ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Dagsessie tips: Succesvolle ‘afterwork sessions’ met Vincent van den Abeele

Vincent van den Abeele van Dreambaits zit ook in het najaar niet stil. Hij plande enkele kortere sessies op een openbaar water bij hem in de buurt. Omdat er geen nachten mogen worden gevist, is een doordachte aanpak een vereiste. In dit artikel laat hij precies zien hoe hij deze dagsessie visserij heeft aangepakt!


Vincent aan het woord: Ik ging de afgelopen weken vooral korte sessies vissen, na het werk, op een lokaal openbaar water. Een water van om en bij de 80 hectare waarbij enkel dagvisserij is toegestaan en het algemeen geweten is dat de laatste uurtjes het productiefst kunnen zijn. Een relatief ondiep water met veelal een modderige bodem met aardig wat wiergroei.

Vincent viste enkele korte sessies op een openbaar water bij hem in de buurt.

Doordacht aanvoeren

Na mijn werkdagen ging ik de stek voorzien van een paar handjes Umami en Choquita boilies in verschillende diameters: 15, 20 & 25 millimeters werden gevoerd en elke avond slechts een half kilootje. Deze combinatie van kruidige- en vismeelbollen en zoet- en snel verteerbaar aas, zorgen ervoor dat er een grote groep vissen wordt aangesproken. Sommige vissen hebben een voorkeur voor vismelen en andere voor zoete smaken. Door gebruik te maken van combinaties kan je beide groepen aan het azen krijgen en heb je dus een grotere groep vissen die je aanspreekt.

Door twee smaken te combineren in verschillende diameters, hoopt Vincent veel karpers aan te spreken.

Start!

Wanneer de stek een paar dagen voorzien was van aas, kon ik al duidelijk activiteit opmerken. Vanaf dit moment werd er ook iets meer gevoerd en ging er dagelijks een kilo voer te water. Nu werd het tijd om de hengels eens mee te nemen! De eerste sessie werd gevist van 19 tot 22 uur, want meer zou er niet nodig zijn. 

De start was in ieder geval veelbelovend met drie runs op evenveel uren.

Twee kleinere schubs en een mooie spiegel waren het resultaat van slechts drie uurtjes vissen. Van een knallende start gesproken! Na de sessie voerde ik nog enkele handjes aas zodat de vissen ’s nachts nog rustig verder konden azen.

‘De Langen’

Een paar dagen later (in het weekend) besluit ik om eens een paar uurtjes in de ochtend de vissen. Deze sessie blijkt nadien te kort te worden, want na anderhalf uur moet er onverwachts gewerkt worden. Bij het inhalen van de hengels schiet er wel een vis weg van de stek.

Een hels gevecht barst los en na veel geven en nemen ligt er een zeer lange spiegel in het net.

Jammer, had ik even langer kunnen blijven zitten had het misschien ook wel prijs geweest. Na het weekend is het alweer tijd voor een ‘afterwork sessie’. De dagen worden korter en er mag maar gevist worden tot 21:30. Om 17:30 gaan de hengels te water en na amper een uurtje komt er al een twijfelachtige aanbeet. Een hels gevecht barst los en na veel geven en nemen ligt er een zeer lange spiegel in het net.

Zonder het zelf te beseffen, lag de topvis van het water in het net!

Ik denk meteen aan de topvis “De Langen”, maar buiten de weet van deze vis en nog een enkele 20 kilo schub, weet ik weinig van het bestand. Even bellen met een local en het staat vast, de grootste vis van het water ligt in het net! In minder dan 12 uur vissen op een water van 86 hectare wist ik al tijdens de derde sessie de topvis te strikken! Alles werd klaar gezet, een vriend werd gebeld voor de foto’s en alles moest wat bezinken want er is nog veel ongeloof 😉

Dit was Vincent’s wapen om snel toe te slaan!

Verder afromen

Na de vangst van ‘De Langen’ was door een drukke agenda het voeren wat moeilijker en werd de dag voor de volgende sessie drie kilo gevoerd. Na een drukke werkdag kan de sessie beginnen, deze keer had ik weer drie uurtjes de tijd.

Al snel wordt het duidelijk dat het skippen van een paar voersessies zijn neveneffecten heeft.

Het duurt even alvorens er beweging komt in de zone en al snel wordt duidelijk dat het skippen van een paar voersessies zijn neveneffecten heeft. Het duurde veel langer alvorens de vissen arriveerden en iets voor tijd kan er alsnog een run geforceerd worden.

Toch werd er net voor tijd nog een run geforceerd!

Een vis die niet opgeeft en de 10 feet GTC hengels aardig doet krommen. Zou het weer een betere vis zijn? Wat een kracht heeft deze! Na een paar keer draaien en keren kan de vis eindelijk genet worden. Een korte, stevig gebouwde spiegel, met een prachtig schubbenkleed op haar flank in de dader! Hij klokt 15 kilo, dus dat is weer mooi meegenomen. Bij het nemen van de foto’s merk ik op dat de vis aardig op het voer had gelegen…

De vissen weten het voer goed te waarderen!

Na deze sessie werd er nog gevoerd, maar eigenlijk niet meer gevist. Wat zal de toekomst nog brengen? Ik weet het niet. Ik leef vandaag en morgen is altijd een verrassing!

Succes dit najaar!

Vincent Van den Abbeele


Meer avonturen van Vincent kan je checken op zijn Instagram. Check ook zeker de site van Dreambaits voor meer informatie over hun brede assortiment!

Vang meer karpers dankzij deze updates ⤵️
7 video’s over succesvol karpervissen in het voorjaar
Tips van Mario Gijbels over aas, maanstanden en bakken vangen
Last van lossers? Bekijk dan zeker deze rig video van Willem Kwinten

3 KWO series die je gezien moet hebben ⤵️
8 weken vissen op Cassien, Mark Hofman deed het!
Pilaar & Ossie On Tour door Frankrijk, Slovenië & Oostenrijk
3 uur lang AVONTUUR met Pilaar & Hofman in de Vlot Experience

Bekijk ook