ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De grootste succesfactoren uit de visserij van Kevin Diederen

Favoriet Favoriet
De grootste succesfactoren uit de visserij van Kevin Diederen

Een bekend gezicht in de karperwereld, zo kunnen we Kevin Diederen ondertussen wel omschrijven. Wat ons opvalt zijn de grote successen die hij in zijn visserij boekt. Benieuwd hoe hij dat verwezenlijkt? In deze update gaat hij in op DE succesfactoren die dat voor hem bepalen!


Kevin Diederen aan het woord: Succes behalen is iets dat kan bekomen door rekening te houden met een aantal factoren. In deze update haal ik drie zaken aan die voor mij de afgelopen jaren van cruciaal belang waren.

vangst karper kevin diederen
Door met een aantal factoren rekening te houden, vergroot Kevin zijn kansen op succes.

#1: Realistisch zijn

Ik vind het belangrijk om realistisch te zijn in je doelstellingen. Ik kijk echt naar waar ik zin in heb, hoeveel tijd ik ter beschikking heb en wat er binnen mijn mogelijkheden ligt. Daarna probeer ik echt na te denken over waar ik op dat ene moment het meeste kans maak.

shot kevin diederen
Het juiste moment en de juiste plek, dat is één factor!

Ik kan ervoor kiezen om dan op circuitwateren te beginnen en specifiek te vissen voor één bijzondere vis, maar het kan ook zijn dat ik op een gemakkelijker parkwater aan de slag ga als de situatie daar beter voor is. Ik stem de locatie af op basis van de doelstelling en de omstandigheden waar ik op dat moment mee te maken heb.

vangst schubkarper kevin diederen
Timing is alles!

#2: Actief en licht bepakt op pad

Het spotten en observeren van karpers is een hobby binnen een hobby. Dat is van cruciaal belang om te weten waar de vissen zich bevinden. Een uurtje op de juiste plek is vaak tien keer effectiever dan tien uur op de foute… Ik wil constant kunnen schakelen en kunnen verkassen. Vissen waar de vis zit is van extreem belang voor mij.

werpen kevin diederen
Vissen waar de vis zit, één van de belangrijkste succesfactoren uit Kevin’s visserij.

Daarom is het mega belangrijk dat ik binnen no-time kan verkassen. Als ik bijvoorbeeld eens de tijd heb om drie nachtjes te gaan vissen. Ziet het er in mijn hoofd uit alsof ik drie keer een nachtje ga vissen. Het moet dus snel gaan, een uurtje op de juiste plek is al genoeg!

#3: Slim gebruik van aas

De laatste paar jaren heb ik enorm veel succes geboekt door het gebruiken van waters, maar ook pop-ups, tijgernoten en zelfs zig rigs hebben me al veel opgeleverd. Ik kijk vooral naar de omstandigheden die op het moment van vissen van toepassing zijn. Is de bodem vrij van obstakels? Dan kies ik graag voor een subtiele aasaanbieding zoals een wafter. Wanneer de bodem minder schoon is of ik de nieuwsgierigheid van de vis extra wil prikkelen, kies ik graag voor een opvallende pop-up.

pop up shot kevin diederen
Kevin heeft volgas vertrouwen in pop-ups, hij maakt ze ook graag zelf!

In onderstaande video zie je bijvoorbeeld echt de kracht van deze drie opgesomde factoren samen. Hier kwam ik op een water aan en ging ik ’s ochtends eerst enkele rondjes observeren. Ik spotte in een ondiepe baai enkele draaiende vissen en besloot hier drie chod rigs in de buurt te plaatsen. Het resulteerde in twee veertigers in tien minuten!

Zeker in het nakende voorjaar kunnen deze inzichten zorgen voor heel wat vissen in het net. Hopelijk maak je een onvergetelijk voorjaar mee, ik duim in ieder geval mee! 😉

Succes!

Kevin Diederen


Meer tips, inzichten en tactieken vinden jullie in de podcast van Kevin!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl