voer neem ik negen van de tien keer ook mee naar Frankrijk voor mijn instant sessie.

Uiteraard ontbreken boilies niet in mijn Smikkelmix!

Het is vooral veel klein spul. De basis begint voor mij bij de boilies die ik gebruik, in dit geval een zoete Scopex/Cream boilies in twee diameters: 14mm en 18mm. Ik gebruik hele, halve en gecrushte boilies in de voermix. Om de aantrekkingkracht van de Scopex/Cream zo hoog mogelijk te houden bewaar ik ze zo lang mogelijk in een aparte emmer. Als ik de boilies meteen in een papje partikels mix doet hij na een paar dagen niet meer wat hij moet doen en zijn alle aanwezige instant krachten uit de boilies verdwenen. Toch zijn de boilies enkel bijzaak in de Smikkelmix.

Danny houdt de boilies zo lang mogelijk apart van de partikels, om de aantrekkingskracht van de boilies niet te beïnvloeden.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1