ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De geniale karperneus – Ed Cremers over de vraag “hoe vinden karpers hun voedsel?”

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het zal jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat we op de woensdag vaak een leerzame update hebben op de KWO Community. De ene keer een How To video, de andere keer een rig artikel of een update over tactieken om méér karper te vangen. We willen immers dat iedere member stapjes kan blijven maken in zijn of haar visserij!

Iemand die zéér veel kennis bij elkaar heeft gesprokkeld is de sympathieke Limburger Ed Cremers. Inmiddels schreef hij meerdere boeken en heeft hij talloze publicaties op zijn naam staan. De komende tijd gaat hij in een aantal artikelen inzoomen op karpergedrag, tactieken of leuke weetjes over de vis die we zo massaal belagen!

Hoe vinden de karpers hun voedsel?

De karper moet zien te overleven in een veelal vertroebeld milieu.

In dit eerste artikel staat de volgende vraag centraal: “hoe vinden de karpers hun voedsel en welke rol speelt de karperneus hierbij?” Lees snel verder voor de uitleg van Ed!


Ongekende detectie

Ed aan het woord: Het grenst haast aan sciencefiction, de gevoeligheid van zijn snufferd en de militaire precisie waarmee hij zijn voedsel vindt. Als we het reukvermogen van de karper in cijfers uitdrukken, dan komen er indrukwekkende getallen bovendrijven. De karper kan slechts één flavourmolecuul in één miljoen watermoleculen detecteren! Dat maakt hem bijna een bionisch wezen.

De karper zwemt dus zijn hele leven lang in een geurige soep van chemische stofjes.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1