ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

De Chod-rig – Piet Vogel

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het voorjaar is in volle gang en de Chod-rig is volgens Piet Vogel een zeer effectieve rig voor deze periode. Mits deze goed geknoopt wordt en onder de juiste omstandigheden wordt ingezet. In dit artikel met bijbehorende video geeft Piet tekst en uitleg.


Ondanks dat ik vanaf het begin sceptisch ben over de brede inzetbaarheid betreffende deze rig is hij inmiddels wel een vaste waarde geworden in mijn rig-keuze. De negatieve kant van de rig is ook meteen zijn kracht, namelijk de visuele aanwezigheid. En dat kan ik goed onderbouwen dankzij de vele observatie uren die ik heb kunnen doen vanaf mijn balkon boven een heldere uitloper van ‘mijn’ Sloterplas.

Van observeren kun je veel leren!

Van observeren kun je veel leren!

Credits voor de fotos aan Boudewijn Margadant!

Credits voor de fotos aan Boudewijn Margadant!

Door die grote mate van herkenbaarheid zal het vertrouwen van de vissen op een negatieve beïnvloed worden vooral als er van te voren gevoerd is met bodem aas. Tijdens de vele proeven die ik ermee heb gedaan, zie je duidelijk dat na het plaatsen van de rig de vissen onrustig over de voerstek zwemmen. Het gaat zelfs zo ver dat ze soms zelfs verdwijnen om meters verderop net onder de oppervlakte hun rust weer te pakken.

Dat opvallen is dus in die situatie niet wenselijk, maar in andere gevallen juist weer de kracht van de rig. Een groot voordeel is natuurlijk het feit dat je de rig bovenop het kroost of op een bed van afgestorven planten kunt vissen. Daar ligt de Chod dus ver voor ten opzichte van een traditionele rig die nooit zo aangeboden kan worden! De ‘gewone’ rig zal helemaal wegzakken in het wier en onvindbaar zijn voor de vissen.

Een goed werkende chod-rig zal je extra vissen op leveren.

Een goed werkende chod-rig zal je extra vissen op leveren.

Een ander groot voordeel is de anti tangle waarde. Hoe hard/ver je ook moet inwerpen, met dwars- of tegen wind, het maakt de Chod niet uit. Nimmer heb ik hem in de war kunnen werpen en dat geeft je als visser heel veel vertrouwen. Sinds ik dit allemaal van dichtbij heb kunnen aanschouwen gebruik ik de rig precies op de plekken en momenten waar hij het best tot zijn recht komt en dat heeft mij geen windeieren gelegd!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1