ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De Ghost Schub van het Verbindingskanaal

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het voorjaar verliep niet best voor bakkenvanger Ian Thiels. Een gebroken voet en drukte aan het water zorgden voor een schrale oogst. Tot afgelopen een weekend begin juni 2014. Toen kwam er namelijk een bizarre vis op de mat!

Ian vertelt:

Het Verbindingskanaal is al jaren mijn favoriete water in het voorjaar. In de eerste jaren dat ik er viste was het aanzienlijk gemakkelijker dan nu. De karpervissers van de Benelux hadden dit kanaal nog niet ontdekt en in relatieve rust kon ik samen met de andere locals mijn ding doen. Sommige voorjaren wist ik meer dan 50 runs te krijgen met een waanzinnige stapel grote vissen erbij.

Tijden veranderen…

Tegenwoordig komen er vissers vanuit diverse landen tijdens de paaiperiode. Vanaf half mei tot half juni trekken de karpers van dit immense watercomplex het kanaal door. Sommige komen vanaf het Albertkanaal en andere komen uit de Sibelcoput. De vissen hebben slechts een aantal plekken waar ze af kunnen paaien en op die route moeten ze flink wat haken ontwijken. Kortom: het is niet eenvoudig om er tegenwoordig nog meerder karpers te vangen. Zeker omdat de focus van de karpers in het kanaal vaak op de paai ligt… en niet op het vissersaas wat wij er in smijten.

ian-thiels-bakken

Het blijft een bijzonder schouwspel.

Dit voorjaar kon ik helaas maar beperkt aan het water vertoeven. Diverse dingen in mijn leven gingen niet zoals ik had gehoopt. Zo brak ik onder andere mijn voet. Niet handig, zeker niet als je bedenkt dat een groot deel van de visserij op het heldere Verbindingskanaal bestaat uit observeren.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook