ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

“En toen lag de grootste spiegelkarper van Nederland in mijn net”

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Stiekem dromen we allemaal wel eens over een karper van recordformaat. Je sluit je ogen waarna je hersenen beelden van een bak die over je netkoord glijdt op de binnenkant van je oogleden projecteren. Helaas blijft het voor veel vissers bij een droom. Voor de goedlachse Jannes Hooijer liggen de zaken anders, hij leeft namelijk al een tijdje op een roze wolk… Afgelopen voorjaar ving hij namelijk de allergrootste spiegelkarper van Nederland. Op recordgewicht nog wel! In deze update deelt hij zijn verhaal exclusief met de KWO Community members!


Met bovenstaande introductie is de kern van dit verhaal direct duidelijk: Jannes Hooijer, een 48-jarige vader van 2 kids uit een boerendorpje in Gelderland, was de gelukkige vanger van een monsterkarper. Een bak van een spiegel, een mastodont die, naast flink wat jaren, ook flink wat kilo’s met zich mee draagt. Met ruim tweeëndertig en een halve kilogram is het hoogstwaarschijnlijk de zwaarste karper van Nederland gevangen tot nu toe. Michiel zocht Jannes op en had een indrukwekkend gesprek met een bijzondere visser en vooral een fijn persoon!

Nederlandse record karper 3

Een karperdroom, verpakt in ruim 65 pond aan vissenvlees!

“Ik leef het leven zoals ik het kan…”

In een lang gesprek met Jannes bleek wel dat zijn leven, zoals bij velen van ons, bestaat uit up’s en down’s. Het karpervissen is voor Jannes als een reddingsboei. Een boei die hem door zijn vrouw wordt toegeworpen. Zij steunt Jannes namelijk 100%, ook al is hij regelmatig een nacht van huis. “Waarom zo’n emotioneel begin van dit artikel?” vraag je jezelf misschien nu af… De reden is simpel: Jannes is ziek en weet dat de batterijen van zijn lichaam in een aanzienlijk rapper tempo leegraken dan bij jou en mij.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1